Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Από σωτήρες χορτάσαμε .

    Καλημέρα σας φίλοι του μπλόγκ . Επειδή χθες και σήμερα έχει γίνει μεγάλη φασαρία για την Ε.Ν.D και με μεγάλη θλίψη βλέπω πως τον "παπά" τον φάγανε και αναγνώστες του μπλόγκ μας ,θέλω να βάλω μια τάξη στις βλακείες που ακούστηκαν .

   Οι κ.κ Σώρρας και Λαμπράκης ήταν χθες στην χώρα μας και μας είπαν πως θα αγοράσουν το χρέος μας με 0.5% επιτόκιο και άλλα τέτοια .Πώς όμως οι κύριοι υποτίθεται πως βρήκαν τα χρήματα αυτά ? (600 δις για Ελλάδα 50 για Κύπρο και όπως λένε θα σώσουν 24 χώρες .)


  Το παραμύθι αυτό έχει ξεκινήσει με τις μετοχές της Banque D'Orient .Η Αλλιώς τράπεζα της Ανατολής . Η συγκεκριμένη τράπεζα ιδρύθηκε το 1904 με βασιλικό διάταγμα και με βοήθεια στο αρχικό κεφάλαιο από μια γερμανική τότε τράπεζα .Η Τράπεζα αυτή είχε υποκαταστήματα σε Αθήνα,Σμύρνη και Αλεξάνδρεια .Η Τράπεζα αριθμούσε 120.000 μετοχές και οι καταθέσεις της άγγιζαν τα 15.000.000 Ελβετικά φράγκα (Το δολάριο της τότε εποχής ). Η μετοχές αυτές εκδίδονταν στα Ελληνικά και με Γαλλική μετάφραση (Τα Γαλλικά ήταν η γλώσσα των επιχειρήσεων) .


   Λίγο αργότερα η γερμανική τράπεζα αποτραβιέται και η Τράπεζα της Ανατολής μένει μόνη της .Το 1922 με την καταστροφή το υποκατάστημα της Σμύρνης μαζί με τον χρυσό του και της καταθέσεις κρατικοποιούνται από το Τούρκικο κράτος .

   Το 1927 οι μέτοχοι μηνύουν την Ελλάδα ,πιθανότατα η μήνυση αυτή έχει να κάνει με την Συνθήκη της Λωζάνης .Αυτό είναι δικό μου συμπέρασμα μιας και δεν μπόρεσα να βρω κάτι παραπάνω για την μήνυση παρά μια αναφορά της στο Cambridge Press.

   To 1934 η Banque D'Orient απορροφάται από την Τράπεζα της Ελλάδος .

   Αυτό είναι το story πάμε και στο σήμερα . Η κάθε μετοχή σήμερα όπως μας λένε κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίων κοστίζει 1,67 τρις . Δηλαδή συνολικά η μετοχές κοντά στα 200 τετράκις δισεκατομμύρια .Με αυτά τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις το δικό μας ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες του καθώς και το γειτονικό .

  Η εταιρία αυτή ισχυρίζεται πως έχει "αγοράσει" τον χρέος της Αλαμπάμα αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά ,καθώς η Αλαμπάμα έχει πιστωτικό γεγονός ακάλυπτο στα μέσα αυτού του μήνα και ζήτησε εσωτερικό δανεισμό για την αποπληρωμή του .Επίσης για την Κύπρο πως γίνεται να μην κυκλοφορεί ούτε μια φωτογραφία έστω από κάποιον από την Ε.N.D με τον κύριο Χριστόφια ενώ ισχυρίζονται πως τον συνάντησαν .Αν όντως συναντήθηκαν ,γιατί ο Χριστόφιας πάει την Κύπρο σε μνημόνιο και δεν πήρε το δάνειο από τους ομογενείς εφόσον έχουν τόσο καλούς όρους ?Γιατί ο κύριος Ραχόι δεν έχει κάνει καμία δήλωση ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται πως τους ζήτησε λεφτά ?

  Γιατί οι κύριοι αυτή δεν δείχνουν κανένα ΟΜΟΛΟΓΟ και όχι το χαρτί που παρουσίασαν από την τράπεζα Diamond η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα ?.

  Αγαπημένοι αναγνώστες πιστεύω πως οι "Κύριοι" αυτοί προσπαθούν να αναγνωριστούν οι μετοχές τους από την τράπεζα της Ελλάδος και για αυτόν τον λόγο πιέζουν προς τα εκεί και κάνουν μεγάλες δηλώσεις .Από αυτό οι μόνοι κερδισμένοι θα βγούνε οι κάτοχοι μετοχών.

  Είναι πολύ ανήθικο κύριε Λαμπράκη να παίζεται ένα παιχνίδι που να δίνει φρούδες ελπίδες σε 10.000.000 Έλληνες .Παρουσιάστε κύριε Λαμπράκη ομόλογα και όχι κωλόχαρτα που μπορεί να παρασκευάσει ο καθένας ανοίγοντας μια εταιρία σε 3-4 μέρες .

  Για όσους επίσης λένε πως κανάλια και Σαμαράς δεν ασχολούνται μαζί του γιατί δεν τους συμφέρει εγώ θα πω πως αν με έβριζε ο τρελός του χωριού δεν θα απαντούσα .

  Τα χαρτιά που σας δείχνει ο κύριος φίλοι μου είναι άνθρακες μην τρώτε τον παπά . Ξέρω πως όλοι ψάχνεται ένα στήριγμα αυτούς τους χαλεπούς για εμάς καιρούς αλλά μην δίνουμε αξία σε λαϊκιστές ένθεν και ένθεν .

  Παρακαλώ αναπαράγεται το παρόν άρθρο προς απάντηση στους λαϊκιστές που προβάλουν τους ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ μας .




9 σχόλια:

  1. ειπα κ εχτες οτι θα εχετε ψαχτει αλλα δεν το βλεπω.. τες πα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε φέρε μου στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτά που λέει ο γραφικός κύριος και εγώ θα απαντήσω όπως πρέπει .

      Διαγραφή
    2. an eixa thn diathesh k thn orexh na to kano na sta vro na sta fero tha eixa diko moy block... k tha ta anebaza gia parti moy.. eipa psaxoy.. k fovamai tha ktetheis
      opos kapoioys poy lene oti einai sionistes iexvvades masonoi.. mousoulmanoi.. klps mlkies!

      Διαγραφή
    3. Πρώτα από όλα μπορούσες να μου κάνεις λίνκ από άλλο σαίτ ένα άρθρο που να μας λέει πόσο αλήθεια είναι . Δεύτερον ποιος μίλησε για θρησκείες και μασονία ? Είδες κάτι τέτοιο στο άρθρο μου ?Εγώ λέω με απλά λόγια αυτά που θα σου έλεγε ένας οικονομολόγος με πολύπλοκους όρους για να σου εξηγήσει την απάτη . ΜΑΚΑΡΙ να εκτεθώ αν είναι να βγει σε καλό για την Ελλάδα αλλά είναι ΑΠΙΘΑΝΟ .

      Διαγραφή
  2. giati esy eferes stoixeia p na apodikneioun oti auta pou lene einai papas?(an kai pisteuw oti auta pou lene einai papas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι η τράπεζα απορροφήθηκε άρα η μετοχές τακτοποιήθηκαν τότε και δεν έχουν καμία αξία δεν είναι παπάς ? Δεν είναι παπάς το ότι το έγγραφο που δημοσίευσαν μπορείς να το βγάλεις και εσύ ?Αυτό με τα 500 δις ντεμέκ από την τράπεζα Diamond ?Ότι από ότι λένε ότι έκαναν δεν ισχύει τίποτα ?Αλαμπάμα Κύπρος κτλπ ?

      Διαγραφή
  3. και κάτι που μου ήρθε τώρα .


    Τα ομόλογα αυτά υποτίθεται ότι είναι κατατεθειμένα και δεσμευμένα από το τέλος Αυγούστου.

    Οι τόκοι του Σεπτεμβρίου τι έγιναν; Περίπου 2 δις είναι οι τόκοι του μήνα.

    Ποιος έπαιρνε τους τόκους, από τα ομόλογα αυτά, τόσα χρόνια; 25 δις το χρόνο είναι αυτά. Ο μέχρι χθες δικαιούχος θα πλήρωνε φόρο 2,5 δις το χρόνο για τους τόκους που ελάμβανε. Σε ποια χώρα κάνει φορολογική δήλωση ο δικαιούχος; Γιατί δεν προσκομίζει ένα παραστατικό, ότι εισέπραξε κάποτε τόκο; Τρεις ερωτήσεις και παραμύθι τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. siciliano asxeto me to an einai i oxi papas i istoria,

    thelo na sou po oti allo einai to omologo kai allo oi metoxes,
    einai telios diaforetika, min mperdevese.

    den exei panta standar tokous ana mina to omologo, allios vgenei to pososto pou kerdizei o dikaiouxos.
    an grapseis sto google omologo,me ellinika tha to deis.

    episis,
    gia afto pou rotas gia tous tokous apo ta omooga kai pou pigenan tosa xronia, pistevo oti kaneis telios akiri erotisi mias kai afto gia to opoio sizitame DEN EINAI OMOLOGO ALLA METOXES.


    OPOTE KAI OI 3 EROTISEIS POU SOY IRTHAN TORA,den mporoume na poume oti vazoun telos sto paramithi opos egrapses,
    dioti einai ektos thematos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάμε πάλι από την αρχή αυτός υποτίθεται πως έχει αυτά τα ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ Αμερικάνικου δημοσίου με λεφτά απο ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΕΣ της τράπεζας της Ανατόλης . Τώρα στα ομόλογα ξέρω ακριβώς πως κερδίζεις αλλά για να αγόραστουν θέλει κεφάλαιο . Το κεφάλαιο αυτό θα έπερνε τόκους και τα σχετικά . Διατύπωσα κάπως λάθος της ερωτήσεις μάλλον .

      Διαγραφή