Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σύννεφα πάνω από το Μπερναμπέου

Από ότι φαίνεται ο απόηχος της ήττας στο El Clasico του Copa Del Ray δεν έχει καταλαγιάσει στο στρατόπεδο της Ρεάλ και στην προπόνηση της Παρασκευής  ανάψανε τα αίματα μεταξύ των αρχηγών και του Μουρίνιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο το κλίμα ήταν βαρύ στην προπόνηση της Ρεάλ μετά την δεύτερη σερί ήττα από την Μπαρτσελόνα με ανατροπή στο Μπερναμπέου. Οι Ισπανοί παίχτες της "Βασίλισσας" είναι φανερά, και με το δίκιο τους θα έλεγα, ενοχλημένοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα, αλλά και την κάλυψη που δίνει ο Μουρίνιο σε συγκεκριμένους παίχτες μετά από κακές εμφανίσεις. Κατα τη διάρκεια της προπόνησης λοιπόν, ο Μουρίνιο θέλησε να συζητήσει με τους παίχτες τι δεν πήγε καλά σε αυτόν τον αγώνα. Ο ίδιος βέβαια δεν περίμενε την εξέλιξη που θα έπαιρνε αυτή η κουβέντα. Οι πιο πολύ λέγαν την γνώμη τους για το τι έφταιξε στον αγώνα αυτόν, αλλά όταν πήρε τον λόγο ο Σέρχιο Ράμος μίλησε έξω από τα δόντια, σαν πραγματικός αρχηγός(είναι δεύτερος πίσω από τον Κασίγιας). 
Ο παρακάτω διάλογος έχει δημοσιευθεί από την Marca.
Μ.: Με "σκοτώσατε" στην μικτή ζώνη
Ρ.: Όχι κόουτς, διαβάσατε ότι έγραψαν οι εφημερίδες. Όχι ότι είπαμε εμείς.
Μ.: Φυσικά εσάς τους Ισπανούς που πήρατε το Μουντιάλ σας προστατεύουν τα φιλαράκια σας οι δημοσιογράφοι, όπως τον τερματοφύλακα.
Κ.: Κόουτς εδώ συνηθίζουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους
Μ.: Που ήσουν Σέρχιο στο πρώτο γκολ;
Ρ.: Μάρκαρα τον Πικέ.
Μ.: Έπρεπε να μαρκάρεις τον Πουγιόλ.
Ρ.: Έπρεπε κόουτς αλλά αυτοί οι δύο αλλάζουν θέσεις συνέχεια και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα μαρκαρίσματα.
Μ.: Ώστε έγινες και προπονητής τώρα;
Ρ.: Όχι, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού κάποιες φορές τα ατομικά μαρκαρίσματα πρέπει αν αλλάξουν. Αλλά εσείς που δεν έχετε φορέσει κοντό παντελονάκι, δεν γνωρίζεται ότι αυτά συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο.


Και κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, με τους ψυχραιμότερους να συγκρατούν τον Σέρχιο Ράμος. Λογική κατάληξη θα έλεγα εγώ, αφού το αυτό το βαρύ κλίμα επικρατεί από την Τετάρτη το βράδυ. Ο Μουρίνιο μετά το τέλος του ματς έλεγε στους παίχτες πως τώρα αυτός θα πρέπει να βγει έξω και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους και να εκτεθεί στον Τύπο, και έλαβε ως απάντηση "Λογικό κόουτς αφού μας έχεις απαγορέψει να κάνουμε δηλώσεις". Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από την επιλεκτική κάλυψη ορισμένων παικτών μετά από άσχημα παιχνίδια. Και αναφερόμαστε βέβαια στους Πορτογάλους. Από την άλλη ο Μουρίνιο λέει πως οι Ισπανοί παίχτες της ομάδας κοιτάν να έχουν καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες τους στην εθνική(δηλαδή την Μπαρτσελόνα) και όχι το συμφέρον της Ρεάλ. Ένας ακόμα παίκτης ρώτησε τον Μουρίνιο. "Κοούτς όταν ο Ίκερ ζήτησε συγνώμη από τον Τσάβι πέρσι είχατε εκνευριστεί. Τι διαφορετικό έκανε φέτος ο Πέπε και δεν εκνευριστήκατε μαζί του;" θέλοντας να θίξει την νοοτροπία δυο μέτρα και δυο σταθμά που έχει για τα παιδιά του ο Μουρίνιο. Και άλλοι παίκτες άρχισαν τις δηλώσεις τύπου "Με οχτώ αμυντικούς πως να κερδίσεις", "Πως γίνεται να προηγείσαι 1-0 και να γυρνάς μετά πίσω στην άμυνα;". Πολλοί πλέον αρχίζουν και αναρωτιούνται για την σύνθεση της ομάδας. Πως γίνεται ο Καρβάλιο να είναι απών τέσσερις μήνες και ξαφνικά να μπαίνει βασικός σε τέτοιο ματς. Και τι παίζει φέτος με Μαρτσέλο Οζίλ και Κακά.


Με λίγα λόγια επικρατεί ένας ψιλοπανικός στην Ρεάλ. Από την μία έχουμε τον Μουρίνιο και από την άλλη τον "στρατόπεδο" των Ισπανών παικτών(και των φιλάθλων θα έλεγα εγώ). Η Ρεάλ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Με προπονητή που στην πρώτη στραβή να τα ρίχνει στους παίχτες και να κοιτά να προστατευτεί ο ίδιος πρώτα και με παίκτες που αμφισβητούν τον προπονητή τους σε θέματα όπως πως κατεβάζει την ομάδα, με τι εντεκάδα κλπ κλπ.


Για να κάνουμε ένα ρεζουμέ.
1ον Επιβεβαιωθήκαμε ότι κάποιοι βρίσκονται εκεί μόνο και μόνο επειδή είναι Πορτογάλοι. Ναι για σένα συνεχίζω και μιλάω άμπαλε Πέπε.
2ον Επιβεβαιωθήκαμε ότι ο Μουρίνιο βγάζει κόμπλεξ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Και στα 2 ματς πίεσε στην αρχή για να πάρει προβάδισμα και μετά γύριζε πίσω για να το κρατήσει. Το αποτέλεσμα λίγο πολύ γνωστό. Και όταν οι ίδιοι οι παίκτες σου, λεν πως έτσι δεν παίρνεις ματς..
3ον Δώστε στον Ράμος το περιβραχιόνιο. 
4ον Στον επαναληπτικό για το κύπελλο κάτι μου λέει πως θα πέσουν κορμιά. Αυτή η νίκη της Ρεάλ είναι αναγκαία όχι μόνο για το γόητρο και την συνέχιση της στον θεσμό, αλλά και για να ηρεμήσουν τα πράγματα στο στρατόπεδο της Ρεάλ. Δεν ξέρω αν δεν πάρουν εκείνο το ματς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στην Μαδρίτη.


Άντε να δούμε τι θα γίνει και τι θα ακούσουμε πάλι..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου