Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Φροντιστήριο Τζόγου Part 1




Όλοι όσοι ασχολείστε με τον τζόγο, είτε χοντρά είτε ψηλά, έχετε φτάσει κάποια στιγμή στο σημείο να αναρωτιέστε για πιο λόγο, ενώ θεωρείτε πως παίζετε σωστά, δεν έχετε μακροχρόνιο κέρδος. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια ανάλυση κατανόησης του τζόγου στο στοίχημα και θα ακολουθήσει και 2ο μέρος του άρθρου για το πόκερ. Θα εξηγήσουμε κάποιους τρόπους έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μακροχρόνιο κέρδος, δεν είναι θέμα ειδικού, αλλά προσωπικής γνώμης και προσωπικής εμπειριας, ας πάμε λοιπόν στο στοίχημα.

 
Το πρώτο που θα κοιτάξουμε είναι να παίζουμε μόνο μονά αποδεκτά ματς, όχι 4αδες όχι 8αδες όχι 14αδες, αν είστε αυτής της λογικής καλύτερα παίξτε τζόκερ. Φυσικά και υπάρχει η πιθανότητα να πιάσει κάποιος 10 ματς σε δελτίο "κολώνα" παίζοντας το 1,5 ευρώ και να κερδίσει 3-4 χιλιάρικα, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές και αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει μια φορά και ίσως μέχρι τότε να χρειαστεί να παίξει τόσα δελτία που το σύνολο των χρημάτων ίσως να ξεπερνά το κέρδος ενός τέτοιου δελτίου. Άρα τονίζω πως το ορθολογικό για να έχουμε μακροχρόνιο κέρδος είναι να παίζουμε μονά ματς, φυσικά τώρα με την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τζόγου έχουμε λιγότερες επιλογές στα μονά αποδεκτά, για αυτό ίσως να χρειαστεί να μπούμε στην λογική και της 2αδας, αλλά μέχρι εκεί.

 Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να κατανοηθεί, είναι πως όλοι πρέπει να καταλάβουν πως το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι που θα τζογάρεις 10 ευρώ για να πάρεις 20, 100 για να πάρεις 200, και ούτε ο καθεξής, αυτό πρέπει να το κατανοήσει ένας παίκτης για να γνωρίζει τι παιχνίδι παίζει. Εφόσον λοιπόν έχει μπει ο στόχος και γνωρίζουμε ότι για να έχουμε μακροχρόνιο κέρδος πρέπει να παίζουμε μονά ματς και στόχος μας να είναι στην καλύτερη ο διπλασιασμός του κεφαλαίου μας σε καθε ποντάρισμα, πηγαίνουμε στην ανάλυση του τι και πως θα παίξουμε.

 Κατά την γνώμη μου πάντα, πρέπει να επιλεγούμε αγώνες που έχουν απόδοση 1,50 και πάνω, φυσικά και μπορούμε να ποντάρουμε σε αγώνες του 1,20, ο λόγος που λέω 1,50 και πάνω είναι ο εξης, όταν ποντάρουμε σε έναν αγώνα σε απόδοση 1,50 και δεν μας βγει, τότε αυτό σημαίνει πως αν κερδίσουμε 2 μελλοντικά πονταρίσματα στο 1,50 τότε έχουμε ρεφάρει, ενώ στην περίπτωση του 1,20 θα χρειαστούμε 5 καινούργια πονταρίσματα για να καλύψουμε αυτά που χάσαμε. Άρα καλό είναι οι αποδόσεις που επιλεγούμε να μας δίνουν κέρδος τουλάχιστον το μισό του κεφαλαίου που ποντάρουμε.

 Αφού έχουμε δει λοιπόν τις αποδόσεις μένει να διαλέξουμε ποιές ομάδες θα παίξουμε. Καλό είναι να παίζουμε δυνατές ομάδες, και όταν λέω δυνατές ομάδες εννοώ ομάδες που παίζουν μπάλα τώρα, όχι ομάδες που απλά έχουν φανέλα αλλά τελευταία φορά που έπαιξαν μπάλα ήταν πριν 3 χρόνια, δηλαδή κοιτάμε τι γίνεται την χρόνια που παίζουμε, δεν μας νοιάζει αν πριν μερικά χρόνια η ομάδα που παίζουμε πήρε το Champions League.Όταν ποντάρουμε σε ομάδες που στο σύνολο των αγώνων τους σε ένα πρωτάθλημα οι νίκες είναι περισσότερες από τις ισοπαλίες και τις ήττες τότε καλό είναι να διαλέγουμε αυτές τις ομάδες. Ουσιαστικά αν διαλέξουμε τις 4 πιο δυνατές ομάδες καθε πρωταθλήματος μειώνουμε κατά πολύ τον παράγοντα του ρίσκου στα πονταρίσματα μας.

 Το επόμενο που θέλω να αναφέρω είναι πως έχω παρατηρήσει σε πολλούς πως τους "τρώει" το κουπόνι. Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε κάθε μέρα και φυσικά δεν υπάρχει κανένας απόλυτος λόγος να παίζουμε 10 ματς την ημέρα έστω και αν αυτά είναι μονά, νομίζω πως 3 με 5 ματς την ημέρα, και όχι κάθε μέρα είναι καλά, από την άποψη ότι έχουμε την δυνατότητα να τα αναλύσουμε καλύτερα. Μην μπαίνετε στην λογική να παίζετε "έτοιμα" σημεία, δηλαδή σημεία που δίνουν διάφορα site χωρίς να κάνουν κάποια ανάλυση, μπορείτε να τα συμβουλευτείτε αλλά μέχρι εκεί, πλέον με το internet είναι πανεύκολο να δει κάποιος βαθμολογίες - ιστορικό - γκολ ανά αγώνα κτλ. άρα καλύτερα ψαχτείτε μόνοι σας γιατί στην τελική δικά σας λεφτά θα τζογάρετε.

 Πάμε να μιλήσουμε και λίγο για τα σημεία, από καθαρά μαθηματικής άποψης είναι προτιμότερο να διαλέγουμε σημεία Over/Under και GG/NG. Ο λόγος είναι πολύ απλός στο 1Χ2 έχουμε 3 σημεία άρα πιθανότητες 33,3 στο κάθε σημείο, ενώ στα O/U GG/NG έχουμε 2 σημεία άρα οι πιθανότητες είναι 50-50. Από αυτή την άποψη και μόνο είναι προτιμότερο να παίζουμε έτσι. Σε καμία περίπτωση μην σας πιάσει το αίμα που λέμε, και μπείτε στην λογική του Over 3,5 4,5 καλύτερα το κλασσικό Over 2,5 και ας μπουν 15 γκολ, προσπαθούμε να μειώσουμε όσο πιο πολύ γίνεται τον παράγοντα του ρίσκου.
 
 Αφού έχουμε κατανοήσει όλα τα παραπάνω και έχουμε βρει τι θα παίξουμε τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε ποσά λεφτά θα ποντάρουμε. Το καλύτερο είναι να ποντάρουμε ένα 5 με 10% του κεφαλαίου που διαθέτουμε, σε καμία περίπτωση δεν παίζουμε όλο μας το κεφάλαιο σε έναν αγώνα, όσο standard και να είναι γιατί σίγουρα κάποια στιγμή κάτι θα στραβώσει. Δυστυχώς η ευτυχώς σε αυτό το παιχνίδι υπάρχει και η χασούρα, δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα. το θέμα είναι όταν χάνεις να χάνεις λίγα. Θα αναφέρω εντελώς περιληπτικά πως υπάρχουν πολλοί τρόποι στοιχήματος όπως το λεγόμενο trading ή η μέθοδος του να ποντάρεις σε όλα τα σημεία σε διαφορετικές στοιχημάτικες εταιρίες βρίσκοντας τις πιο υψηλές αποδόσεις, αλλά αυτοί οι τρόποι θέλουν μεγάλη τσέπη και περά από αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνουν κατανοητοί μέσω του γραπτού λόγου, ίσως στο μέλλον να κάνουμε κάποιο άρθρο αποκλειστικά για αυτούς τους τρόπους με κάποιους πινάκες η κάτι παρόμοιο, απλώς αναφέρω αυτούς τους 2 τρόπους και όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να το ψάξετε στο internet.

 Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως σε καμία περίπτωση μην παίζετε Live Betting, νομίζω πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταστραφεί κάποιος, καθαρά και μονό ότι στο Live Betting είναι πολύ εύκολο να χαθεί ο έλεγχος. Τα βασικά στοιχειά για να μπορέσει κάποιος να έχει μακροχρόνιο και συνεχόμενο κέρδος είναι να έχει υπομονή, έλεγχο και να μην τον παίρνει από κάτω όταν χάνει και να μην προσπαθεί απεγνωσμένα να ρεφάρει, υπομονή, κουράγιο, ορθολογικό παίξιμο, όχι έμπνευση και "είδα στον ύπνο μου πως το ματς θα έρθει 3-2" και θα δείτε πως θα έχετε κέρδη. Καλή τύχη δεν λέω γιατί όλα τα παραπάνω βασίζονται σε άλλους παράγοντες πρώτα και μετά στην τύχη, επομένως αν κάνουμε όλα τα παραπάνω τότε θα χρειαστούμε και την βοήθεια της τύχης, και όσοι παίζετε στοίχημα στο internet μην αγχώνεστε, δεν θα κρατήσει για πολύ όλο αυτό με την απαγόρευση, θα επανέλθουν οι εταιρίες και θα μπορείτε να παίζετε ξανά εκεί, το πότε θα γίνει αυτό δυστυχώς δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα θα επιστρέψουν.


1 σχόλιο: