Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το παιχνίδι με την Βέροια και την επιχείρηση προπαγάνδα από την Ημαθία ως την Λιβαδειά...


Ο ΑΡΗΣ στο παιχνίδι κόντρα στην Βέροια σε καμία των περιπτώσεων δεν πραγματοποίησε την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν μέτριος, όπως  σε μέτρια μέρα ήταν για περίπου 25 λεπτά και το δίδυμο στον πάγκο. Μετά το 25λεπτο όμως οι προπονητές της ομάδας άλλαξαν με τις κινήσεις τους το παιχνίδι, λειτούργησαν με ψυχή και πήραν το ρίσκο που τους οδήγησε στη νίκη.

Οι τρεις βαθμοί δεν θα έρχονταν αν οι παίκτες της ομάδας για ένα ακόμα παιχνίδι δεν παρουσιάζονταν ψυχωμένα, με πάθος και δίψα για τη νίκη στοιχεία που σε ορισμένα ματς υπερκαλύπτουν τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες.

Είχαμε σημειώσει ότι στα δυο προηγούμενα παιχνίδια η προσέγγιση από το τεχνικό δίδυμο του ΑΡΗ ήταν υποδειγματική. Κόντρα στην Βέροια η προσέγγιση ήταν λανθασμένη και δεν χρειάστηκαν παρά 2 λεπτά για να το αντιληφθούν όλοι. Το στοιχείο του Ολαιτάν είναι η ταχύτητά και έκρηξή. Με αυτό το δεδομένο είναι λάθος- και φάνηκε και στο γκολ, αλλά και σε όλα όσα δημιούργησε η Βέροια ως το 25- η χρησιμοποίηση του Οικονομόπουλου ως δεξί μπακ. Και από το κέντρο τον έχασες, αλλά και υπήρχε τρύπα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Οικονομόπουλος δεν είναι δεξί μπακ. Επειδή όμως μονίμως είχε μπροστά του  ονόματα (Ναφτί, Πρίττας, Πορτίγια, Φατί, Νάτσο, Μενδρινός, Φερνάντεζ, Παπαστεριανός, Κοέλιο) ή νεαρούς που… πουλούσαν περισσότερο (Κατίδης, Περέιρα) είτε δεν έπαιρνε ευκαιρίες είτε χρησιμοποιούνταν ως δεξί μπακ με όλους μας να σχηματίζουμε εικόνα τελείως διαφορετική από τις δυνατότητές του. Και έχει πολλές δυνατότητες ο Μπάμπης και με την μπάλα κάτω και στο ψηλό παιχνίδι, έχει άγνοια κινδύνου, μαχητικότητα, απειλεί την αντίπαλη εστία, βοηθάει και ανασταλτικά και επιτελικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και αδυναμίες στις οποίες πρέπει να δουλέψει (πχ επιπόλαιη πρώτη πάσα, λάθη έξω από την περιοχή της ομάδας του).  

Το λάθος τους το διόρθωσαν πολύ γρήγορα, με τον Καζναφέρη να πηγαίνει δεξιά στα μπακ και να εξουδετερώνει πλήρως τον Ολαιτάν, αλλά παράλληλα και να είναι από τις μεγαλύτερες πηγές δημιουργίας ευκαιριών ερχόμενος από πίσω. Ο Γκέσιος πήγε δεξιά στα χαφ και ο Οικονομόπουλος έδεσε το κέντρο με Κοέλιο και Παπαστεριανό. Αδικία για Σουνά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο…

Ο ΑΡΗΣ κυριάρχησε από το 30 και έπειτα παρόλο που έχασε τον Πουλίδο. Και σε αυτό συνετέλεσε και η αλλαγή με ρίσκο Καπετάνου-Παπαζαχαρία και το γεγονός ότι έπαιξε με 3 στα μετόπισθεν. Γρήγορες αντιδράσεις όμως από τον πάγκο και στο 25 και μετά την αποβολή Σνάουτσνερ. Θα πει κανείς, ότι κέρδισε ο ΑΡΗΣ, άρα εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν οι προπονητές. Και να μην κέρδιζαν αυτό όμως έπρεπε να κάνουν και αυτό είναι που μετράει. 

Ο Κουκουλάκης από την πλευρά του μοίραζε κάρτες (ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ Ο ΑΡΗΣ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!), αλλά σίγουρα δεν ευνοείται ο ΑΡΗΣ επειδή απέβαλε ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ τους παίκτες της Βέροιας που έπαιζαν κατς. Και ειδικά αυτός ο Μπαρκάν που άνοιξε το κεφάλι του Οικονομόπουλου με την αγκωνιά στο 41 μπορούσε και απ’ ευθείας κόκκινη να δει. Για τον Σνάουτσνερ φυσικά δεν υπάρχει καν διαμαρτυρία της Βέροιας. Ωστόσο ο ΑΡΗΣ δικαιούταν ένα καθαρό πέναλτι στο 6΄και συγχρόνως ο Καζναφέρης αποβάλλεται χωρίς λόγο και αιτία.

Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία. Η Βέροια σε ένα ματς που η μόνη αμφισβητούμενη φάση είναι το γκολ και αυτό για ένα παθητικό οφσάιντ που ποτέ δεν δίνεται ( η πλάκα είναι ότι οι ίδιοι που έλεγαν πριν μία εβδομάδα ότι ο Μητρογλου στην φάση του πέναλτι δεν επηρεάζει, είπαν ότι χθες επηρέαζε ο Παντίδος!!!) έβγαλε ανακοίνωση για την διαιτησία. Ξεφωνίζει τον Κουκουλάκη, αλλά είναι υπέρ του προέδρου της ΚΕΔ που όλως τυχαίως είναι από την Ημαθία. Και φυσικά ο στόχος είναι διπλός. Από την μία ο συντοπίτης  να μην θυμώσει και να μας στηρίξει και από την άλλη το Σάββατο ο κολλητός μας και εξαιρετικός κύριος Κομπότης να έχει μία διαιτησία ανάλογη του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ.

Αν και ΗΔΗ για τον Λεβαδειακό φρόντισε ο Κουκουλάκης. Εκτός του Αγκάνθο που ήταν ήδη δηλωμένος για την Λιβαδειά, απέβαλε τον Καζναφέρη, έβγαλε κάρτες σε Κοέλιο, Γιαννιώτα που ήταν στο όριο (ο πρώτος δεν πάει Λιβαδειά) και τρεις ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΙ παίκτες της ομάδας απουσιάζουν λόγω καρτών. Προσθέστε και τους τραυματίες Πουλίδο, Παπαστεριανό και καταλαβαίνετε ότι πολλοί θεωρούν τον ΑΡΗ έτοιμο… θύμα για το Σάββατο. Όπως και με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ θα σημειώσω εγώ και θα επανέλθω…

Υ.Γ.1 Όλο το καλοκαίρι μας πρήξατε με τον αρχηγό της εθνικής Νέων που πάει στην ΑΕΚ. Φίλοι του ΑΡΗ ξεφώνιζαν γιατί φεύγει ο παίκτης αυτός, τα ΜΜΕ που βρήκαν την ευκαιρία με το θέμα του να χτυπήσουν την διοίκηση τον παρουσίαζαν ως Άγιο, την στιγμή που στα γραφεία της ΠΑΕ πανηγύριζαν που πήραν έστω 100.000 ευρώ. Με αυτά μάλιστα τα χρήματα πληρώθηκε η προκαταβολή του Αγκάνθο!!! Τώρα βέβαια υπάρχουν πολλοί μετά Χριστόν προφήτες. Δεν πρέπει όμως όπως ξεφωνίζουμε στα άσχημα, να αποδώσουμε και τα εύσημα στην διοικούσα επιτροπή για τις κινήσεις της που αποδεδειγμένα ωφέλησαν ποικιλοτρόπως την ομάδα; Παρεμπιπτόντως η ανακοίνωση των παλαιμάχων της ΑΕΚ για τα καμώματα του θα είναι  πρωτοσέλιδο αύριο ή θα πνιγούν σαν τα ΟΧΙ του Γιαννιώτα;

Υ.Γ.2 Προφανώς ο Κομίνης το διάβασε το βιογραφικό του Σαββίδη. Δεν εξηγείται αλλιώς να δίνει αυτό το πέναλτι για το οποίο ακόμα και ο Αθανασιάδης ζητούσε κόρνερ! Μούφα με Τριπολη, μούφα με Ξάνθη, μούφα και με Πανιώνιο. Όπως είπε και ο Ζαρντίμ μόνο ένα πήραμε (μούφα) εμείς, ενώ άλλοι έχουν πάρει περισσότερα. Έχει ωραίο ρεβανί στην Βέροια όμως. Και… καραμέλες.

Υ.Γ.3 Πως γίνεται όμως μόλις ένας αστυνομικός διευθυντής βγαίνει στην σύνταξη κατευθείαν να πιάνει δουλειά σε αυτούς ρε παιδιά είναι άξιο απορίας. Μάλλον τον ήξερε τον Ηλία από πριν ο Ιβάν και μόλις συνταξιοδοτήθηκε τον θέλει για υπεύθυνο Ασφαλείας, αλλά και στο ΔΣ. Στο οποίο δεν θα είναι οι γιοι του Σαχπαζίδη. Γιατί; Δεν λένε –όπως στην περίπτωση του Γκαγκάτση- ότι δεν φταίνε τίποτα τα παιδιά για τα δρώμενα των γονέων;

Υ.Γ.4 Διαβάζω τους φίλους μου τους παοκτσήδες να προσπαθούν να την…  πουν στον ΑΡΗ για το άρθρο 99. Είναι το ίδιο άρθρο στο οποίο έχει υπαχθεί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και όπως διαβάζω στα σημερινά ρεπορτάζ προσπαθεί να διακανονίσει τα ήδη διακανονισμένα γιατί δεν έχει φανεί συνεπής στις δόσεις;  Ωραίες οι παρουσιάσεις με τον μεγάλο και σίγουρο, αλλά μπορεί μία ομάδα να μην τηρεί τις δόσεις του 99; Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Παιδιά ξεπαγώστε τα 40 τόσα στο ποδόσφαιρο, πληρώστε καμία δόση στο μπάσκετ και τα ξαναλέμε. Ο ΑΡΗΣ έχει τεράστια προβλήματα, αλλά πάντα χωρίς πλάτες παλεύει μόνος του και έτσι θα συνεχίσει ΜΟΝΟΣ χωρίς μεταγραφές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.

πηγή:gazzetta.it λάθος πού να σε δημοσίευαν εκεί; gazzetta.gr
     
  
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Άφθονο γέλιο για τον Οικονομόπουλο. Όντως χοντρέ δεν κάνει για δεξί μπακ, αλλά παίκτης που παίζει αυτή τη θέση και μέσος είναι αδιανόητο να λες έχει αδυναμία την πρώτη πάσα και κάνει λάθη έξω από την περιοχή της ομάδας του.  Παρ ολ' αυτά δηλώνεις είναι ικανός με την μπάλα κάτω. ΠΟΤΕ; Στην δεύτερη πάσα ή στις ανύπαρκτες επελάσεις;

 Κυριάρχησε ο άρης από το 30' και μετά παρ΄ όλο που έχασε τον Πουλίδο. Σωστα έχασες τον Μπεκενπάουερ; Θα μας τρελάνεις; Ο τύπος μεχρι το 30' οι επαφές του με την μπάλα ήταν μετρημένες στο ένα χερι. TO ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ αλλαγή με ρίσκο στο 65' ο άρης παίζοντας με 3 πίσω. Bρε αρκούδα η βέροια έπαιζε με 9 τότε ποιο ρίσκο, ένας Ολαιτάν μπροστά μόνος του. Απο τον 3ο όροφο πηδας τέτοιο ρίσκο με την αλλαγή δεν το παίρνεις δήλωσε ο Μουρίνιο. Πες την αλήθεια γήπεδο πηγαίνεις για τις καντίνες δεν εξηγείται αλλιώς.

Δεν ντρέπεσαι να μιλάς για διατησία σε αυτό το ματς; Δικαιότατη αποβολή Σνάουτσνερ και στέρησε απο τον άρη πέναλτυ. Ρε μήπως πήγες νηστικός και είχες παραισθήσεις απο την πείνα; Tα έγραψε και ο Βαρώνος για αυτές τις φάσεις δεν έχω να αναλύσω.

Και τσουπ πετάς την μαγική λεξη ΚΟΜΠΟΤΗΣ. Το βλεπείς να έρχεται; O κύριος Γιάννης δεν ειναι Αρβανιτιδης. Άσσος μεχρι την Λιβαδιά. Τα τρίβει τα χέρια του ο Κομπότης.


Λες MISTER BEAN της δημοσιογραφίας πως το κοράκι φρόντισε για την Λιβαδιά. Και αναφέρεις παίκτες που συμπλήρωσαν 4 κίτρινες; Αν(που αμφιβάλλω) γνωριζεις εκτίουν την τιμωρία της 1ας αγωνιστικής σε 1 από τους επόμενους 4 αγώνες. Αν τους δηλώσεις για Λιβαδιά δεν φταίει ο Κουκουλάκης.

Γράφεις ο άρης πρώτος σε κίτρινες, πες όμως πως είναι πρώτος και σε υπέρ κόκκινες, όχι ότι μας βολεύει. Αλλά ξέχασα αυτές ήταν όλες πεντακάθαρες.

Στο τέλος γράφεις χολή για ΠΑΟΚ για να πουλήσεις. Απορώ πόσα άρθρα χωρίς ΠΑΟΚ έχεις γράψει;

Τώρα στη Λιβαδιά κανόνισε μην ξεκληρίσεις κανά κοπάδι γουρούνια σε σουβλάκια και γράψεις ότι να ναι.

Συγνώμη αν κούρασα αλλά δεν ήθελα να αφήσω την αηδία ασχολίαστη...