Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

NBA Ημιτελικά Ανατολής και Δύσης

Πάει και ο πρώτος γύρος των playoffs στο ΝΒΑ και μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε πως μείναμε ευχαριστημένοι με αυτά που είδαμε. Είδαμε ομάδες να κάνουν sweep, ομάδες που τις θεωρούσαμε ξεγραμμένες να περνάν στην επόμενη φάση, σειρές αγώνων που τις θεωρούσαμε δύσκολες και θεαματικές να τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες και άλλες που λέγαμε θα πάνε στα 4 παιχνίδια να μας κρατάν μέχρι και το 7ο παιχνίδι με κομμένη την ανάσα. Όπως έλεγε και το παλιό slogan του ΝΒΑ, I love this game.

Ανατολή


Heat - Pacers 
Οι ομάδες που περιμέναμε να βρεθούν στη φάση των ημιτελικών. Οι Heat πέρασαν με σχετική ευκολία από τους Knicks και δυστυχώς δεν είδαμε τις ομηρικές μάχες μεταξύ James και Anthony. 4-1 το σκορ των μεταξύ τους αγώνων. Οι Pacers πέρασαν από τους Magic του τραυματία Howard και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και αυτοί. Απέδειξαν πως τα καλό σύνολο που έχουν δεν χαρίζεται σε αντιπάλους και αν σε βρουν σε αδυναμία θα σε πατήσουν. 4-1 και εδώ το σκορ των μεταξύ τους αγώνων. Περιμένουμε αυτή την φορά να ξεπεράσουν τα 5 παιχνίδια και οι δύο ομάδες καθώς το σκορ είναι ήδη 1-1 και οι Heat έχασαν ως το τέλος της σεζόν τον Bosh. Μεγάλες μάχες πιστεύω να δούμε εδώ, εν αντιθέση με τα πρώτα τους ματς στον πρώτο γύρο.


Celtics - Sixers
Οι βετεράνοι της Βοστόνης πήραν την ομάδα στην πλάτη τους και με έναν εξαιρετικό Rondo στα playoffs πέρασαν με 4-2 τους Hawks και βρίσκονται στην επόμενη φάση. Μεγάλη απουσία, αν και δεν φάνηκε, ο Allen που είχε πρόβλημα με τον αστράγαλο του. Τελικά οι Sixers βγήκαν κερδισμένοι με την απόφαση που πήραν στην τελευταία αγωνιστική, να χάσουν και να βρεθούν αντίπαλοι των Bulls. Αν και χάσαν στον πρώτο αγώνα ο τραυματισμός του Rose και στην συνέχεια αυτός του Noah τους έδωσαν την πρόκριση με 4-2 σκορ. Στα μεταξύ τους ματς το σκορ είναι 1-1 αλλά όσο τραβάν οι Big της Βοστόνης τους βλέπω να περνάν στα τελικά.


Δύση


Spurs - Clippers
Οι Spurs κάναν το καθήκον τους και περάσαν με sweep τους Jazz. Τελικά τα πόδια του Duncun δείχνουν πως κρατάν ακόμα και πως οι ψυχές τους το λεν για ακόμα έναν τίτλο. Οι Clippers έκαναν την έκπληξη για μένα. Πέρασαν στην επόμενη φάση με την σειρά να πηγαίνει στα 7 παιχνίδια εναντίων των Grizzles που όλοι τους περίμεναν ακόμα καλύτερους από την περσινή χρονιά. Ματς κλειδί αυτής της σειράς ήταν για μένα το πρώτο, που οι Grizzles έχασαν στην τέλος ενώ είχαν διαφορά 24 πόντων. Για την ώρα η εμπειρία των Spurs τους έδωσε την πρώτη νίκη στην σειρά.


Thunder - Lakers
Οι Thunder πέρασαν με sweep και αυτοί από τους πρώην πρωταθλητές και πήραν την εκδίκηση τους για τον περσινό τελικό της Δύσης. Ομάδα φόβητρο και ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Από την άλλη οι Lakers κατάφεραν να πάνε την σειρά με τους Nuggets στα 7 παιχνίδια και να πάρουν μία αγχωτική πρόκριση. Όλη η ομάδα είναι ο Bryant, ο Bynum είναι πολύ μονοδιάστατος στο παιχνίδι του, ο Gasol μια παίζει μια κοροϊδεύει και γενικός δεν βλέπω πως μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση από αυτούς τους Thunder. Το σκορ είναι 1-0 υπέρ των Thunder. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου