Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Έσφιξαν στον Άρη

Σε μία κίνηση που φανερώνει τον χαρακτήρα του ανθρώπου που ο ΑΡΗΣ του έκανε την τιμή και του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, προχώρησε ο Μιχάλης Σηφάκης.

Ο πιο καλοπληρωμένος φέτος ποδοσφαιριστής της ομάδας συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους, ο ποδοσφαιριστής που πριν το Πάσχα εισέπραξε 100.000 ευρώ και αυτές τις μέρες (πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας) θα λάβει ακόμα 100.000 από...

εκχώρηση του τηλεοπτικού συμβολαίου του ΑΡΗ, κατέθεσε σήμερα προσφυγή κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Και πραγματικά κανένας δεν θα είχε να του προσάψει το παραμικρό αν διεκδικούσε τα οφειλόμενά του- αν και ηθικά θα έπρεπε να περιμένει για λίγο διάστημα σεβόμενος την φανέλα, αλλά και το γεγονός ότι ήταν και αρχηγός της ομάδας και πως πρόσφατα εισέπραξε ένα τόσο μεγάλο ποσό-.


Τα οφειλόμενα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ προς τον Σηφάκη είναι συνολικά 188.000 ευρώ και φυσικά ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να διακανονίσει το χρέος του προς τον ποδοσφαιριστή προσφέροντας του μάλιστα την σίγουρη λύση της εκχώρησης του τηλεοπτικού συμβολαίου των πλέων πρόσφατων δόσεων Ιουλίου και Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου. Μέσα σε τρεις μήνες δηλαδή παίκτης που το συμβόλαιό του λήγει στις 30-6 θα είχε εξοφληθεί πλήρως!!! Σε τέτοιες εποχές και με τόσα προβλήματα για όλους αυτή είναι η συμπεριφορά του Σηφάκη προς τον ΑΡΗ. ΚΙ με αυτή την συμπεριφορά προσβάλλει όλους όσους τον χειροκρότησαν και δικαιώνει όσους είχαν ξεμπροστιάσει τον χαρακτήρα του.


Ο Σηφάκης όμως αρνήθηκε και πατώντας σε κανονισμό της προστατευόμενης περιόδου (είναι για παίκτες ως 28 χρονών) ζητούσε αρχικά 400.000 ευρώ επιπλέον χρήματα και στην  συνέχεια όταν ο ΑΡΗΣ του πρότεινε 200.000 ευρώ επιπλέον χρήματα, «έπεσε» στα 300.000 ευρώ.
Όπλο του το γεγονός ότι η αποζημίωση για την προστατευόμενη περίοδο που αναγράφεται στο συμβόλαιο είναι 800.000 ευρώ.


Ο ΑΡΗΣ δεν ανέβηκε από τα 200.000 ευρώ (ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ) και ο παίκτης κατέθεσε προσφυγή ζητώντας τα 188.000 συν 800.000 δηλαδή περίπου 988.000 ευρώ. ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ 200 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ…ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΕΙ 800.000 ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ.


Κίνηση αν μη τι άλλο ντροπής από ένα παίκτη που θα έπρεπε να έχει σεβαστεί τον ΑΡΗ, αλλά δεν το έκανε βάζοντας τον εαυτό του πάνω από τον σύλλογο. Δεν σεβάστηκε ούτε τον Πρόεδρο της ΠΑΕ που τον Σεπτέμβριο τον κάλυψε όταν αποφάσισε… εκτάκτως ν υποβληθεί σε επέμβαση  και άφησε την ομάδα ξεκρέμαστη. Εδώ φυσικά έχει ευθύνη η διοίκηση που πίστεψε στις ανθρώπινες σχέσεις και «λύγισε» από τον τραυματισμό του.
Αυτός ο παίκτης λοιπόν που πέρσι στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια δεν αγωνίστηκε για να πάει στην εθνική και φέτος έπαιξε σε 4 ματς ζητάει εκτός από τα δεδουλευμένα και 800.000 ευρώ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.


Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος ΞΕΝΟΣ ή έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΧΑ ή ο Τσέζαρεκ   που τόσα έχουν ακούσει δέχθηκαν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και μία μικρή αποζημίωση ενώ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.
Κι αυτός που ορισμένοι τον παρουσιάζουν ως παλικάρι ζητά στην ουσία την διάλυση του ΑΡΗ, ενώ πέρα από χρήματα ζητά να μην κάνει ο σύλλογος και μεταγραφές για ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.


Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ο παίκτης δεν δικαιούται να αξιώνει τα περί προστατευόμενης περιόδου γιατί ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ το συμβόλαιο του λήγει στις 30-6 και έχει μπροστά του την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού (η ρήτρα αυτή μπαίνει για παίκτες που φεύγουν από τις ομάδες και δεν μπορούν να πάρουν αλλού μεταγραφή). Φυσικά ο παίκτης θα πάρει τα οφειλόμενα, αλλά πλέον κατάλαβε και ο τελευταίος τον χαρακτήρα του.


Βέβαια ο Σηφάκης και ο κάθε Σηφάκης εκμεταλλεύεται την κατάσταση στην ομάδα και το γεγονός ότι θα βρεθούν κάποιοι… αρειανάρες που θα πάρουν και το μέρος του μόνο και μόνο για να πλήξουν την διοίκηση. Στην ουσία όμως πλήττουν τον ΑΡΗ και μόνο… Ας βγουν να τοποθετηθούν και πάλι όλοι όσοι έλεγαν για το παλικάρι από την Κρήτη και τους παίκτες με προσωπικότητα. Τον κάθε άνθρωπο τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις του και ο συγκεκριμένος ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ σε σχεση με τα επιπλέον χρήματα που ζητά ο παίκτης, αλλά επειδή μιλάμε για εκδίκαση από τις επιτροπές της ΕΠΟ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.



allaboutaris.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου