Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ρε Αντώνη μου η μέση σου ρε αγόρι μου .



Συνεργασία: Η “αξιοπιστία” της πολιτικής
Φτάσαμε αισίως στα μέσα του Αυγούστου και ο Έλλην πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα στα "κουρασμένα" παλικάρια της κυβέρνησης για τα μπάνια του λαού. Μετά την περίφημη "αναδιαπραγμάτευση"των όρων του μνημονίου που δεν του "έκατσε", προχωρήσαμε στο κλείσιμο των  περίφημων μέτρων αξίας 11,7 δισ.  ευρώ. Τα λόγια είναι περιτά,όπως πολύ σοφά λέει ο θυμόσοφος λαός μας  για αυτό σας παραθέτω τι έχει δηλώσει ο Κος. Σαμαράς λίγο καιρό πρίν τελικά γίνει πρωθυπουργός . Ας θαυμάσουμε αυτό το τέρας αξιοπιστίας, και ας φανταστούμε με το καλό τι μας περιμένει με τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου.

Α. Σαμαράς, Ομιλία στη ΔΕΘ, 17/09/2011: «Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τα υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω "αρεστός"; Στρέφουν την κοινωνία εναντίον του εαυτού της. Αντί να ενώνουν, διχάζουν. Βάζουν στο στόχαστρο, πότε τη μία κοινωνική ομάδα πότε την άλλη. Πότε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, πότε τους καθηγητές, τους εστιάτορες, πότε τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους... Δημιουργούν μια "ζούγκλα" που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα.
Και ανακοινώσαμε λεπτομερώς, στο Ζάππειο-ΙΙ, 18,4 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης! Αλλά δεν ήταν "σπατάλη" η σύνταξη των 700 ευρώ που έκοψαν από πέρσι. Και που την είχε πληρώσει πολλαπλά ο συνταξιούχος από τις κρατήσεις του όταν δούλευε... Αυτή την τεράστια αδικία θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να την αποκαταστήσω το ταχύτερο! Κι όσοι μιλούν για "συναίνεση" και εννοούν συγκυβέρνηση εδώ και τώρα, να θυμούνται: τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες! Λύση σήμερα είναι οι εκλογές, όπου ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις. Απευθύνομαι σε σας, σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! (...)»
Α. Σαμαράς, 09/02/2012: «Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο, τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω, δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. Η θέση αυτή είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης και είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως, μεγάλου πόνου του κόσμου. Γι' αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο.»
Α. Σαμαράς, 26/02/2012: «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την Ανάπτυξη για να βγούμε από 'δω που μας έφεραν. »
Α. Σαμαράς, 22/04/2012, Ζάππειο: «Από την αρχή είχαμε δει ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Και τους το λέγαμε, όταν όλοι οι άλλοι προεξοφλούσαν ότι "θα μας σώσει"... Επαληθευθήκαμε σε όλα. Και έπεσαν έξω σε όλα. Από την αρχή τους λέγαμε τι χρειάζεται: Ασφαλώς να κοπεί το έλλειμμα. Αλλά από περιστολή της δημόσιας σπατάλης. Όχι με οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις που βαθαίνουν την ύφεση. Αλλά δεν μείναμε εκεί: Εξετάσαμε αναλυτικά, κωδικό-κωδικό, δαπάνες του δημοσίου που μπορούν να κοπούν αύριο, χωρίς να θιγούν στο παραμικρό μισθοί, συντάξεις και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Επαναλαμβάνω κωδικό-κωδικό από τον προϋπολογισμό. (...) Υπάρχουν πολλοί που έχουν αγωνία, αν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πρώτα απ' όλα, δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και το 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά. Γιατί θα επιδεινώσουν την ύφεση. Ενώ το ζητούμενο είναι να βγούμε από την ύφεση. Όχι να μπούμε πιο βαθιά. »
Εκλογές 2012, ΝΔ: «Κεντρική μας πολιτική είναι: όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, κι όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν κόψει 10 φορές από τις αρχές του 2010. Όχι άλλη φορολόγηση σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν, με τεκμήρια και χαράτσια.»
Α. Σαμαράς, Ομιλία στο ΕΒΕΑ, 31/5/2012: «Κεντρική μας πολιτική είναι: όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, κι όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν κόψει 10 φορές από τις αρχές του 2010. Και συνεχίζουν να το κόβουν. Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.Μπορούμε έτσι και το έλλειμμα να μειώσουμε και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων να αποφύγουμε. Και τους πάντες να πείσουμε ότι τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα τις εννοούμε και τις προωθούμε...»
Α. Σαμαράς, Συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, 3/6/2012: «Κύριε Αυτιά, (...) κάποιος, ο οποίος έχει μια χαμηλή σύνταξη, όταν του την κόβεις, ό,τι του έκοψες - και βάλτε μέσα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, παππούδες, γιαγιάδες - ό,τι τους έκοψες, αφαιρέθηκε από την αγορά. Αυτοί το ξοδεύανε όλο. Και γιατί ήταν λίγο το ποσό, και γιατί αν τους περίσσευε κάτι, παίρνανε ένα παιχνιδάκι για το εγγόνι τους.Αυτό, λοιπόν, τους το έκοψαν όλο. Δεν έβλαψε μόνο αυτούς, που είναι για μένα το πρώτο ζητούμενο, η μεγάλη αδικία που τους έγινε, έβλαψε και την αγορά. Διότι όλα αυτά τα χρήματα εξανεμίστηκαν.(...) Εδώ πέρα, λοιπόν, εμείς τα δίνουμε πίσω στους χαμηλοσυνταξιούχους, το έχουμε κοστολογήσει. Όταν το ΑΕΠ δεν ανεβαίνει και πέφτει συνέχεια, γιατί οι μισθοί πέφτουν, τα πάντα πέφτουν, δεν υπάρχει καμία οικονομική δραστηριότητα, ό,τι και να το κάνεις, πρόκειται να αυξηθεί το έλλειμμα και να αυξηθεί το χρέος. Επομένως, αυτό σταματάει, δεν γίνεται και είναι και άδικο πλέον. Δεν το σηκώνει η κοινωνία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.»
Α. Σαμαράς, Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης, 6/7/2012: «Αλλά δεν μπορεί να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ περιουσιακά στοιχεία του κράτους μένουν αναξιοποίητα ή απαξιώνονται. Ή λεηλατούνται. Ή περιμένουν τον καταπατητή τους.
Για τα περισσότερα από τα υφεσιακά μέτρα που ζητάμε να αλλάξουν, προτείνουμε ισοδύναμα, ώστε να μην υπάρξει δημοσιονομικό κόστος. Όπως τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και οι άλλες ακραίες αδικίες που πρέπει να επανορθωθούν. Η ύφεση που συνεχίζεται και η ανεργία που διογκώνεται κάνουν το ακριβώς αντίθετο: Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Πάνω από εξακόσιες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βρεθεί στην ανεργία. Όλα αυτά συρρικνώνουν συνεχώς τη φορολογική βάση. Κακά τα ψέματα, πάνω απ' όλα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σηκώνουν το μέγιστο μέρος των θυσιών. Πολιτικές που πολλαπλασιάζουν την ανεργία, που βάζουν λουκέτα στα μαγαζιά, που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τελικά τιμωρούν αυτούς που πληρώνουν τους φόρους και μειώνουν συνολικά τη φοροδοτική ικανότητα της οικονομίας. »
Α. Σαμαράς, Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης, Δευτερολογία, 8/7/2012: «Και τι θα γίνει το "Ελληνικό" αν το αξιοποιήσουμε; Θα το πάρει κάποιος να... φύγει, να πάει αλλού; Αυτά είναι ανοησίες. Το "Ελληνικό" θα μείνει στη θέση του, θα δημιουργήσει ανάπτυξη, αλλά και εισόδημα για το δημόσιο. Ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι φόροι και να αποκατασταθούν οι συντάξεις.»
Αντώνη Σαμαρά, στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησής σου είπες μεταξύ άλλων: «Και μια – κάπως πιο προσωπική – εξομολόγηση: Τις προηγούμενες μέρες, όταν το πρόβλημα με την όρασή μου με ταλαιπωρούσε ακόμα, μου δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτώ ότι δεν βλέπουμε μόνο με τα μάτια. Βλέπουμε πιο μακριά και πιο καθαρά με το μυαλό και την καρδιά.» Εύχομαι  να επαληθευτεί η προφητεία την οποία εκστόμισες από την ΔΕΘ στις 17/09/2011, όταν είπες: «Κι όσοι μιλούν για "συναίνεση" και εννοούν συγκυβέρνηση εδώ και τώρα, να θυμούνται: τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες! Λύση σήμερα είναι οι εκλογές, όπου ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου