Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Οι ημερήσιες αρκούδες

Δεν είναι μια,δεν είναι δύο,δεν είναι τρείς... μιλάμε για ολόκληρο τον Αρκτούρο... η τρόικα ήρθε, η πούτσα ετοιμάζεται και τα μέσα του συστήματος είναι εδώ για να μας πείσουν πως αυτή την φορά θα την βγάλουμε ανάλαφρα.... μια ματιά λοιπόν στον ημερήσιο τύπο (03/07) για να γελάσουμε καταρχάς και έπειτα να...
κρατήσουμε καλά στην μνήμη μας τα δημοσιεύματα αυτά για να τα ξαναδιαβάζουμε από Σεπτέμβρη που δεν θα χει μείνει κολυμβηθρόξυλο και να πειστούν επιτέλους όλοι πως οι φυλλάδες-παπαγαλάκια του τύπου δεν κάνουν ουτε για κωλόχαρτο........

ΑΡΚΟΥΔΑ 1
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ούτε νέοι φόροι ούτε μειώσεις μισθών".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο καθορισμός της ενιαίας γραμμής που θα πρέπει να επιδείξουν όλα τα κυβερνητικά μέλη απέναντι στους εκπροσώπους της Τρόικας, καθώς και η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών στο κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων οι οποίες θα αναγνωστούν στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής δίωρης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στην πρωθυπουργική κατοικία".

Για τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης δείτε εντός....

ΑΡΚΟΥΔΑ 2
ΕΘΝΟΣ: "Φάρμακα δωρεάν για τους ασφαλισμένους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεκμηριωμένη εισήγηση για τη χορήγηση γενόσημων φαρμάκων χωρίς επιβάρυνση των ασφαλισμένων μελετά το υπουργείο Υγείας. Η εφαρμογή του μέτρου θα ελαττώσει τα έξοδα των Ταμείων, συγκρατώντας τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη εντός των προδιαγραφών της τρόικας".

ΑΡΚΟΥΔΑ 3
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εφεδρεία 3 ταχυτήτων αντί για απολύσεις στο Δημόσιο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εργασιακή εφεδρεία... τριών ταχυτήτων, με ηλικιακά κριτήρια, αναμένεται ότι θα είναι η «κόκκινη γραμμή» που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας για δραστικό περιορισμό των απασχολουμένων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

ΑΡΚΟΥΔΑ 4
ΤΑ ΝΕΑ: "Όχι σε απολύσεις και περικοπές".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμία αναφορά σε απολύσεις από το Δημόσιο ή σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν θα υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Οι τρεις κατέληξαν στη γραμμή που θα ακολουθήσουν έναντι των δανειστών".

ΑΡΚΟΥΔΑ 5
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προετοιμάζεται η ελληνική γραμμή άμυνας στην τρόικα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες με την τρόικα, καθώς και το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων επεξεργάσθηκαν, χθες στη διάρκεια σύσκεψης στην οικία του πρωθυπουργού, στην Κηφισιά, οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης".

ΑΡΚΟΥΔΑ 6
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τον Αύγουστο η κρίσιμη διαπραγμάτευση".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο τέλος Ιουλίου και κυρίως τον Αύγουστο θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τις αλλαγές που διεκδικεί η Ελλάδα. Σε πρώτη φάση, το τεχνικό κλιμάκιο, που αρχίζει τις επαφές του από σήμερα, και οι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι φτάνουν στην Αθήνα αύριο, θα προχωρήσουν σε μια καταγραφή της κατάστασης και κυρίως των αποκλίσεων από τους στόχους του προγράμματος".

ΑΡΚΟΥΔΑ 7
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Απολύσεις αγκάθι για τη συγκυβέρνηση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι απολύσεις είναι και πάλι το βασικό αίτημα της Τρόικας, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα του Δημοσίου και, βεβαίως, να συρρικνωθεί ο πολυδάπανος δημόσιος τομέας. Το αίτημα είναι ευθέως αντίθετο με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα! Είναι «κόκκινη» γραμμή για τον Φώτη Κουβέλη αλλά και για τον πρωθυπουργό".

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ.....

  ΖΩΑ

tro-mpa-xtiko.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου