Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

It's playoffs time

Τα ξημερώματα τελείωσε η κουτσουρεμένη regural season του ΝΒΑ. Από αύριο το βράδυ μπαίνουμε σε ρυθμούς play off και για όλους τώρα ξεκινάει η πραγματική δράση. Ας δούμε ένα προς ένα τα 8 ζευγάρια των play off.





Ξεκινάμε με τα ζευγάρια της Ανατολής.


Bulls - Sixers
Φαινομενικά το πιο εύκολο ζευγάρι, καθώς ο πρώτος αντιμετωπίζει τον τελευταίο. Όμως οι Sixers επέλεξαν να χάσουν από του Pistons χτες ώστε να μην κληρωθούν με τους Heat που τους φοβούνται πιο πολύ. Τώρα πόσο καλύτερος αντίπαλος μπορεί να είναι οι Bulls θα φανεί, καθώς τα θαύματα τύπου Spurs - Grizzlies γίνονται σπάνια. Οι Bulls πάνε στα play off σαν φαβορί μιας και κατέκτησαν την πρώτη θέση στην regural season. Μοναδικό ερωτηματικό η ετοιμότητα του Rose καθώς για μεγάλο μέρος της χρονιάς αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα μικροτραυματισμών. Στα τελευταία ματς προφυλάχτικε για να είναι έτοιμος στα play off και οι βοήθειες από τον πάγκο  που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό του λειτούργησαν πολύ καλά. Με τον Rose οι Bulls είναι ικανοί και για το sweep. Πιστεύω εύκολα θα περάσουν στον επόμενο γύρο. 


Heat - Knicks
Αίμα και άμμος στην συγκεκριμένη σειρά. Ο Anthony διανύει δαιμονισμένη περίοδο και σκοράρει ασταμάτητα. Οι Heat και ειδικότερα ο LeBron πιστεύουν πως φέτος είναι η χρονιά τους. Μένει να δούμε τι θα γίνει σε μια μακρυά (ελπίζουμε) σειρά αγώνων. Πόσο θα επηρεάσει τους Knicks ο τραυματισμός του Lin; Θα γίνει επιτέλους ο LeBron ο άνθρωπος που θα τους οδηγήσει στον δεύτερο τίτλο τους; Πόσο επική θα είναι η κόντρα μεταξύ James και Anthony;


Pacers - Magic
Πόσο μακρυά μπορούν να φτάσουν οι Magic χωρίς τον Howard; Οι Pacers είναι μία ομάδα με πολύ γερό σύνολο ικανή να κάνει ζημιές. Καλή ομάδα οι Magic αλλά χωρίς τον σταρ Howard δεν την βλέπω να πηγαίνει μακρυά. Μόνη ελπίδα τους ο βετεράνος Turkoglu και ο Glen "ανέκδοτο" Davis. Με λίγα λόγια τους βλέπω να αποκλείονται.


Hawks - Celtics
Σκληρή σειρά και αυτή. Οι Hawks απέδειξαν πως έχουν μία δυνατή ομάδα σε όλη την regural season και μπορούν να κοντράρουν πολλές ομάδες. Από την άλλη έχουμε την τρομερή εμπειρία και δίψα των Celtics για ένα ακόμα τίτλο με αυτό το ρόστερ. Προτίμησε την ξεκούραση των Big three ο Rivers από το πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι Hawks δεν θα υπολογίζουν στον Al Horford.


Και πάμε απέναντι στην Δύση


Spurs - Jazz 
Εμπειρία εναντίων νιάτων. Οι Spurs απέδειξαν πως ακόμα το έχουν μιας και τερμάτισαν πρώτη στην κανονική περίοδο και θέλουν να κερδίσουν έναν ακόμη τίτλο όσο βαστάν τα πόδια του Duncan (κυριότερα) και του Ginobili. Δεν έχουν να φοβηθούν την έκπληξη που λέγεται Jazz αλλά πάντα θέλει προσοχή. Μην ξεχνάμε τα περσινά..


Thunder - Mavericks
Repeat του περσινού τελικού της Δύσης αυτά τα ματς. Οι Thunder θέλουν να αποδείξουν εμπράκτως πως είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, καθώς η τριάδα Durant, Westbrook και Harden βγάζει φωτιές. Από την άλλη ο Nowitzki είναι ικανός να πάρει πάνω του και φέτος μία ομάδα που εμφανώς δεν είναι καλύτερη της περσινής;


Lakers - Nuggets
Εδώ λίγο πολύ το φαβορί είναι οι Lakers. Μπορεί να λείπει ο Metta World Peace (μάλλον πρέπει να ξανά αλλάξει όνομα) αλλά η δίψα του Bryant για τίτλο είναι ικανή να ξεπεράσει το εμπόδιο των Nuggets που είναι άθλος το πως φτάσαν μέχρι εδώ. Στηρίζουμε Nuggets λόγο ότι σιχαινόμαστε Lakers και λόγο του Kosta Koufos.


Grizzlies - Clippers
Άλλο μία σειρά αγώνων που θα παίσουν κορμιά. Οι Grizzlies από πέρσι έδειξαν τα δόντια τους και όπως αναμενόταν βρίσκονται ξανά στα play off και σε ψηλότερη θέση από πέρσι. Ικανό σύνολο που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Οι Clippers από την ανυπαρξία των προηγούμενων χρόνων μπήκαν στα play off και μένει να δούμε αν είναι ικανοί από φέτος για το κάτι παραπάνω. Προσωπικά μόνο και μόνο που μπήκαν στα play off φέτος είναι κερδισμένοι για μένα. Δύσκολο το έργο τους μιας και το πλεονέκτημα το έχουν οι Grizzlies.


Ξημερώματα Κυριακής ξεκινά το κυρίως πιάτο του ΝΒΑ. Όπως γίνεται συνήθως τα φαβορί θα περάσουν τον πρώτο γύρο στην Ανατολή, ενώ στην Δύση θα πέσουν κορμιά. Όποιο από τα  ματς και να διαλέξετε να δείτε θα είναι εντυπωσιακό σίγουρα, εδώ τίποτα δεν χαρίζεται, το "και μια ήττα παραπάνω" δεν υπάρχει. Οι άντρες θα ξεχωρίσουν από τα παιδιά και για να φτάσουν στο πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή, θα πρέπει να δώσουν και την ψύχη τους για να το καταφέρουν.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου