Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ποδοσφαιρικός Καζαμίας 2013

Νομίζω πως οι εποχές είναι τέτοιες, ώστε να επιδιώξω μία πρόβλεψη για το τι θα συμβεί μέσα στο 2013, κάθε μήνα ξεχωριστά, βήμα - βήμα. Είναι μία δουλειά που θέλει σκέψη, επαφή με τα πνεύματα και στατιστική. Άλλωστε πολλά πράγματα στην χώρα μας, είναι μαθηματικά...






Ιανουάριος

Η μεταγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι μάνατζερ λιμοκτονούν. Εκτός του ότι δε γίνονται μεταγραφές, στις ελάχιστες που γίνονται οι ομάδες δεν τους δίνουν προμήθειες, ενώ οι παίκτες ζητάνε να πέσει το ποσοστό τους στο 5%. Κατεβαίνουν σε απεργία και η μεταγραφική περίοδος πάει προς παράταση.

Ο Ολυμπιακός παίζει εναντίον της Βέροιας στις 6 του μηνός, από την οποία λείπει ο Ολαϊταν που αισθάνθηκε κάποιο τράβηγμα στον δικέφαλο μία μέρα αφού υπέγραψε με τους Πειραιώτες. Ο Καλαϊτζίδης, έχει δηλώσει τιμωρημένους όλους τους παίκτες που συμπλήρωσαν κάρτες για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Αλαφούζος κάνει ένσταση για να αλλάξει ο κανονισμός και να μη διαλέγουν οι ομάδες πότε θα παίξουν οι τιμωρημένοι τους.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει τα 2,5 χιλιάδες εισιτήρια που πήρε για την Κομοτηνή, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει ζήτηση και τον αγώνα παρακολουθούν 6,5 χιλιάδες οπαδοί του. Οι εισπράξεις του αγώνα ήταν 3456 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει τον Πίνο, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να πείσει τον Λάζοβιτς, ο Παναθηναϊκός κλείνει τον Γιαπωνέζο Μαζεόνο Μασακίγιο, ο οποίος έρχεται να υπογράψει αλλά διαπιστώνουν πως δεν έχουν θέσεις ξένων. Η Έφη Θώδη ζητά να κλείσει το ΟΑΚΑ για συναυλία, η διεύθυνση του σταδίου υπογράφει, αλλά ξεχνά πως παίζει και ο Παναθηναϊκός. Η γνωστή αοιδός συμφωνεί να πληρώσει το ρεύμα Γενάρη και ο Παναθηναϊκός παίζει με έδρα στην Πάτρα τον αγώνα εναντίον του Λεβαδειακού. Πέντε χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού μπουκάρουν στο γήπεδο όταν ο Βασιλείου διαμορφώνει το 0-2 και ο παρατηρητής Παπαδάκος σημειώνει τα πάντα στο φύλλο αγώνα. Μάλιστα, ξεχνά να κάνει συμπληρωματική έκθεση.

Στην ΑΕΚ, ανακοινώνουν την 20ή μεταγραφή τους, ενώ ένας οπαδός της αυτοκτονεί όταν διαβάζει στο aek365 πως δοκιμάζεται ο Ρομάριο της Αλβανίας. Την απόφαση την παίρνει, όταν ανοίγει το κείμενο και διαπιστώνει πως η Ένωση δεν βρήκε έναν Αλβανό ζογκλέρ, αλλά ότι ο παίκτης συστήθηκε ως Ρομάριο. Εννοείται πως κανένας από τους 20 δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω φορολογικής ενημερότητας.

Ο Άρης δεν κερδίζει τον Πανιώνιο, ο οποίος ισοφαρίζει με γκολ του Παναγιωτούδη και δέχεται επίθεση από οπαδούς ο Ζαμπέτας λόγω συνήθειας. Ο Αλκαράθ είναι προβληματισμένος και ζητάει μεταγραφές. Ο Γιαννιώτας έχει πρόταση από το εξωτερικό αλλά δηλώνει για χιλιοστή πεντηκοστή ένατη φορά πως θα μείνει στον Άρη για να τον βοηθήσει. Προκηρύσσονται διεργασίες για την κοινωνία μελών Άρη, στις οποίες υπάρχει και ψηφοφορία για αλλαγή του ονόματός της.

Στο τέλος του μήνα, τέσσερις μάνατζερ βρίσκονται νεκροί, λόγω έλλειψης τροφής, ενώ η ΑΕΚ βρίσκει χρήματα και παίρνει φορολογική ενημερότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει δανείσει τέσσερις παίκτες στη Κέρκυρα μήπως και σωθεί, ενώ ο Ολυμπιακός αισθάνεται κάπως και δανείζει συνολικά είκοσι παίκτες σε ομάδες της Λίγκας. Μόνο ο Πανιώνιος αρνείται να πάρει κάποιον από αυτούς.



Φεβρουάριος

Σε μία επίδειξη δύναμης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπουκάρουν σε event του Βασίλειου Κωστέτσου και κοπανάνε όποιον βρούνε μπροστά τους. Σε δήλωση του τελευταίου, εμφανίζεται ο αποτροπιασμός του για το γεγονός, όμως σε παράθυρο του ΣΚΑΙ ο Τιμ Ροθ σε ρόλο Λάιτμαν από το Lie to me ισχυρίζεται πως είδε μία μικροέκφραση που γνωστού μόδιστρου σύμφωνα με την οποία το σκηνικό τον διέγειρε σεξουαλικά.

Στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης καταφέρνει να πάρει λευκή ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα που ο Γιαννιώτας έπεσε στον αγωνιστικό χώρο 814 φορές, τις 546 από αυτές σφαδάζοντας. Γίνεται ρεκόρ καθαρού χρόνου ποδοσφαίρου σε έναν αγώνα, με τους φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο να βλέπουν συνολικά 112 δευτερόλεπτα αγώνα. Στον ΠΑΟΚ γίνεται ψηφοφορία πριν από το παιχνίδι για το αν ο Κατσουράνης παίξει στόπερ ή χαφ. Το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο και ο Δώνης σε μία Σολομώντεια κρίση, αφήνει τον παίκτη στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός χάνει στη Τρίπολη και ο Μαρινάκης μπαίνει στα αποδυτήρια. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κουκουλάκης, ο οποίος ζητάει συγνώμη από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και ισχυρίζεται πως θα επανορθώσει. Ο Κρητικός διαιτητής τρεις μέρες μετά τη λήξη του αγώνα, γράφει συμπληρωματική έκθεση και αλλάζει το σκορ. Ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητο.

Αμέσως μετά ο Κούγιας είναι καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαϊδη στη Δίκη και από τις δύο ώρες εκπομπής μιλάει και τις δύο ώρες. Ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής που μόνο ο Κυριάκος ξέρει πώς τον λένε, πεθαίνει στον αέρα από τη συγκίνηση που πρόλαβε να πει καληνύχτα

Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά, όπως και το κύπελλο, αφού αγανακτισμένοι πολίτες επιλέγουν να βάλουν φωτιές στα γήπεδα λόγω της έλλειψης χρημάτων να ζεσταθούν στα σπίτια τους. Η Λίγκα τα κατάφερε, αφού έφερε τελικά την οικογένεια στο γήπεδο, έστω και αν ο λόγος έχει να κάνει με τη θέρμανση.

Στον Άρης – Παναθηναϊκός, ο Βύντρα κερδίζει πέναλτι μούφα και η ομάδα του Ρότσα που έχει παραιτηθεί τρεις φορές από την αρχή της σεζόν, παίρνει μεγάλο διπλό. Διαιτητής ο Δαλούκας που επέστρεψε στους πίνακες. Έξαλλοι στον Ολυμπιακό βγάζουν ανακοίνωση εναντίον του, ενώ σε παρέμβαση του Καραπαπά στην Έρα γίνεται ονομαστική επίθεση σε δημοσιογράφους γιατί αναλώθηκαν στο γεγονός λιγότερο από μία ώρα σε κάθε ζώνη. Ο Δαλούκας βγαίνει από τους πίνακες, ενώ χρεώνεται την ήττα του Ολυμπιακού από τη Λεβάντε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στη Ξάνθη ο Ολυμπιακός πάντως παίρνει μεγάλο διπλό, αφού ο Τοροσίδης κατάφερε να πέσει φέτος, μετά το περσινό σπρώξιμο του Εντιμάρ. Ο Κωνσταντινέας βγάζει προσφορές στον φούρνο του, δίνοντας το καλαμποκίσιο ψωμί μόλις πενήντα λεπτά το κιλό.



Μάρτιος

Στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να μιλούν με τον Λάζοβιτς, τη στιγμή που ο Σαββίδης αναρωτιέται για τους λογαριασμούς των τηλεφώνων της ΠΑΕ, οι οποίοι ξεπερνάνε τις 300 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει στη βαθμολογία και ετοιμάζεται για την φιέστα, ενώ ο Αναστόπουλος πάει τρένο τον Ατρόμητο αφήνοντας υπονοούμενα για τον Μπάγεβιτς και τη δουλειά που έκανε σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του. Αγανακτισμένος ο Σερβοέλληνας τεχνικός, τον πετυχαίνει στο Κολονάκι και του επιτίθεται.

Οι ειδήσεις του ΣΤΑΡ αφιερώνουν 2,5 ώρες στο γεγονός, ρίχνοντας για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση του ενδιαφέροντος το dancing with the stars για το οποίο ασχολήθηκε εκείνη τη μέρα μόλις σαράντα λεπτά.

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ κερδίζει τον Παναθηναϊκό με γκολ του Πετρόπουλου στις καθυστερήσεις και ο 26χρονός φορ πανηγυρίζει έξαλλα. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, βρέθηκε στο Σχηματάρι από δικούς του ανθρώπους.

Στο Κέρκυρα - Ολυμπιακός οι γηπεδούχοι δηλώνουν και τους δώδεκα τιμωρημένους τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι περνάνε με νίκη 6-0 από το νησί. Οι εφημερίδες βγαίνουν με επικά πρωτοσέλιδα και πουλάνε συνολικά το εκπληκτικό νούμερο των 2376 φύλλων ανά την χώρα. Οι διευθυντές μιλάνε για την κρίση και ξεχνάνε να πληρώσουν το προσωπικό με την δικαιολογία πως δεν έχει πουληθεί ακόμη ο ΟΠΑΠ.

Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός κερδίζει τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αλλά οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη που τον κάλυπταν έντεκα παίκτες, αλλά και οι αναπληρωματικοί. Ο Ιβάν Σαββίδης έξαλλος στέλνει το ιδιωτικό του τζετ στην Ελλάδα, στο οποίο είναι γεμάτο από Τσετσένους αυτονομιστές. Την επομένη, καίγεται ο φούρνος του Κωνσταντινέα, προφανώς για λόγους παράδοσης.

Ο Άρης κερδίζει με πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννιώτας τον Πανθρακικό και ο Αλκαράθ μιλάει για την ανάσταση της ομάδας του. Βγαίνουν τα πιθανά ονόματα για τη ψηφοφορία της ΚΜΑ αλλά δεν διοχετεύονται στον Τύπο. Ο Σκόρδας ενίσταται και ισχυρίζεται πως αν δεν δημοσιευθούν θα καταθέσει πρόταση μομφής στη ΚΜΑ ή όπως αλλιώς θα τη λένε για να πάρει τα ηνία της. Μετά από αυτή την απειλή, αποφασίζουν να μην προχωρήσουν τη διαδικασία αλλαγής ονόματος, γιατί δεν αντέχουν να ξαναπεράσουν ότι και στις εκλογές του Μάη του 11 αν θυμάμαι καλά.


Απρίλιος

Ο μήνας ξεκινά με τον αγώνα του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό. Παραμονές του αγώνα παραιτείται ο Άγγελος Αναστασιάδης γιατί διαπίστωσε πως οι οκτώ παίκτες του που συμπλήρωσαν κάρτες είναι τιμωρημένοι και δεν μπορεί να σχηματίσει ενδεκάδα. Στα Χανιά μιλάνε για αθώο λάθος και πατάνε στο γεγονός πως και ο Κανακούδης που είχε συμπληρώσει κάρτες, δεν έχει δηλωθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο 26χρονός μπακ πάντως, νομίζοντας πως έχει δηλωθεί, βρίσκεται σε άδεια για να δει τους δικούς του στη Θεσσαλονίκη και τελικά δεν αγωνίζεται.

Ο Κωνσταντινέας βρίσκεται ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και καταφέρνει να ξανανοίξει τον φούρνο, όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις ασφαλιστικές γιατί καμία δεν προχωρά σε ασφάλιση για λόγους πυρκαγιάς. Ο πρώην ρέφερι, προσφεύγει στα δικαστήρια τα οποία και χάνει.

Στον ΠΑΟΚ μαλώνουν για το πότε είναι τα γενέθλια της ομάδας όπως κάθε χρόνο, με τις ημερομηνίες 11, 12 και 21 Απριλίου να μάχονται για τα κεράκια. Τη λύση τη δίνει ο Ιβάν Σαββίδης που αποφασίζει πως τα γενέθλια του ΠΑΟΚ θα είναι στις 15 Απριλίου. Ο Κατσαρής αντιδρά, για τρία δευτερόλεπτα και μετά γίνεται του Σαββίδη.

Στο Καραϊσκάκη, παίζει Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και η Νόβα το καλύπτει μέσα από τριάντα κάμερες. Η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάνει στην ώρα του αγώνα και χωρίς ζέσταμα αγωνίζεται κανονικά. Ο αγώνας είναι πραγματικό ντέρμπι και λήγει ισόπαλος με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με σουτ του Κουίνσι από τα 45 μέτρα, με τον Κάρολ να μη προλαβαίνει να πέσει.

Ο Αλαφούζος ετοιμάζει ειδικά ένθετα πριν και μετά το παιχνίδι, ενώ καλεσμένος στη Δίκη είναι ο Κούγιας και κάτι άγνωστοι. Ο γνωστός νομικός καταγγέλλει τα πάντα και για άγνωστους λόγους παρεμβαίνει ο Μπέος που πρόλαβε να τα ακουμπήσει σε αυτή που ελέγχει το τηλεφωνικό κέντρο του ΣΚΑΙ.

Στις 21 Απριλίου, ο Ολυμπιακός διοργανώνει φιέστα στην οποία συμμετέχουν τριάντα γνωστοί τραγουδιστές, ποιητές και χορευτές. Ο Μαρινάκης έχει πάρει αήττητος το πρωτάθλημα και βάζει τον επόμενο στόχο που είναι οι 90 βαθμοί στη σεζόν.

Η Κέρκυρα υποβιβάζεται, αφού δεν καταφέρνει να κερδίσει στην Κομοτηνή τελευταία αγωνιστική, ενώ η ΑΕΚ, με επικό διπλό στο Περιστέρι μένει στη κατηγορία. Ο Άρης πέφτει για 3η φορά, αφού η ισοπαλία στη Ξάνθη δεν είναι αρκετή.

Στα πλέι οφ μπαίνουν ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός ο οποίος τελευταία αγωνιστική παίρνει εκδίκηση από τη Βέροια για την ήττα του πρώτου γύρου. Το γκολ του Φορναρόλι πανηγυρίζεται έξαλλα, πλην από τον ίδιο τον παίκτη που έχει σαστίσει γιατί δεν ξέρει τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Άρης προσβάλλει την απόφαση υποβιβασμού του και προσφεύγει στα δικαστήρια.



Μάιος

Ο ΠΑΟΚ τερματίζει πρώτος στα πλέι οφ, με τον Κλάους να είναι ο μοναδικός που έχει βρει δίχτυα. Πολυτιμότερος της ομάδας ο Κουμαλό, που ενώ δεν έχει πετύχει αντίπαλο, με την αύρα του καταφέρνει να τους οδηγήσει σε άστοχα τετ α τετ. Στον ΠΑΟΚ φοβούνται μην έχει σχέση με μάγους και βουντού, με αποτέλεσμα να ανοίξει κουβέντα για το αν πρέπει να ανανεώσει ή όχι. Η επένδυση που αναμένεται να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης είναι τεράστια και δεν έχει την όρεξη να τα βάλει με τα πνεύματα. Ο ΠΑΟΚ ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς και συμφωνεί με την Τότεναμ για την απόκτηση του παίκτη στο ένα εκατ. ευρώ. Στο συμβόλαιο του παίκτη μπαίνει ειδική παράγραφος συμμετοχής των πνευμάτων και των μάγων, στη καριέρα του υψηλόσωμου στόπερ. Στο Λονδίνο δεν πιστεύουν πως πήραν ένα εκατ. ευρώ από τον Κουμαλό, με αποτέλεσμα να το ξοδέψουν στη πριβέ συναυλία της Μαντόνα που έγινε στο Μπράιτον. Έξαλλος ο Βίλας Μπόας, αντιδρά γιατί πωλείται παίκτης που δεν έχει δει αγωνιζόμενο τη στιγμή που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Γκαλάς.

Στα πρωτοσέλιδα του «Γαύρου» και του «Πρωταθλητή», παίζουν τα ονόματα του Μπόμπο που κάποτε έπαιζε στη Μπεσίκτας και του Κάλστρομ.

Αυτό του Κουαρέσμα παίζει και σε Ολυμπιακό, αλλά και σε ΠΑΟΚ, τη στιγμή που όλοι οι μάνατζερ του πλανήτη ισχυρίζονται πως οι παίκτες τους έχουν πρόταση και από τους δύο. Σε μυστικό ραντεβού Μαρινάκη – Σαββίδη, συμφωνούν οι δύο πλευρές να μη χτυπάνε ο ένας τους παίκτες του άλλου γιατί τα έβαλαν κάτω και τους βγαίνει αυτό το πανηγύρι περίπου 5 εκατ. ευρώ συν στο μπάτζετ.

Στον Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο Τσάκας, με έναν πρίγκιπα που έχει δώδεκα ονόματα. Οι μέτοχοι εκνευρισμένοι σκέφτονται να επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό γιατί δεν αντέχουν τον Τσάκα, ενώ οι οπαδοί του «τριφυλλιού», αγανακτισμένοι απ' όσα γίνονται βγάζουν ανακοίνωση υπέρ του Τζίγγερ. Ο Γκόντζος παθαίνει σοκ και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να μη κυκλοφορήσει η «Ντέρμπι» της επόμενης ημέρας.

Στην ΑΕΚ πανηγυρίζουν για τη σωτηρία, αλλά δεν το χαίρονται για πολύ αφού χάνουν τον Αρκούδα λόγω ασιτίας. Ο νεαρός δεν είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα τρόφιμα πριν τη χειμερία νάρκη, με αποτέλεσμα να αφήσει τα εγκόσμια.

Ο Βιντιάδης ισχυρίζεται πως ολοκληρώνονται οι έλεγχοι και ο Λίνεν παρουσιάζει λίστα μεταγραφών. Ο Δημητρέλος προχωρά στον δρόμο και του πετάει ένας περαστικός έναν καφέ. «Ευτυχώς καλοκαίριασε και ήταν κρύος», είπε αμέσως μετά.

Ο Άρης χάνει στα δικαστήρια, αλλά προσφεύγει στο Τας Κας, με την διοίκηση Ψηφίδη να είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα. Ξαφνικά διαπιστώνεται πως δεν υπάρχουν λεφτά για το παράβολο, με το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ να καταφέρνει τελικά να ανοίξει μία νέα σελίδα στα χορηγικά προγράμματα, κλείνοντας χορηγό παραβόλων.



Ιούνιος

Ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση του Λούκας, ο οποίος έξι μήνες μετά μένει ελεύθερος, ενώ ανοίγει και το κεφάλαιο Βιεϊρίνια. Μάλιστα, συνεχίζει να μιλάει με τον Λάζοβιτς.

Ο Σαββίδης σε ομιλία του προς τους παίκτες πριν φύγουν διακοπές, ισχυρίζεται πως όσοι δεν ικανοποίησαν θα θανατωθούν με ακραίο τρόπο, ενώ ανοίγει και η κουβέντα για την παραμονή Δώνη.
Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Γκαγκάτσης καταθέτει πρόταση μομφής στη διοίκηση Σαρρή και στον ΠΑΟΚ περιμένουν μήπως γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ και αφήσει τον Σάντος να έχει διπλό ρόλο.

Τα τοπικά έντυπα βγαίνουν με πρωτοσέλιδα υπέρ Άγγελου Αναστασιάδη, όμως αιφνιδιάζονται όταν ο ίδιος δηλώνει πως «φτάνει ρε παλικάρια. Αν θέλει η Παναγιά θα επιστρέψω». Ο Άνθιμος παρεμβαίνει στη κουβέντα δηλώνοντας πως «Η Παναγιά έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει» και ξεκινά πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και Μονής Εσφιγμένου. Οι δύο πλευρές συναντιούνται σε ακατοίκητη περιοχή και οι συγκρούσεις έχουν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 48 τραυματίες, οι πέντε από αυτούς βαριά.

Στον Άρη πανηγυρίζουν γιατί ο Γιάννης Ιωαννίδης κάνει δηλώσεις περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και ελπίζουν πως θα γίνει η καραμπόλα και θα μείνουν στη κατηγορία. Οι συζητήσεις για το ΑΦΜ της Επανομής σταματάνε και όλοι κρέμονται από τα χείλη του Ξανθού.
Η Λίγκα αντιδρά μέσα από δηλώσεις του Μόραλη, ο οποίος με τη στάση του θέλει να προστατέψει το προϊόν, τη στιγμή που η Νόβα κάνει λόγω για μείωση των χρημάτων που δίνει κατά 50%.
Η αγωνιστική δράση έχει ολοκληρωθεί, όμως υπάρχουν κάποια στατιστικά που δημοσιεύονται και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από τους 421 τιμωρημένους με κάρτες ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, οι 369 εξέτισαν τη ποινή τους σε αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού. Εξαιρούνται βέβαια, οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Από τις 1436 λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, οι 1154 έγιναν σε αγώνα που συμμετείχε ο Ολυμπιακός και οι 1153 από αυτές ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Πάντως, τα στατιστικά δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις των παρατηρητών, αφού ουδείς από αυτούς τους βοηθούς τιμωρήθηκε.

Πάντως ο Ολυμπιακός τιμήθηκε με το φερ πλέι, αφού οι παίκτες του έκαναν για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τόσα λίγα φάουλ. Είχαν μονοψήφιο αριθμό σε όλα τα παιχνίδια τους.



Ιούλιος

Ο Γκαγκάτσης δεν καταφέρνει να υποστηρίξει την πρόταση μομφής αφού τον πουλάνε οι ενώσεις της Βορείου Ελλάδος και αποσύρεται για πάντα από το παραγοντιλίκι.

Γίνονται οι κληρώσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο ΠΑΟΚ πέφτει με αντίπαλο την Άρσεναλ. Στη Τούμπα πανηγυρίζουν γιατί έχουν αήττητο με αγγλικές ομάδες και ο Βενγκέρ δηλώνει πως αισθάνεται άτυχος.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει κλείσει τους Βύντρα, Τοροσίδη, ενώ δίνει εντολή να κλείσει ο Σαμαράς. Ο Τσιστιακόφ μιλάει με Λάζοβιτς, ενώ ο Δώνης θέλει να φέρει στη Τούμπα τον Σκόνδρα. Ο Άλοφς δηλώνει πως ο Βιεϊρίνια είναι στα πλάνα του Χέκινγκ αλλά με ένα σοβαρό ποσό τον πουλάει, ενώ ο Μάρκος Αντόνιο δηλώνει χολωμένος από τη στάση της Νυρεμβέργης και ισχυρίζεται πως θέλει να επιστρέψει στη Τούμπα.

Ο Ξανθός αποφασίζει πως οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να γίνουν είκοσι και ο Μόραλης το δέχεται γιατί πρέπει να πείσει τη Νόβα να μη μειώσει την επένδυσή της. Ο Σάντος έξαλλος τηλεφωνεί στον Ιωαννίδη και του λέει πως δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για το Μουντιάλ. «Μην ανησυχείς, θα βρούμε άκρη» λέει ο Ξανθός, αλλά δεν πείθει.

Τελικά στη Λίγκα μένει ο Άρης και η Κέρκυρα, ενώ ανεβαίνουν οι Φωκικός, ο Εθνικός Γαζώρου και ο Ηρακλής Ψαχνών, πλην του Απόλλωνα Σμύρνης και του Εργοτέλη. Η Νόβα εμμένει στις μειώσεις, αφού βάζει κάτω τα μεταφορικά των δημοσιογράφων που θα πρέπει να καλύψουν τα παιχνίδια, με το νούμερο να είναι τρομακτικό.

Στο τέλος του μήνα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Άρσεναλ και την κερδίζει 1-0 στην άδεια Τούμπα με γκολ του Κουμαλό που δηλώνει: «Ευχαριστώ όσους με στηρίζουν, είτε είναι εν ζωή, είτε όχι». Τον αγώνα ολοκλήρωσε τραυματίας ο Χακόμπο, ο οποίος αρνήθηκε να βγει αλλαγή όταν έπαθε κάταγμα στο δεξί του καρπό από το 34ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος βάζει ένα λιθαράκι πρόκρισης παίρνοντας μεγάλο διπλό στην Πορτογαλία επί της Ακαντέμικα, με σκόρερ τον Κούτσι, ο οποίος κλαίει κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών από συγκίνηση. Ο Αναστόπουλος ξεφωνίζει τον Μπάγεβιτς που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον Φινλανδό Τιτάνα, αλλά κάνει καιρό να πάει στο Κολονάκι για καφέ, προτιμώντας το Μπουρνάζι.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει βγάλει στο Σφυρί τον Ράγιος, με τη «Γάτα» να γράφει κάθε μέρα όλο τον Ιούλη για διαφορετική ομάδα που τον θέλει. Η τιμή πώλησης του Ισπανού είναι ένα εκατ. ευρώ, αλλά ο Τσιώλης αντιδρά, αφού τον χρειάζεται για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να διώξει τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, αλλά διατηρεί Λέτο, Μπουμσόνγκ και Φορναρόλι. Πουλάει δώδεκα διαρκείας και ο Τσάκας ξεφωνίζει την διοίκηση Αλαφούζου για αντιλαϊκή πολιτική. Βραβεύεται μάλιστα από την Αλέκα Παπαρήγα η οποία κατά τη διάρκεια της τελετής δηλώνει πως «τα λέω τόσα χρόνια και επιτέλους υπάρχουν άνθρωποι με προσωπικότητα που ακολουθούν τα βήματά μου».

Έξαλλη η Λιάνα Κανέλη αντιδρά που η Αλέκα ξεφωνίζει Παναθηναϊκό και δημιουργούνται εντάσεις στον Περισσό, με την τελευταία να επιχειρεί πρόταση μομφής, αλλά να βρίσκει τοίχο από τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος που βγάζουν ανακοίνωση λέγοντας πως «η γραμματέας αλλάζει μόνο αν πεθάνει».

Ο μήνας τελειώνει με τον Τσιστιακόφ να μιλάει με Λάζοβιτς και τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει τον Σάμαρη, τον οποίο ξέχασε να ανακοινώσει νωρίτερα.



Αύγουστος

Ο μεταγραφικός πυρετός έχει ανέβει κατακόρυφα με τον Άρη να επαναφέρει στο ρόστερ του τον Σέρχιο Κόκε με ειδική ρήτρα απουσίας του από τα καζίνο της χώρας. Για κακή τους τύχη στον Άρη ξεχνάνε πως υπάρχουν και αυτά στα Σκόπια, με αποτέλεσμα το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο του Ισπανού να καταγράφει καθημερινά 160 χιλιόμετρα.

Ο Αλκαράθ δηλώνει πως είναι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά στη καριέρα του κράτησε ομάδα στη πρώτη εθνική, κάτι που εκνευρίζει τον Ξανθό που δίνει εντολή στον Ψηφίδη να τον απολύσει. Όπως και έγινε. Στον πάγκο του Άρη θα καθίσει τελικά ο Σπυρίδων, που γνωρίζει την ομάδα και το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Στην Αγγλία υπάρχει κρίση στη Τότεναμ με τον Βίλα Μπόας να ξεφωνίζει ανοιχτά τη διοίκηση της Τότεναμ που πούλησε τον Κουμαλό, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αγγλία για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο αεροδρόμιο, ο Κουμαλό δηλώνει πως «αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι μου» και ανοίγει η κουβέντα για την επιστροφή του στη Τότεναμ.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται την πώλησή του έχοντας πάρει τη συγκατάθεση του παίκτη και τελικά τον πουλάει έναντι 5 εκατ. ευρώ, αλλά θα τον κρατήσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ο Κουμαλό δηλώνει πως «είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη, όπως και οι φίλοι μου που είναι εν ζωή ή όχι». Ο Ιβάν Σαββίδης ανακουφίζεται αφού θα έχει τα πνεύματα μαζί του και πριμοδοτεί τον Δώνη που ανακάλυψε αυτόν τον ποδοσφαιριστή.

Ο ΠΑΟΚ όπως όλοι περίμεναν, αποκλείει την Άρσεναλ με γκολ του Σαλπιγγίδη, ο οποίος σκοράροντας στο πέταλο που ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σαστίζει γιατί θα πρέπει να πάει προς αυτούς. Δύο Νεαπολίτες τον βρίζουν, με αποτέλεσμα να είναι ράκος κατά τη διάρκεια της επιστροφής. Στο αεροδρόμιο δεν περιμένει κανένας την αποστολή, αφού άπαντες έχουν συνηθίσει στις επιτυχίες επί αγγλικού εδάφους.

Ο Ολυμπιακός οργιάζει στα φιλικά, πετυχαίνοντας παντού τριάρες και ντόρτια. Η αναζήτηση τερματοφύλακα συνεχίζεται και προτείνεται ο Κονστάντσο. Ο «Πρωταθλητής» γράφει πως το σκέφτονται στον Ολυμπιακό για τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας και επικρατεί εκνευρισμός. Λίγες ώρες μετά, καίγεται ο φούρνος του Κωνσταντινέα.

Τελικά ο Ολυμπιακός καταλήγει στον Σηφάκη, ο οποίος είναι διψασμένος και διακρίσεις μετά από μία ξεκούραστη χρονιά στη Σαρλερουά. Που είχε ακολουθήσει άλλη μία ξεκούραστη στον Άρη.
Ξεκινά η τηλεοπτική σεζόν και στη Δίκη του ΣΚΑΙ καλεσμένος είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο έμπειρος παράγοντας ξεφωνίζει με ακραίους χαρακτηρισμούς τον Κούγια με αποτέλεσμα ο έμπειρος και έγκριτος νομικός να επιχειρήσει να κάνει παρέμβαση. Η υπεύθυνη του τηλεφωνικού κέντρου τα έχει πάρει από τον Μπέο όμως και δεν τον αφήνει.

Στον ΣΚΑΙ αρχίζουν και αναρωτιούνται πού βρίσκει τα λεφτά η γραμματέας για να πάρει Καγιέν και εξοχικό στο Λαγονήσι, όμως αυτή ισχυρίζεται πως κληρονόμησε μια θεία της. Γίνεται πιστευτή και το θέμα κλείνει εκεί.

Στην ΑΕΚ έχουν κάνει δώδεκα μεταγραφές, ενώ δεν έχουν φορολογική ενημερότητα. Ο Λίνεν αντιδρά και ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, ενώ ξεφωνίζει και την ΕΠΟ για το καλεντάρι αφού για να βγούνε οι αγωνιστικές πρέπει να παίζουν οι ομάδες Τετάρτη – Κυριακή. Ο Σαρρής γίνεται έξαλλος και επιτίθεται στην Ένωση την οποία απειλεί με απόσυρση της άδειας συμμετοχής της στο πρωτάθλημα. Σύμβουλοι του Σαρρή, ισχυρίζονται πως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό, γιατί φέτος ξέχασαν στην ΕΠΟ να περάσουν τις ομάδες από την επιτροπή αδειοδοτήσεων.

Οι πίνακες της ΚΕΔ δημοσιεύονται και ο Δούρος παραιτείται γιατί τις έμαθε από τον Τύπο. Οι παρατηρητές διαιτησίας, πάντως, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τους Ποντίκη, Παπουτσέλη, Παπαπέτρου, Κασναφέρη, Καλαθενό, Κολοκυθά, μπαμπά Σπάθα, μπαμπά Κουκουλάκη κ.α.

Ο ΠΑΟΚ περνάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας με δύο νίκες τη Σέλτικ και η ομοσπονδία της Βρετανίας κάνει αίτημα να μην ξανακληρωθεί με ομάδες από το νησί γιατί κάτι συμβαίνει. Ο Σαμαράς παρακαλάει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως ο Σαββίδης μουλαρώνει.

Στις 31 Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ κλείνει τον Βιεϊρίνια, ενώ μιλώντας με τον Λάζοβιτς άκουσε την αρνητική του απάντηση. Ο Λούκας παραμένει στην Καρπάτι, η οποία ανακοινώνει και τον Σωτήρη Μπαλάφα που διέπρεψε στο ουκρανικό πρωτάθλημα.

Στον Παναθηναϊκό λύνεται τελικά το συμβόλαιο του Μπουμσόνγκ, ο οποίος φεύγει από την Ελλάδα δηλώνοντας αιώνια πίστη στη πρώην ομάδα του. Αμέσως μετά, ανακοινώνει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.



Σεπτέμβριος

Ο Αλαφούζος ανακοινώνει την διάλυση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», αφού τα μέλη της είναι λιγότερα από τα ενεργά του ΠΑΣΟΚ.

Στη χώρα δεν έχει κανένας να φάει, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας και για να βρεθεί πετρέλαιο ο καθένας σκάβει στην αυλή του μπας και γίνει καμία κέντα και βρεθεί μαύρος Χρυσός.

Ο βασικός μισθός έχει πέσει στα 230 ευρώ, ενώ οι εργοδότες δεν πληρώνουν στην ώρα τους γιατί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει ρευστό. Η δόση των 25 δις ευρώ από την ευρωπαϊκή ένωση πηγαίνει στις τράπεζες, όμως κανένας δεν γνωρίζει πού πήγαν.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται στη 4η αγωνιστική και η Βέροια παίζει με τον Ολυμπιακό. Ο Καλαϊτζίδης δηλώνει τέσσερις τιμωρημένους και η Λίγκα του στέλνει χαρτί στο οποίο αναρωτιέται γιατί τιμωρεί η ίδια τους παίκτες της πριν αυτοί συμπληρώσουν κάρτες. Η επίσημη απάντηση της Βασίλισσας είναι πως «προτιμάμε να μας χρωστάνε, από το να χρωστάμε εμείς».

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά με νίκες, όμως αρχίζουν οι θλάσεις. Ο Δώνης ζητάει την βοήθεια του Κουμαλό και αυτός, σε μία ειδική τελετή φωνάζει το πνεύμα των γιατρών της φυλής του. Σε μία ανατριχιαστική κατάσταση, αυτοί δεσμεύονται πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν τα δεδομένα. Στη Μεσήμβρια, σταματάνε οι αέρηδες, βελτιώνεται ο καιρός και εξαφανίζονται τα κουνούπια των δέκα εκατοστών που μόνο εκεί ζούνε.

Οι επιχειρήσεις των Ανεμογεννητριών που έχουν βάση εκεί, κάνουν ένσταση, προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητάνε να αποσύρει ο Κουμαλό τα πνεύματα. Στο δικαστήριο επικρατεί πανικός, αφού δεν υπάρχει δεδικασμένο στα παγκόσμια χρονικά.

Η ομάδα που έχει ξεκινήσει καλύτερα απ’ όλες είναι ο Λεβαδειακός, όμως υπάρχουν δημοσιεύματα για τον Παράσχο ο οποίος είναι υπ’ ατμόν σύμφωνα με αυτά. Ο Κομπότης ισχυρίζεται στο περιβάλλον του πως «το κάνω για γούρι», ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός ως ένδειξη διαμαρτυρίας ξυρίζει το μουστάκι του. Την επομένη, δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο για να προπονήσει την ομάδα γιατί δεν τον αναγνωρίζει ο φύλακας, με αποτέλεσμα να θεωρήσει πως αυτή η κίνηση είναι δάκτυλος Κομπότη. Ο Παράσχος παραιτείται και ο Κομπότης σαστίζει γιατί τού χαλάει τα γούρια. Αρχίζει κουβέντα και εκεί, για το αν πρέπει να φωνάξουν τον Κουμαλό.

Στο τέλος του μήνα, ο Κωνσταντινέας κάνει εγκαίνια στο νέο του φούρνο, ενώ η κυβέρνηση αναγκάζει τις ασφαλιστικές να του ασφαλίσουν την επιχείρηση. Η ΠΑΕ Άρης προχωρά σε ένσταση κατά της απόφασης.



Οκτώβριος

Ο ΟΠΑΠ έχει περάσει στα χέρια του Μελισσανίδη και οι δημοσιογράφοι περιμένουν να γίνουν οι συμφωνίες με τους εκδότες για να πληρωθούν μέρος των δώδεκα μισθών που έχουν λαμβάνειν. Η Ένωση Συντακτών χαιρετά τη συμφωνία κράτους Μελισσανίδη και εύχεται τα καλύτερα.

Στη Δίκη του ΣΚΑΙ συνεχίζονται πάντως οι αποκαλύψεις, κάτι που αναγκάζει το BBC να προχωρήσει σε πρόταση απόκτησης του Κυριάκου Θωμαϊδη. Στα γραφεία του γνωστού καναλιού υπάρχει εκνευρισμός, με βασικό μοχλό αντίδρασης την υπεύθυνη του τηλεφωνικού κέντρου η οποία έχει κάνει ανοίγματα και δεν μπορεί να αντέξει την απώλεια του γνωστού δημοσιογράφου.

Ο Ολυμπιακός διαψεύδει για εικοστή φορά άρθρο του Νικολακόπουλου, ο οποίος πλέον δε βγαίνει ούτε από το σπίτι.

Στον ΠΑΟΚ κυκλοφορεί πως ο Βρύζας παραιτείται, αφού δε σηκώνει το τηλέφωνό του σε κανέναν, όμως τελικά, πέντε μέρες μετά, γίνεται γνωστό πως απλά το έχασε. Για ακόμη μία φορά.

Ο Σπυρίδων οδηγεί τον Άρη από νίκη σε νίκη, οι παίκτες του πληρώνονται στην ώρα τους και ο Ιωαννίδης διαψεύδει πως πίσω από την ομάδα αυτός κινεί τα νήματα. Ο Γιαννιώτας δηλώνει πως δεν θα φύγει ποτέ από τον Άρη, ενώ η δίαιτα του Κόκε έχει θεαματικά αποτελέσματα, κάτι που οδηγεί τον επιθετικό του Άρη ως κεντρικό πρόσωπο του μήνα στο περιοδικό Men’s Health.

Αντιστρόφως ανάλογα είναι τα αποτελέσματα του Βιεϊρίνια, ο οποίος αγανακτισμένος με τα όσα πέρασε στη Γερμανία, βάζει οκτώ κιλά στους πρώτους του μήνες στην Ελλάδα. Δηλώσεις για το θέμα των δύο παικτών, κάνουν οι Βασίλης Βασιλάκος και Ντίνος Μπαλής.

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες, αλλά ο Ζαρντίμ δυσκολεύεται να διαβάσει τους αντιπάλους γιατί ποτέ δεν παίζουν με κανονική ενδεκάδα όταν τον αντιμετωπίζουν. Εκφράζει τα παράπονά του στον Μαρινάκη, ο οποίος μέσω Μόραλη περνάει στη Λίγκα την απόφαση για τους τιμωρημένους που θα εκτίουν τις ποινές τους όταν τιμωρούνται και οι ομάδες δεν θα διαλέγουν ανά τέσσερις αγώνες.

Ο Μόραλης δηλώνει πως αυτή η κίνηση έγινε για να βελτιωθεί το προϊόν, τη στιγμή που η Νova ζητάει να μειωθεί κι άλλο το ποσό που δίνει.

Στην ΑΕΚ, ο Βιντιάδης ζήτησε παράταση για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, ενώ αγγλική τράπεζα φαίνεται πως μπαίνει σφήνα στις διαπραγματεύσεις. Ο Χατζηχρήστος έχει εκνευριστεί, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει την Ορίτζιναλ που βαράει Χρυσαυγίτες όπου μπορεί. Ο πατέρας του Αρκούδα κάνει μήνυση στην ΑΕΚ γιατί ακόμη δεν έχει πάρει την αμοιβή του γιού του που χάθηκε λόγω ασιτίας και πλέον κινδυνεύει και η υπόλοιπη οικογένεια λίγες μέρες πριν από την έναρξη της χειμερίας νάρκης.

Ο Πανόπουλος απολύει τον Ουζουνίδη που δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, τη στιγμή που ο Κωστένογλου ετοιμάζει τις βαλίτσες του χωρίς να τον έχει ειδοποιήσει κανένας. Ο Πανόπουλος δηλώνει αμέσως μετά πως «η εταιρία μας προσλαμβάνει τον Νίκο Κωστένογλου, γιατί επέδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά». Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ξάνθης αντιδρούν και τους απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο.

Στη Κομοτηνή δημιουργούν κωπηλατικό όμιλο προς τιμήν του Βαϊρουά, ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης εμφανίζεται ως αντικαταστάτης του Γιώργου Δώνη στον ΠΑΟΚ. Το γεγονός αυτό εκνευρίζει τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ που μυρίζονται επιστροφή Ζαγοράκη, με αποτέλεσμα να μπουκάρουν στον πρώτο αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Σαχτάρ. Η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί με άλλες τρεις αγωνιστικές την ομάδα και ο Σαββίδης στον εκνευρισμό του πάνω αγοράζει τον ΟΣΕ, ενώ βρίσκεται και ένα βήμα από το λιμάνι.



Νοέμβριος

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα τη Μπαρτσελόνα και περίπου 200 γερανοί έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την Τούμπα, αφού νοικιάστηκαν από οπαδούς της ομάδας που ήθελαν να δούνε την αναμέτρηση.

Η Μπαρτσελόνα προχωρά σε ένσταση, αλλά η ΟΥΕΦΑ δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βγάλει απόφαση. Ο ΠΑΟΚ χάνει από τους Καταλανούς, όμως τα πρωτοσέλιδα την άλλη μέρα βγαίνουν με τίτλο «Νικητής ο λαός» παρότι η Τούμπα ήταν άδεια.

Στον Ολυμπιακό χάνουν από τη Σάλκε στο Καραϊσκάκη με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου και αμέσως μετά δημιουργείται θέμα Ζαρντίμ ο οποίος απαγορεύεται να χάνει. Ο Ζαρντίμ διαπιστώνει πως τα κείμενα που τον ξεφωνίζουν είναι ολόιδια και σε δηλώσεις που κάνει στον Τύπο της χώρας του δηλώνει πως «στα ΜΜΕ της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη η κρίση, που σε όλες τις εφημερίδες γράφει για τον Ολυμπιακό ο ίδιος άνθρωπος».

Ο Αλαφούζος ανακοινώνει πως θα κάνει συνέντευξη Τύπου και κανένας δεν γνωρίζει το αντικείμενό της. Τελικά, αποκαλύπτει κατά τη διάρκειά της πως δεν υπήρχε αντικείμενο, απλά την έδωσε γιατί είχε καιρό να κάνει κάτι ανάλογο. Μάλιστα, ανακοινώνει την συμφωνία του ΣΚΑΙ με το animal channel για το γνωστό ντοκιμαντέρ «Άνθρωπος και κτηνοβασία» που έχει τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ.

Στον Άρη, ο Σπυρίδων πάει τρένο την ομάδα και ο Τσαλτίδης επιστρέφει στα δημοσιογραφικά του Βικελίδης. Η επιστροφή του συνδυάζεται με εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά και θεωρείται γκαντέμης με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση από αγανακτισμένους οπαδούς. Η Ένωση Συντακτών καταδικάζει το γεγονός και ανοίγει μέτωπο με τους οπαδούς, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ξανααδειάσουν τα δημοσιογραφικά του Βικελίδης.

Ο Δώνης αποφασίζει τελικά πού θα χρησιμοποιήσει τον Κατσουράνη και το θέμα παρουσιάζεται σε ειδικό βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ μετά από εντολή Τσιστιακόφ. Στο βίντεο υπογράφει ο Δώνης πως ο παίκτης θα παίζει μόνο χαφ, ενώ ο Κατσουράνης εμφανώς συντετριμμένος από την περιπέτειά του, εύχεται κανένας άλλος συνάδελφός του να μη τραβήξει τα ίδια.

Ο κοριός της αστυνομίας πιάνει δύο 17χρονους να ισχυρίζονται πως θα κάνουν επεισόδια και καταδικάζονται σε 20 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, ενώ μένουν ελεύθεροι τοκογλύφοι και εκτελεστές.

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής φτάνουν το 23% και τα μέλη της προχωρούν σε πρόταση μομφής της κυβέρνησης, έχοντας την υποστήριξη του Σύριζα. Οι δύο πλευρές μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις συμφωνούν να αποκλειστούν οι ξένοι από το ελληνικό ποδόσφαιρο, πλην των Πακιστανών.



Δεκέμβριος

Ξεκινά η μεταγραφική αναζήτηση των ομάδων και   ο Ολυμπιακός κυνηγάει Μπόμπο και Κάλστρομ, ο ΠΑΟΚ Λούκας, Λάζοβιτς και Μάρκος Αντόνιο, ενώ ο Άρης προσπαθεί να πάρει δανεικούς τον Τάτο και τον Βλαχοδήμο από τον Ολυμπιακό.

Στην ΑΕΚ, συνεχίζουν να κλείνουν ό,τι κινείται κάτω από 22 ετών, ενώ ξαναδοκιμάζεται ο Ρομάριο της Αλβανίας για γούρι.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει εκνευρισμός λόγω της απόδοσης του Φορναρόλι, ενώ αναζητείται ο Κουίνσι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά από μία κούρσα του στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Βγήκε με τη μπάλα από το γήπεδο και δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής χειμώνα, έχοντας 45 βαθμούς, ενώ ο Μόραλης ανακοινώνει πως το προϊόν έχει βελτιωθεί πάρα πολύ μετά από τις προσπάθειες που κατέβαλε την τελευταία διετία.

Ενώ το πρωτάθλημα έχει διακοπεί και ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία αγωνιστική υποχρέωση, καίγεται ο φούρνος του Κωνσταντινέα. Άπαντες απορούν για το τι έγινε, όμως τη λύση τη δίνει η ασφαλιστική εταιρία, η οποία μέσα από την έρευνα των εμπειρογνωμόνων της, διαπιστώνει πως ο πρώην ρέφερι είναι πυρομανής. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός βγάζει ανακοίνωση κατά όσων άφηναν υπονοούμενα για αυτήν, ενώ διαψεύδει άρθρο του Νικολακόπουλου που εκείνη την περίοδο ήταν σε άδεια.

Την στιγμή που οι ομάδες επισκέπτονται ιδρύματα, το Παιδικό χωριό ΣΟΣ, το χαμόγελο του παιδιού και το ακρωτήρι της ελπίδας, επισκέπτονται τον Άρη, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, δίνοντας χαρά στους παίκτες των τριών ομάδων στις ημέρες των γιορτών.

Η ΟΥΕΦΑ απαγορεύει από τον Κουμαλό να κάνει χρήση των πνευμάτων, κάτι που φέρνει εκνευρισμό στη Τότεναμ, ενώ ο Κούγιας αρνείται να φύγει από το στούντιο της Δίκης μέχρι να πάρει πίσω τα λεφτά από την άφαντη υπεύθυνη του τηλεφωνικού κέντρου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε στα 34 της χρόνια.

 Σταύρος Κόλκας για το onsports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου