Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το πολύ το Βαξεβάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι

Μ' αγαπάς;

Ωραία πέρασε το Σαββατοκύριακο. Με υπερθέαμα, σασπένς και αγωνία.


Το έργο "Ο Βαξεβάνης ήρωας" παίχτηκε με εξαιρετικά κοστούμια, σκηνικά και σκηνοθεσία.


Ο Βαξεβάνης ανήκει στην κατηγορία τςν δημοσιογράφων που "από το υστέρημά τους" έγιναν εκδότες...

Δηλαδή στην κατηγορία Μάκη, Θέμου, Τράγκα και Χατζηνικολάου. Και ο νοών νοείτω.

Όλη η πιάτσα ξέρει οτι μέχρι πριν λίγο καιρό κάθε "αποκάλυψη" του Βαξεβάνη το μόνο που "αποκάλυπτε" με ποιόν τα έχει βάλει ο Κοντομηνάς.

Και λοιπόν; Το θυμάται κανείς; Και πως να το θυμηθεί δηλαδή; Τί να θυμηθεί κανείς όταν η κοινωνία έχει σαπίσει ως το μεδούλι και είναι έτοιμη να ηρωποιήσει τον κάθε τυχάρπαστο.


Ο Βαξεβάνης δεν νοιάζεται για την ελεύθερη πληροφόρηση, νοιάζεται για την τσέπη του.


Αν νοιαζόταν για την πληροφόρηση θα διοχέτευε τη λίστα σε ανώνυμη πηγή μέσω διαδικτύου και όχι στο περιοδικό του. Και όλο αυτό το σόου δεν θα είχε γίνει.


Γιατί ο Βαξεβάνης γνώριζε οτι η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστας που είναι προϊόν εγκλήματος, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έφερνε άμεση δικαστική αντίδραση. Και έστησε όλο αυτό το σώου για την προσωπική του προβολή και την προβολή κάποιων κολλητών.


Επιπλέον αυτή καθ' αυτή η λίστα που εμφανίστηκε είναι ο ορισμός της φούσκας. Ονόματα χωρίς ποσά, χωρίς στοιχεία, τίποτα. Διότι το "Nikolaos Papandreou, Chairman" χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, δεν είναι "ντοκουμέντο", είναι μια παπαριά καμαρωτή. Δεν "αποκαλύπτει" απολύτως τίποτα.


Και πρωτοετής φοιτητής της Νομικής καταλαβαίνει οτι η λίστα, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο περιοδικό του Βαξεβάνη, είναι η χαρά της αγωγής. Ακόμα και αν υπάρχει κάποιος φοροφυγάς, με τον τρόπο που εμφανίστηκε η λίστα, τελικά μάλλον θα τον "αθωώσει" παρά θα τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.


Αν η λίστα ήταν όπως παρουσιάστηκε, ο Βαξεβάνης θα έπρεπε να βγει και να πει "κύριοι έχουμε τη λίστα αλλά είναι τόσο ελλειπής που η δημοσιοποίησή της θα είναι ένα ανέκδοτο"


Αν πάλι – όπως ακούγεται – η λίστα περιείχε και ποσά τα οποία "έσβησε" ο Βαξεβάνης τότε είναι διπλά υπόλογος.


Όσο για το απερίγραπτο σόου με την Δούρου στο πλευρό του φέρνει σημειολογικά στο νου το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα στη Μιμή.


Στο πιο γελοίο του όμως.


Υπενθυμίζεται οτι όταν ζητήθηκε στη Βουλή να υπογραφεί το αίτημα για συνδρομή της Γαλλίας για να έρθει επίσημα η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, οι βουλευτές του Σύριζα – ανάμεσά της και η πασιονάρια Ρένα – αρνήθηκαν να υπογράψουν.


Και ο Βαξεβάνης τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να το ήξερε.


Τί διάολο δημοσιογραφάρα είναι;




amantomatimou


4 σχόλια:

  1. Siciliano, ωραία τοποθέτηση. Συμφωνώ σε αρκετά σημεία αλλά φαντάζομαι ότι βλέπεις και το θετικό του πράγματος.

    Ότι δηλαδή υπάρχει και ένας δημοσιογράφος ο οποίος κάνει και 5 πράματα διαφορετικά από τους άλλους. Εννοώ ότι οι εκπομπές του είχαν πάντα ενδιαφέρον, δεν αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με αυτά που λέει, ίσα ίσα σε κάνει να πονηρεύεσαι.

    Το ότι έχει στο πίσω (ή στο μπροστά) μέρος του μυαλού του το χρήμα είναι το μόνο βέβαιο και κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι αθέμιτο.

    Όπως και να έχει, το άρθρο που ανέβασες έχει πολύ ενδιαφέρον μιας και είναι πάντα καλό να βλέπεις σφαιρικά τα γεγονότα και να παίρνεις τη γνώμη όλων, υπέρ και κατά.

    Alxnik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τραγικο το αρθρο. και μονο που τον βαζει στην ιδια κατηγορια με θεμο που εκανε εκπομπες λαιφ σταιλ με στριπτιζ, το χατζηνικολαου που ηταν αφεντικο σε ειδησεις του μεγκα και τον τραγκα που δεκαετιες τωρα ειναι ο δημοσιογραφος του συστηματος. για μακη να μην πουμε καν.. οσο για το οτι ειναι εκδοτης, γελαει περισσοτερο ο κοσμος.. εξαλλου το πρωτο θεμα του θεμου με τα κουπονια σουπερ μαρκετ ειναι ιδιας κλασης με ενα περιοδικο που και η κουτση μαρια μπορει να κυκλοφορησει αν θελει.
    για το οτι νοιαζεται να βγαλει φραγκα, που ειναι το μεμπτο? απο τη δουλεια του θα τα βγαλει και καλα κανει, οπως και καλα εκανε και δεν το κυκλοφορησε ανωνυμα σε καποιο μπλογκ(ελεος) γιατι δε νομιζω οτι ειναι η μαμα τερεζα της ελληνικης κοινωνιας. ο εγωισμος και η ελαχιστη ματαιοδοξια μια χαρα ειναι να τα εχεις σαν δημοσιογραφος πχ, δεν εισαι μαλακας να κανεις κατι και να μη φαινεται πουθενα το ονομα σου.
    τα νομικιστικα δεν τα ξερω, αλλα ξερω οτι μια χαρα στο προσφατο παρελθον βγαζανε λιστες με οροθετικες πουτανες (που οπως αποδειχτηκε ηταν οτιναναι), και φορολογικες δηλωσεις τραγουδιστων. η χαρα της αγωγης πηγε περιπατο τοτε.
    αυτο με τη δουρου οντως ηταν γελοιο, αλλα η συγκεκριμενη εκανε και πορεια με μπατσους πχ. τη ζηταει τη δημοσιοτητα και οπως δεν την διωξαν οι μπατσοι δε βλεπω αντιστοιχα γιατι, αν πηγε σαν την τσουτσου εκει περα, να την διωξει ο δικος μας.
    στο πιο γελοιο απολα ομως, οπως μας λεει ο τιτανας μπλογκερ, και ενας μαθητης πρωτης δημοτικου βλεπει οτι δεν εχει καμια σχεση το να υπερασπιζεσαι την ελευθερια του λογου με κατι που ψηφισες η δεν ψηφισες στη βουλη.
    ενα ματσο μπουρδες και ενα αρθρο σκουπιδι με λιγα λογια.
    baron αναβαθμισε τη συντακτικη ομαδα, οχι αλλο καρβουνο και βλακεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Proton den katalaves to arthro giati grafeis malakies 2on to exw grapsei xilies fores o baron den einai o mpampas mas ama den goustareis ta arthra den ta diavazeis .

    ΑπάντησηΔιαγραφή