Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Που ν' ανέβει μετά η Παναχαική

Σφοδρή επίθεση Κούγια κατά Μαρινάκη

Απάντηση στα περί «σκουπιδιών» που δήλωσε πρόσφατα ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να δώσει ο Αλέξης Κούγιας σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ήταν καλεσμένος. Ο γνωστός ποινικολόγος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς και εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ...


Ο Αλέξης Κούγιας που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ, απάντησε στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα περί «σκουπιδιών» που είχε πει ο τελευταίος μετά το ματς του Ολυμπιακού με την Μονπελιέ, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από τότε που ο Μαρινάκης αγόρασε τον Ολυμπιακό από τον Κόκκαλη υπάρχει μια χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ένα δέκατο των οπαδών του ποδοσφαίρου πανηγυρίζει και τα εννιά δέκατα δυστυχούν καθημερινά. Ποτέ δεν έχω υποστεί κάτι τέτοιο, ακόμα και όταν είχα υποστεί από τον Τσακογιάννη τις αδικίες σε βάρος της Παναχαϊκής, τότε που έκανε ο Πατέρας κουμάντο. Από το 2010 και μετά κάνει κουμάντο ο Μαρινάκης. Αν θέλει να τιμήσει τα παντελόνια του ο Ιωαννίδης, ο Σαρρής και οι αθλητικοί εισαγγελείς να μείνουν πιστοί στον όρκο τους, πρέπει να αξιοποιήσουν αυτά που θα πω.

Εγώ επιστρέφω στον Μαρινάκη ακριβώς αυτά που είπε για μένα και θα καταλάβετε όλοι ποιοι είναι τα σκουπίδια, ποιοι πρέπει να απομονωθούν και ποιοι πρέπει να πάνε φυλακή. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτή την εγκληματική οργάνωση, αυτή τη χούντα.

Σήμερα υπάρχει ο Ολυμπιακός και οι ομάδες που ξαφνικά έχουν αναγάγει τους παλιούς υπαλλήλους του Ολυμπιακού ως προπονητές τους. Στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Χριστόπουλος που ήταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Στη Βέροια είναι ο Καρύδας, γυμναστής του Ολυμπιακού. Στον Πλατανιά λύνει και δένει ο Ξηνταβελόνης. Στον Πανιώνιο είναι ο Ελευθερόπουλος, ενώ οι Σιόβας, Μανιάτης και Σάμαρης πάνε σε μια νύχτα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα στην Κέρκυρα πήγε ο Μάντζιος που πριν ήταν στον Πανιώνιο.

Την πρώτη φορά που άκουσα τον Μαρινάκη ήταν μετά το Άρης-Παναθηναϊκός τον Σεπτέμβριο του 2010. “Ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδος”, είχε πει. Διαπίστωσα ότι δεν έχει μέτρο στις δηλώσεις του. Η απορία μου έμεινε μέχρι που μου εστάλη ο φάκελος με τα γνωστά cd με τον Μπέο (σ.σ. στο σημείο εκείνο ο Αλέξης Κούγιας διαβάζει την απομαγνητοφώνηση των γνωστών συνομιλιών που είχαν υποκλαπεί παράνομα και όπου φέρεται να ακούγεται ο Αχιλλέας Μπέος). Αυτά τα πήγα στον εισαγγελέα, τον κ. Κορρέα. Και αντί να ασκήσουν ποινική δίωξη για κακούργημα, ασκούν μια πλημμεληματική κατά Μπέου. Ενημέρωσα τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον Κορρέα. Αυτό που έκανε ήταν κακούργημα.

Πριν δώσω τότε την συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψω τις κασέτες, μου ζήτησε ο Σαλονίκης, πρώην συνεργάτης του Κόκκαλη, μια συνάντηση. Συναντηθήκαμε σε δημόσιο χώρο. Μου ζήτησε χάρη, να ματαιώσω τη συνέντευξη Τύπου που θα έδινα για τα cd. Μου είπε να τη ματαιώσω και να πάμε να βρούμε τον Μαρινάκη και έτσι θα τελειώσουν οι ταλαιπωρίες μου με την Παναχαϊκή. Αλλά εγώ ραγιάς δεν υπήρξα ποτέ. Δεν δέχτηκα. Και την έδωσα κανονικά τη συνέντευξη Τύπου. Λίγη ώρα μετά ο κοριός υποκλέπτει τη γνωστή συνομιλία Τσακογιάννη-Πιλάβιου».

Στο σημείο εκείνο, παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο Αχιλλέας Μπέος, που ανέφερε τα εξής:

«Αθλιότητες ενός μυθομανή είναι αυτά. Είναι νομικές κρίσεις. Όχι πραγματικά περιστατικά. Επιτρέπετε στην εκπομπή σας να συνεχίζει να προβάλει παράνομες υποκλοπές. Μετά τις κασέτες, η Παναχαϊκή έκανε δέκα σερί νίκες, με αποβολές για τους αντιπάλους και πέναλτι σε κάθε αγώνα. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν το κάνει αυτό. Να μας πει πως στήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους από την κυβέρνηση η ιστορία με τα στημένα. Κατέστρεψαν οικογένειες, καταστρατήγησαν το τεκμήριο της αθωότητας. Και να μην γελάει η μαϊμού εκεί πέρα. Στημένα όλα με τον Μπιτσαξή ήταν. Δεν υπάρχουν κασέτες. Είναι παράνομες αυτές. Ζητάμε πραγματογνωμοσύνη και δεν το δέχονται. Ούτε αυτές της ΕΥΠ είναι νόμιμες. Ο Πατέρας με τον Κούγια τις απομαγνητοφώνησαν. Να βγει η εισαγγελέας η Παπανδρέου και να πει ποιος απομαγνητοφώνησε τα cd της ΕΥΠ. Ένα φιάσκο είναι, καταπάτησαν τους νόμους».

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στη συνομιλία Τσακογιάννη-Γιάννη Παπαδόπουλου, που αφορά δημιουργία επεισοδίων σε βάρος του ιδίου στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή.

«Αυτό είναι για το σκουπίδι του Μαρινάκη προς εμένα. Έχει ασκηθεί αυτοτελής ποινική δίωξη στον Μαρινάκη για τη συμπεριφορά αυτών που οργανώνουν επεισόδια στα γήπεδα. Εγώ είχα κρατήσει επιφυλάξεις στην αρχή για τον Μαρινάκη. Θεωρούσα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομα του.

Kλείνοντας ο Κούγιας αναφέρθηκε και πάλι στα παιχνίδια της Παναχαϊκής και στην τιμωρία της στο ματς με την Χερσόνησο για δωροδοκία λέγοντας πως μίλησε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για να σώσει την ομάδα της Πάτρας και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ του είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπέμποντας τον στον Μαρινάκη. Σύμφωνα πάντα με τον κ.Κούγια, ο Πιλάβιος του είπε οτι "μόνο ο Μαρινάκης μπορεί να σε σώσει"

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην αρχή της εκπομπής, αποκαλύφθηκε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε στείλει εξώδικο να μην αναφερθεί το όνομα του. Στο ίδιο εξώδικο, τονίζεται πως οι Αλαφούζος και Θωμαϊδης εκβιάζουν τον Μαρινάκη με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, με τη συμμετοχή του Αλέξη Κούγια.


sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου