Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ανάλυση 17ης αγωνιστικής Καμπιονάτο

Επιτέλους τελείωσαν οι γιορτές, 3 βδομάδες χωρίς ποδόσφαιρο (και στοίχημα) ήταν υπεραρκετές για να βαρεθούμε τη ζωή μας. Στην Ιταλία δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, οι μεταγγραφές θα γίνουν κλασσικά τις 2 τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου. Στοιχηματικά δε ξέρουμε που βρισκόμαστε, καθώς δε γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες μετά τη διακοπή...




Σιένα-Λάτσιο
Οι παλιοί θα θυμάστε το αντίστοιχο παιχνίδι της σεζόν 2006-2007. Τότε, τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η Σιένα ήθελε μόνο τη νίκη για να σωθεί.
Ο Άσσος από το 1.55 είχε πάει σε μισή ώρα στο 1.12. Τελικό 2-1 με το 2ο γκολ της Σιένα από την πρώην σημαία των Λατσιάλι Πάολο Νέγκρο, γύρω στο 90'. Αξέχαστες εποχές της "ιερής" τελευταίας αγωνιστικής των Ιταλών...

Η Σιένα μετά το φανταστικό της ξεκίνημα, έχει ξεφουσκώσει για τα καλά. Δεν έχει σκοράρει εδώ και 5 αγωνιστικές, ενώ βρίσκεται μόλις 3 πόντους πάνω απ' τη ζώνη. Μάλλον ο Σανίνο θα πρέπει να το ξανασκεφτεί και ν' αφήσει το άκρως συντηριτικό-αμυντικογενές ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του. Τρεις σημαντικότατες απουσίες για τους Τοσκανούς, ο βασικός τερματοφύλακας Μπρκιτς κι οι επίσης βασικότατοι Βιτιέλο και Ντ' Αγκοστίνο.

Η Λάτσιο προέρχεται από 2 συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες. Δε πατούσε καλά στο Πρωτάθλημα, ήταν σαφώς κουρασμένη κι απ' τα ευρωπαικά ματς (κατέβαινε με τους βασικούς), μάλλον η διακοπή θα της κάνει καλό. Έχει δημιουργηθεί θέμα με τον ανύπαρκτο (τους 4 πρώτους μήνες τουλάχιστον) Σισέ, την ξέρετε την κατάσταση, δε χρειάζεται να την αναλύσω. Εκτός πάλι τα χαφ της Μπρόκι, Ματουζάλεμ, Μάουρι, ο βασικός δεξιός μπακ Κονκό, ο βασικός τερματοφύλακας Μαρκέτι και κάποιοι άλλοι παγκίτες. 50-50 η θέση σε Σισέ-Ρόκι, αμυντικό χαφ ο στόπερ Τσάνα.

Εκτίμηση: Άντε τώρα να κάνεις πρόβλεψη γι' αυτό το ματς. Μου μυρίζει πολύ πιθανή ισοπαλία με γκολ, δηλαδή κάπου 1-1 το βλέπω. Καφενειακή ανάλυση, δεν έχω έμπνευση για κάτι παραπάνω... 







Ίντερ-Πάρμα
Η Ίντερ πριν από τη διακοπή έδειξε να συνέρχεται. Έκανε 4 σερί νίκες, οι 3 ήταν πλασματικές, όμως στον αγώνα με τη Λέτσε ήταν εκπηκτική κερδίζοντας με ανατροπή 4-1 κι έχοντας στο μεσοδιάστημα 4 δοκάρια. Θέμα προέκυψε με τον Σνάιντερ, ο οποίος μπορεί να φύγει. Έξω έμειναν οι βασικότατοι Κίβου, Φορλάν και Σναιντερ, αμφίβολος ο ημιβασικός Γιόναθαν, μπροστά θα παίξει με Πατσίνι-Μιλίτο και 10κάρι τον Αλβάρεζ.

Με την φετινή Πάρμα δύσκολα βγάζεις άκρη. Μετά τα δύο συνεχόμενα 0-0 με Παλέρμο και Κάλιαρι, ακολούθησαν δύο συνεχόμενα 3-3 με Λέτσε και Κατάνια. Τα είδα και τα 2 παιχνίδια, και στα 2 έπρεπε να χάσει. Πραγματικά η άμυνα της ήταν για τα πανηγύρια. Μοναδική απουσία αυτή του τιμωρημένου βασικού αμυντικού Λουκαρέλι.

Εκτίμηση: Οι μπουκ βγαίνουν με αποδόσεις 1.85-1.90 στο over. Θα ήταν το σημείο του Σαββατοκύριακου, αλλά για να πω την αλήθεια υπάρχουν 2-3 πράγματα που με προβληματίζουν: Σίγουρα η διακοπή η οποία έκοψε τον ρυθμό των ομάδων. Δεύτερον οι απουσίες των Φορλάν και Σνάιντερ από την Ίντερ. Άλλο Σνάιντερ, άλλο Άλβαρεζ, εννοείται αυτό. Τρίτον κορυφή αύριο για την Πάρμα μάλλον θα παίξει ο Φλόκαρι. Μαζί με τους Τόνι, Τζιλαρντίνο και Καράτσιολο, είναι ο πιο ανίκανος στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Τέλος πάντων και πάλι over το βλέπω.. Από σημεία εντάξει Άσσος, αλλά ποτέ δε παίζω τέτοιου είδους ματς στο 1.40... 






Ουντινέζε-Τσεζένα
Νομίζω ότι οι επόμενοι 4,5 μήνες είναι οι σημαντικότεροι της ιστορίας της Ουντινέζε. Πρέπει να είναι η πρώτη χρονιά που έχει όλα τα φόντα να χτυπήσει στα ίσα το Πρωτάθλημα. Ο Γκουιντολίν λέει πως δεν είναι αυτός ο στόχος της, κανείς όμως δεν τον πιστεύει. Απέκτησε έναν μαύρο από το Στρασβούργο, σίγουρα θα είναι παιχταράς ακριβώς όπως κι οι υπόλοιποι μαύροι του ρόστερ της. Αύριο κατεβαίνει με την καλύτερη δυνατή 11κάδα, αμφίβολοι μόνο οι παγκίτες Μπαντού και Κόντα.

H Tσεζένα δείχνει ότι θα το παλέψει για την παραμονή αν και είναι από τα αουτσάιντερ. Δείχνει να ψιλοστρώνει από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Αριγκόνι, με εξαίρεση φυσικά την συντριβή από την Αταλάντα. Πρόβλημα της ομάδας η επιθετική αφλογιστία. Έχει πετύχει μόλις 8 γκολ στο Πρωτάθλημα, τα 4 εκ των οποίων ο Άντριαν Μούτου. Λείπουν οι παγκίτες Μαλόγκα, Μαρτίνεζ ο βασικός χαφ Μαρτίνιο κι ο ημιβασικός φορ Γκετζάλ.

Εκτίμηση: Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Άσσος. Κι επειδή η Τσεζένα εκτός δε σκοράρει ούτε με σφαίρες, αλλά κι η Ουντινέζε δε τρώει γκολ με τίποτα, θα το παίξω Udinese to win to neil, δηλαδή να κερδίσει η Ουντινέζε με μηδέν παθητικό. Αυτόματα το 1.40 μετατρέπεται σε 2.10. Πάνω κάτω τόσο πληρώνει και το anytime Di Natale κι αυτό θεωρώ πως είναι μια καλή περίπτωση. Άλλωστε ο "Τοτό" έχει σκοράρει σε όλα τα εντός της ομάδας του, πλην του αγώνα με τη Γιουβέντους...






Αταλάντα-Μίλαν
Στην αρχή της χρονιάς, και μετά το εκρηκτικό της ξεκίνημα, όλοι περιμέναμε ότι αργά η γρήγορα θα ξεφούσκωνε. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη για την Αταλάντα. Όχι μόνο αυτό, αλλά όσο περνάει ο χρόνος γίνεται και καλύτερη. Το αυριανό πλάκα-πλάκα είναι ένα κρας τεστ για την ομάδα του κασιδιάρη Κολαντουόνο, το οποίο θα δείξει ως ένα βαθμό μέχρι που μπορεί να φτάσει. Χωρίς σημαντικές απουσίες οι γηπεδούχοι, αντί του παιχταρά κι οργανωτή Μοράλεζ θα ξεκινήσει ο επίσης πολύ φορμαρισμένος Μαριλούγκο.

Η Μίλαν αντί να κοιτάξει να πάρει ένα μπακ της προκοπής -έχει μείνει με τους Αμπάτε, Ταιβό (θέλουν να τον διώξουν), Τζαμπρότα (τελειωμένος απ' το ποδόσφαιρο), Μπονέρα (θεέ μου)- αντ' αυτού εξετάζει τη μεταγγραφή Τέβεζ σε μια θέση που είναι υπερπλήρης. Τέλος πάντων ας κάνουν ότι νομίζουν. Στα αγωνιστικά επανέρχεται ο Νέστα εκτός είναι οι Κασσάνο, Αμπροζίνι, Φλαμινί, Αμπάτε, Γέπες, Γκατούζο και Τζαμπρότα, οι περισσότεροι λείπουν εδώ και πολύ καιρό.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολη έξοδος για τη Μίλαν. Μη ξεχνάμε ότι η Αταλάντα σε 16 αγωνιστικές έχει μόλις 2 ήττες, ενώ στην έδρα της μέχρι στιγμής είναι αήττητη. Όχι το ματς δεν είναι για 1.75, όχι δε θα παίξω Μίλαν...






Μπολόνια-Κατάνια
Εκτίμηση: Ματς που δεν αναλύεται. Πάντως για να πω την αλήθεια over το βλέπω. Τώρα θα μου πεις πως μπορείς να παίξεις over αυτό το έκτρωμα που λέγεται Μπολόνια. Έλα ντε;;; Θα βασιστούμε στην εκτός έδρας αφέλεια της Κατάνια. Οι πιο σφιγμένοι ας προτιμήσουν το goal-goal. Αλλά να ξέρετε είναι απ' τα παιχνίδια που για πλάκα λήγουν 0-0. Όσοι θέλετε ακολουθήστε απλά το ένστικτό μου η απόδοση είναι εξαιρετική, όσοι δε θέλετε...






Λέτσε-Γιουβέντους
Μπορεί ο Σέρσε Κόσμι να προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, μπορεί η ομάδα του να έπαιξε αρκετά καλά από τότε που ανέλαβε, αλλά η Λέτσε πάλι βαθμούς δε πήρε. Τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά, είναι τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, 6 βαθμούς κάτω από τη ζώνη. Πρόβλημα της; Μα τι άλλο, η άμυνα φυσικά. Τις τελευταίες 4 αγωνιστικές δέχτηκε 14 γκολ, δηλαδή μ.ο. 3,5 ανά παιχνίδι. Ο Κόσμι επειδή δεν είναι κανάς χτεσινός, φαντάζομαι ότι δούλεψε σ' αυτόν τον τομέα κατά τη διάρκεια της διακοπής. Χωρίς σημαντικές απουσίες και με άκρως επιθετικό σχήμα και αύριο οι "ΤζιαλοΡόσι".

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην κορυφή του Καμπιονάτο κι έχει ως στόχο φυσικά την κατάκτηση του. Απέκτησε τον Μποριέλλο από την Ρόμα, σε μια μεταγγραφή που συζητήθηκε πολύ. Μέχρι το ματς με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο σε 8 βδομάδες έχει αρκετά βατό πρόγραμμα. Ταξίδεψε στον Ιταλικό Νότο χωρίς κάποια σοβαρή απουσία, πλην του (αναπληρωματικού φέτος) Μίλος Κρασιτς.

Εκτίμηση: Ναι παίζει ο πρώτος εναντίον του τελευταίου, ναι η Λέτσε έχει 1 ισοπαλία κι 7 ήττες σε 8 εντός έδρας αγώνες, ναι η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων είναι για τα σκυλιά, ναι η Γιούβε έχει αποδείξει φέτος ότι τέτοιου είδους ματς τα καθαρίζει, παρ' ολ' αυτά δε μπορεί να μου δίνεις το 2πλό 1.50. Δε γίνεται... Η Ιταλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ, για να περάσεις απ' την έδρα ακόμα και της τελευταίας Λέτσε θα φτύσεις αίμα. Θυμηθείτε και πέρσι 1.50 ήταν το 2πλό, πάρε το 2-0 και γεια σου. Για να μην παρεξηγούμαι δε λέω ότι η Γιουβέντους δε θα περάσει, λέω απλά ότι δεν αξίζει βάση ποσοστού. Δώστο 1.75 και το συζητάμε. Άσε που και η Λέτσε στα 3 τελευταία παιχνίδια πετούσε. Αντίθετα αξίζει το over, βάση κυρίως του άναρχου και άκρως φουλ-ατάκ στυλ που έχει η Λέτσε σε κάθε της παιχνίδι. Τώρα δε ξέρω αν άλλαξε νοοτροπία μετά τη διακοπή, κρίνω απ' αυτά που έβλεπα πριν από αυτήν. Over λοιπόν και 1.90...







Ρόμα-Κιέβο
Πριν τη διακοπή έδειξαν να συνέρχονται κάπως οι Ρωμαίοι βγάζοντας 2 σερί διπλά σε Νάπολι και Μπολόνια. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του φορ Οσβάλντο, θα μείνει έξω για 2 μήνες. Έδιωξαν και τον Μποριέλο με αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει χωρίς κλασσικό σέντερ φορ. Τον ρόλο μάλλον θα τον αναλάβει ο Τόττι. Κατά τ' άλλα δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες.

H αντιπαθητική κι ανάλατη Κιέβο πήγε στη Ρώμη χωρίς απουσίες.

Εκτίμηση: Θα κερδίσει η Ρόμα...






Νοβάρα-Φιορεντίνα
Στη Νοβάρα δε το βάζουν κάτω και καλα κάνουν οι άνθρωποι. Πιστεύουν στην παραμονή και γι' αυτό απέκτησαν και τον Αντρέα Καράτσολο από την Τζένοα. Ομάδα με μέτριο ρόστερ αλλά άκρως φιλότιμη, θα το παλέψει μέχρι τέλους, όμως τελικά θα πέσει. Κάπως έτσι πάει το έργο. Αύριο εκτός οι Λούντι, Ραντοβάνοβιτς και Ισούτζο, δεν ξέρω κανέναν απ' τους τρεις.

Η Φιορεντίνα είναι σε δύσκολη φάση. Όχι μόνο δεν πατά καλά, αναγκάστηκε να δώσει και το μοναδικό καθαρό φορ του ρόστερ της (τον Μπαμπάκαρ δεν τον λογίζω ως ποδοσφαιριστή). Το ανυπολόγιστο κενό του bomber Τζιλαρντίνο ενδέχεται να καλυφθεί απ' τον επίσης παιχταρά Αμάουρι. Οι Βιόλα στο Πρωτάθλημα δεν έχουν στόχους. Να βγουν Ευρώπη δε μπορούν (πρέπει να περάσουν 2 εκ των Νάπολι, Ίντερ, Ρόμα, Λάτσιο), να υποβιβαστούν πάλι δε γίνεται, οπότε μοναδική διέξοδος είναι το κύπελο Ιταλίας. Εκεί νομίζω θα δώσουν όλο το βάρος. Αύριο θα κατέβουν με 3-5-2, κορυφή το ανάλαφρο δίδυμο Γιόβετιτς-Λάλιτς.

Εκτίμηση: Δελεαστικές οι αποδόσεις στο Διπλό της Φιορεντίνα. Η Νοβάρα αν και αξιόμαχη, δε λέει και πολλά σαν ομάδα. Άλλωστε είναι το μοναδικό κλαμπ στην Ιταλία που έχει δεχτεί γκολ και στα 16 παιχνίδια της! Το ρόστερ της Φιορεντίνα είναι για πιο ψηλά πράγματα από την βαθμολογική της θέση. Χρωστάει κι ένα καλό παιχνίδι εδώ και καιρό. Θα το κάνει αύριο όμως;; Διπλό χωρίς να τρελαίνομαι πάντως...




Κάλιαρι-Τζένοα
Εκτίμηση: Εδώ από σημεία δε βγάζεις άκρη με τίποτα. Πολύ δύσκολα δεν θα βγει under το συγκεκριμένο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου