Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ο Δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης

Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , o γνωστός δημοσιογράφος κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Επιπλέον σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο. Είναι η γνωστή κυρία, που αφού έφαγε κάνοντας την κατασκευάστρια στους Ολυμπιακούς αγώνες, σε τηλεφώνημα που είχε παρουσιάσει παλαιότερα ο Ζούγκλας μας αποκαλούσε "λαουτζίκο"... επειδή προφανώς δεν έχουμε βίλα στην Τήνο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων όπως έχουν τα λαμόγια στην περιοχή που ονομάζεται "όρμος Φυντανίδη"!!!




Να θυμίσουμε τις λαμογιές τους όπως τις περιγράφει ο Ζούγκλας στο ΒΗΜΑ :

(Ο Φυντανίδης) Εξέδιδε πιστοποιητικά δεοντολογίας, έκανε καταγγελίες για τον βασικό μέτοχο και τη διαπλοκή των εκδοτών για την ανάληψη δημοσίων έργων, την ίδια ώρα που κάποιοι από την εφημερίδα έπαιρναν έργα από την πίσω πόρτα. Αυτό είδαμε από το ρεπορτάζ για τη Βιργινία Βεντουράκη, τη σύζυγο του Φυντανίδη. Οτι την ίδια ώρα που η εφημερίδα επετίθετο εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανάληψης των εργολαβιών και όλων των υπολοίπων, έπαιρνε έργα. Και μάλιστα τα έπαιρνε με τον χειρότερο τρόπο. Δηλαδή έπαιρνε έργα χωρίς να έχει κανένα know how, χωρίς στο παρελθόν οι εταιρείες αυτές να έχουν καμία σχέση με κατασκευή έργων, χρησιμοποίησε μια εταιρεία, την Ντεμπούρ, η οποία δεν έχει σχέση με τα έργα που κατασκεύαζε, βάζοντας ενδιάμεσα μια άλλη, τη Μεγασόκ, από την Πτολεμαΐδα, η οποία - άκουσον, άκουσον - ιδρύθηκε από υπαλλήλους της ΔΕΗ φίλους του Εξαρχου. Ολα αυτά δημιουργούν μια γκρίζα εικόνα που προβληματίζει πολύ αν τελικά ο Μπόμπολας έχει κάποιο δίκιο. Γιατί μπορεί να είναι διαπλεκόμενος, όμως είχε μια σοβαρή κατασκευαστική εταιρεία. Επαιρνε έργα και παρέδιδε έργα. Δεν πούλαγε κηροπήγια, εξαπτέρυγα, σουρωτήρια, κατσαρόλες, και έπαιρνε κατασκευή έργων παραδίδοντας έργα ελλειμματικά, προβληματικά και με υπερκοστολόγηση .

- Πώς προκύπτει ότι τα έργα αυτά είναι προβληματικά;

Τα έργα καταρρέουν. Επεσαν ολόκληρες πλευρές και παραλίγο να σκοτώσουν αθλητές. Μιλάω για το έργο του Αγίου Κοσμά. Γιατί τα έργα είναι πολλά. Δεν είναι μόνο προβληματικά. Είναι απίστευτα προβληματικά. Σάπια, μπάζουν από παντού, πέφτουν οι πλευρές, ανοίγουν τρύπες, μπαίνουν νερά μέσα, πλημμυρίζουν. Τρεις φορές αναβλήθηκε το έργο και τρεις φορές ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να πάει να κάνει τα εγκαίνια .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου