Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΘΑ ΣΕ ΞΕΦΩΝΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!


Καθόμουν την περασμένη Δευτέρα κι έβλεπα τυχαία την εκπομπή του Τηλεάστυ για το στοίχημα. Ο κύριος στη φωτογραφία, που δεν ξέρω καν τ' όνομά του, αφού ανέλυσε τ' άλλα παιχνίδια, έφτασε και στο Μίλαν-Νάπολι. Θα μεταφέρω στο περίπου τι είπε γι΄αυτό το ματς. Αφού ανέλυσε τις απουσίες και τη φόρμα κατέληξε: ''Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα κανείς δε πίστευε ότι η Νάπολι θα διεκδικεί τον τίτλο. Όμως τελικά δε θα είναι καμιά έκπληξη να τον κατακτήσει. Γιατί και πρωταθλήματα έχει πάρει, και μεγάλη ιστορία έχει, αλλά και πολύ κόσμο που την υποστηρίζει. Στο κάτω κάτω η Νάπολι είναι, δεν είναι καμιά ομαδούλα τύπου Τζένοα''.

Να του πω του κυρίου αυτού, ότι η Τζένοα είναι μετά από τις Γιούβε, Μίλαν και Ίντερ η τέταρτη ομάδα στην Ιταλία σε τρόπαια με 9 κατακτήσεις, ενώ η Νάπολι έχει μόλις 2 (το πρώτο της το 87!) κι αν δεν ήταν ο Μαραντόνα ίσως να μην είχε και κανένα... Επίσης η Τζένοα ιδρύθηκε το 1893, είναι απ' τις πιο ιστορικές ομάδες στην γείτονα χώρα κι οι Ιταλοί την αποκαλούν ''γιαγιά του calcio''. Όσο για τον κόσμο της; Δείτε τα παρακάτω μικρά βιντεάκια: 

http://www.youtube.com/watch?v=Ujf-v8kZH6M
http://www.youtube.com/watch?v=EtmHQJZJ0gs


Οπότε μόνο ως 'ομαδούλα' δε χαρακτηρίζεται. Φίλε δε μπορείς να λες ότι θες από ένα μικρόφωνο, κι εγώ εννοείται δε τραβάω κανά ζόρι με τη Τζένοα. Απλά αυτό ήταν η αφορμή, η αιτία είναι οι άπειρες γενικότερες μπαρούφες σου πάνω στο ποδόσφαιρο και το στοίχημα (ειδικότερα στο δεύτερο είσαι παντελώς άσχετος).
Μια φορά σε άκουσα να κάνεις τη συγκεκριμένη ανάλυση: Ήταν ένα τούρκικο ματς, δε θυμάμαι πιο, π.χ. Kαισέρισπορ-Γκαζιάντεπσπορ και λες: ''4 απουσίες για την Καισέρισπορ, 9 απουσίες για την Γκαζιάντεπ, ισοδύναμες είναι οι ομάδες, άρα λόγω των περισσότερων απουσιών των φιλοξενούμενων θα το παίξω 1''. Και ρωτάω εγώ: Είναι αυτή λογική με την οποία προτείνεις έναν αγώνα στον κόσμο; Για παράδειγμα χτες έπαιζαν ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Αν από τον ΠΑΟΚ έλειπαν οι Κοντρέρας, Γκαρσία, Βερειρίνια, Σαλπιγγίδης και από την ΑΕΚ οι Aραμπατζής, Ματέος, Γκέντσογλου, Καράμπελας, Γιάχιτς, Ντάτομο, Μίτσελ, Γκερέιρο και Τσαμουρλίδης ποιος έχει τις σημαντικότερες απουσίες, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ; Είσαι υποχρεωμένος, απ' τη στιγμή που είσαι δημόσιο πρόσωπο κι επηρεάζεις τον κοσμάκη που παίζει τα λεφτά του, να ξέρεις όχι μόνο τον αριθμό των απουσιών αλλά και το κατά πόσο επηρεάζουν μια ομάδα. Γι' αυτό το πράγμα πληρώνεσαι, αυτή είναι η δουλειά σου. Άλλωστε δε μιλάμε για μαθηματικά, αλλά για ποδόσφαιρο.

Επίσης, ακόμη δεν έχω καταλάβει με πιο πρωτάθλημα ασχολείσαι. Με την ίδια ευκολία προτείνεις ένα σουηδικό ματς, μετά ένα πορτογαλικό και κλείνεις μ' ένα βέλγικο. Υπευθυνότητα μηδέν. Είσαι γνώστης αυτών των πρωταθλημάτων ή τα προτείνεις γιατί απλά πρέπει κάτι να πεις; Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα, παρακολουθούν πολυ στενά τα πρωταθλήματα που τους αφορούν και δε δίνουν με τόση ευκολία προγνωστικά όσο κάνεις εσύ.
Τέλος, μας έχεις κουράσει με το σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ. Όταν δυσκολεύεσαι να προτείνεις ένα σημείο, τότε πετάς ένα ''δύσκολο παιχνίδι, θα προτιμήσω τα 2-3 γκολ''. Θα έπαιζες ποτέ 1000 ευρώ στα 2-3 γκολ σ' οποιοδήποτε παιχνίδι στον κόσμο; Είμαι βέβαιος πως όχι. Απλά επιλέγεις την εύκολη οδό. Σκέφτεσαι, κατά μέσο όρο, απ' τα 100 ματς, στα 50 μπαίνουν 2 ή 3 γκολ οπότε για να το προτείνω, καλές πιθανότητες έχω να το πιάσω... Αυτά για σένα, μια άλλη φορά θα πιάσω και τους άλλους στοιχηματικούς συναδέλφους σου στο Τηλεάστυ (εκτός απ' τον Γιάννη τον Καρατζαφέρη, τον οποίο εκτιμώ πολύ και σαν άνθρωπο αλλά και σαν δημοσιογράφο).


ΥΓ1: Όλα αυτά τα γράφω όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να προστατέψω τους λίγους που με διάβασαν και να τους αποτρέψω απ' το να στηρίζονται σε κάτι τέτοιους στοιχηματζίδες σαν αυτόν εδώ. Υπάρχουν πολύ πιο υπεύθυνοι άνθρωποι στο χώρο του στοιχήματος (π.χ. Ραγκάτσης, Κολίλας, Μπιλάρας, Κυλώνης,) τους οποίους αξίζει να συμβουλευόμαστε για κάποια παιχνίδια. Αυτοί τουλάχιστον χάσουν-κερδίσουν, ότι κι αν κάνουν το κάνουν με υπευθυνότητα κι επαγγελματισμό. Πάνω απ' όλα σέβονται το ακροατήριο τους. Κι εν τέλει γνωρίζουν το αντικείμενο, και πάνω απ' όλα γνωρίζουν από ποδόσφαιρο...
ΥΓ2: Σου 'χει πει κανείς ότι το σκουλαρήκι που φοράς δε σου πάει καθόλου;;


3 σχόλια: