Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Όλη η αλήθεια για τη "φράπα"

Φράπα, φρούπα όλη μέρα....Μάθε και κάτι που δε σου πανε....










Θέλετε  ΟΛΗ την αλήθεια για το φραπέ;Διαβάστε προσεκτικά...

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. 
Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.

 
Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης - Μπράβο κλπ). 
Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα... δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! 
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν.
Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των
"σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!





1 σχόλιο:

  1. το ότι είμαστε η μόνη αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους είναι γνωστό

    αλλά η φραπεδιά ειναι ιεροτελεστία..!
    ρώτα και το γεωργάτο!

    dis

    ΑπάντησηΔιαγραφή