Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

O τρελός κύριος P. D. C.

Είχε την εντύπωση ο Πάολο Ντι Κάνιο, ότι η Λίγκα θα πρόσφερε το βραβείο FairPlay στη Σουίντον, όμως ήρθε νέο πρόστιμο 1000 λιρών, ύστερα από τις διαμαρτυρίες στη διάρκεια του νικηφόρου αγώνα με την Κρόουλι. Η ζωή του μάνατζερ της Σουίντον στην Αγγλία δεν ήταν όπως την περίμενε. «Νόμιζα ότι θα είχαμε, Θα ήθελα να είχαμε τίμια μεταχείριση, Αλλαξα χώρα, επειδή πίστευα ότι εδώ θα έβρισκα καλύτερη κατάσταση, αλλά αυτή τη στιγμή είναι χειρότερα από την Ιταλία»

Ο Πάολο Ντι Κάνιο απέκτησε στη ζωή του αρκετούς φίλους και περισσότερους εχθρούς. «Ή με μένα ή κόντρα σε μένα». Μεσαία λύση δεν υπάρχει. Μια ζωή στα γήπεδα, οπαδός του Μουσολίνι, πρωταγωνιστής των χειρότερων στιγμών και ταυτόχρονα κινήσεων που θα τις ζήλευε ο μεγαλύτερος παίκτης.

Ηταν ο Ντι Κάνιο που τιμωρήθηκε με 11 αγωνιστικές όταν έσπρωξε τον διαιτητή Πολ Αλκοκ πριν από 14 χρόνια σε αγώνα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ήταν ο ίδιος που βραβεύτηκε με το FifaFairPlayτο 2001 όταν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ σταμάτησε το παιχνίδι για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της Εβερτον, Πολ Τζέραντ, αν και θα μπορούσε να πετύχει το γκολ του 2-1 μέσα στο «Γκούντισον Παρκ».

Γέννημα θρέμμα της Ρώμης, οπαδός της Λάτσιο και του φασισμού. «Είμαι φασίστας, δεν είμαι ρατσιστής» αντέδρασε όταν τον κατηγόρησαν για τον φασιστικό χαιρετισμό σε τρεις διαφορετικούς αγώνες στην Ιταλία.








Τον Πάολο Ντι Κάνιο τον δέχεσαι όπως τον έκανε η φύση. Ενας τύπος έτοιμος για παρεξήγηση όταν βρίσκεται στους αγωνιστικούς χώρους. Πέρασε από μεγάλες ομάδες (Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι, Σέλτικ, Γουέστ Χαμ), αγωνίστηκε στην αγαπημένη του Λάτσιο, τιμώρησε αρκετές φορές τη μισητή Ρόμα, όμως μέσα του έμεινε ο ίδιος της πρώτης ημέρας όταν φόρεσε τη φανέλα της Λάτσιο. Στα 23 του χρόνια (574 αγώνες και 154 γκολ) κατάφερε να πετύχει γκολ σε όλες τις σεζόν, εκτός του άτυχου 1991-92 όταν σε 24 αγώνες με τη Γιουβέντους έμεινε… παρθένος.


Με εξαίρεση τις περίεργες συμπεριφορές στο γήπεδο, ο 43χρονος Ιταλός με τις μεγάλες φαβορίτες, είχε πάντα άριστη συμπεριφορά εκτός γηπέδων. «Επαιξα 8 χρόνια στην Αγγλία, δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι έκανα κάτι το ιδιαίτερο, αλλά άντεξα τους άγριους Γιάαπ Σταμ και Χάρι Κιούελ»! Θιασώτης της σκληρής εργασίας, τηρεί κατά γράμμα τα λεγόμενα του Μουσολίνι «η αδράνεια είναι θάνατος». 

Την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε στους παίκτες της Σουίντον (τελευταία πέρσι στην Α’ κατηγορία) έθεσε τους δικούς τους κανόνες. Απαγόρευσε τα κινητά τηλέφωνα από τη στιγμή που ο παίκτης πατούσε το πόδι του στο προπονητικό κέντρο. Για 18 συνεχόμενες ημέρες τούς έβγαλε το λάδι με διπλές προπονήσεις, ενώ στο τέλος τους ζύγιζε με ζυγαριά ακριβείας. «Οι παίκτες μου μπορούν να διασκεδάσουν μόνο κάτω από την ντουζιέρα» ήταν η καλύτερη ατάκα που πέταξε στον τοπικό Τύπο. «Ζητώ από τους παίκτες να χύσουν αίμα και δάκρυα» είπε στους οπαδούς όταν εκείνοι γκρίνιαζαν μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα. 


Ο αποκλεισμός της Γουίγκαν στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, εξαφάνισε από τη μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας κάθε σύννεφο αμφισβήτησης. Μετά από 16 χρόνια, η Σουίντον πέρασε στον 3ο γύρο του Κυπέλλου και ετοιμάζεται να ταξιδέψει μαζί με τους 3.200 οπαδούς της στο Λέστερ, στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν, πριν από το επόμενο. «Εμένα δεν με φοβίζει τίποτα και κανένας» δήλωσε ο Ντι Κάνιο όταν έμαθε ότι θα βρεθεί απέναντι στη Λέστερ. «Εχω παίξει μπροστά σε μαφιόζους, γέλασα μπροστά σε 70.000 οπαδούς της Γουνάιτεντ» λέει ο Ιταλός.

Το μοναδικό θέμα που του μένει να λύσει είναι ο «πόλεμος» που έχει ανοίξει με τους διαιτητές, οι οποίοι τον έχουν αποβάλει τρεις φορές. Αποβλήθηκε με Οξφορντ και Νορθάμπτον, αποβλήθηκε για τρίτη φορά το περασμένο Σάββατο στον εντός έδρας αγώνα με τη Μάκλσφιλντ. «Δεν έβρισα κανέναν, δεν μίλησα άσχημα, αλλά του διαιτητή δεν του άρεσε η γλώσσα του σώματος. Είμαι παθιασμένος κι αν θέλω να κουνήσω τα χέρια στον αέρα, κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει. Αν η Ομοσπονδία με τιμωρήσει, θα κάνω έφεση. Ας με αποβάλλουν άλλες 25 φορές, δεν πειράζει, διαθέτω μεγάλη ομάδα και στο τέλος θα κερδίσω τον τίτλο». Στα μούτρα της Λίγκας, της Ομοσπονδίας και όλων εκείνων που τον αμφισβήτησαν…

strangebet.net







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου