Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καλές σχέσεις ΠΑΟΚ - ΟΦΗ, η Αταλάντα και το πριμ!

Με αφορμή το μεθαυριανό παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, επιχειρούμε αναδρομή στις καλές σχέσεις των δύο ομάδων και εξετάζουμε το θέμα που δημιουργήθηκε με το περίφημο “πριμ”.


Οι σχέσεις ΟΦΗ-ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια είναι εξαιρετικές. Και σε διοικητικό και σε οπαδικό επίπεδο. Η φιλία αυτή μάλιστα έχει πολλά επεισόδια.

Ο.Φ.Η. - Αταλάντα στην Τούμπα!

Την περίοδο 1987-1988 ο ΟΦΗ λόγω τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ έπρεπε να αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο απέναντι στην Αταλάντα για το κύπελλο Κυπελλούχων. Ο ΠΑΟΚ διέθεσε το γήπεδό του και έτσι στις 21 Οκτωβρίου ο ΟΦΗ υποδέχτηκε τους Ιταλούς στην Τούμπα και μάλιστα νίκησε με 1-0 (στον επαναληπτικό έχασε 2-0 και αποκλείστηκε). Στην Τούμπα βρέθηκαν περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι, ανάμεσά τους και πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, που υποστήριξαν τον ΟΦΗ.

Όταν ξέχασαν τις φανέλες..

Δύο απίστευτα περιστατικά ανέδειξαν ακόμα καλύτερα τις φιλικές σχέσεις των δύο ομάδων: Το 1980, σε ματς ΠΑΟΚ-ΟΦΗ στην Τούμπα, ο ΟΦΗ κατέβηκε να αγωνιστεί χωρίς τις φανέλες του, τις οποίες είχε ξεχάσει. Για να μην τιμωρηθεί και μηδενιστεί λοιπόν, ο ΠΑΟΚ προσέφερε φανέλες του στον ΟΦΗ για να αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι.
Το 1996 είχαμε αντίστοιχη κατάσταση, αλλά με αντίστροφους ρόλους. Ο ΟΦΗ υποδέχτηκε στο Γεντί Κουλέ τον ΠΑΟΚ, οποίος είχε ξεχάσει να πάρει μαζί του στην Κρήτη τις φανέλες του. Προκειμένου να μην μηδενιστεί και χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του ΟΦΗ προσέφεραν φανέλες της ομάδας τους στον ΠΑΟΚ για να αγωνιστεί στο παιχνίδι κανονικά και έτσι έγινε. Για την ιστορία, οι κρητικοί νικήσαν με 3-1 το δικέφαλο.

Το φιλικό

Κανείς δεν ξεχνάει βέβαια τον αγώνα στις 19-4-2011 (Μεγάλη Τρίτη) στο Γεντί Κουλέ, για την οικονομική ενίσχυση του ΟΦΗ από τα έσοδα των εισιτηρίων. Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει σε 1-5 σε εκείνο το ματς, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο που ενδιέφερε.
Γενικά, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκτίμηση. Πάντα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ευπρόσδεκτοι στο Γεντί Κουλέ και οι “ομιλήτες” στην Τούμπα.. Αντίστοιχα, εξαιρετικές είναι και οι σχέσεις των διοικήσεων εδώ και πολλά χρόνια. Δανεικοί, ανταλλαγή εισιτηρίων, καλό κλίμα εκατέρωθεν.

Και εδώ έρχεται ένα μεγάλο αλλά

Χθες προέκυψε ένα ζήτημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης έταξε ως πριμ το εξωφρενικό ποσό των 150.000 ευρώ στους παίκτες του ΟΦΗ, σε περίπτωση που νικήσουν τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται ακόμα και δε μπορεί να θεωρηθεί απολύτως βάσιμο. Αν όμως ισχύει τελικά, υπάρχει θέμα: 150.000 Ευρώ?!?!?! Μιλάμε για τεράστιο ποσό. Ιδίως μέσα σε περίοδο κρίσης και για ομάδα όπως ο ΟΦΗ με πολλά οικονομικά προβλήματα και τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές από περσινά δεδουλευμένα. Αν επαληθευτεί το δημοσίευμα, γεννιούνται πολλά ερωτήματα: Πώς υπόσχεται και πού βρήκε ο πρόεδρος του ΟΦΗ αυτό το τεράστιο ποσό, ενώ δε μπορεί να τακτοποιήσει περσινές και φετινές τρέχουσες οφειλές ??

Μακάρι τελικά να μην ισχύει το όλο θέμα, γιατί μπορεί να αποτελέσει την αιτία διατάραξης των καλών σχέσεων των διοικήσεων των δύο ομάδων.

ΥΓ. Ο σοφός λαός πάντως λέει ότι “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”.

ΥΓ. 1 Η πηγή του δημοσιεύματος για το πριμ είναι αξιόπιστη κατά την άποψή μου, καθώς ανέκαθεν είχε καλές σχέσεις με τη διοίκηση και αντλούσε πληροφορίες.

ΥΓ. 2 ΠΑΟΚ είσαι, πριμ, ξε-πριμ, ρίχνεις ένα τρίμπαλο και φεύγεις..


1 σχόλιο:

  1. απο τα πολλα τριμπαλα που ριχνει ανεκαθεν ο παοκ μακρυα απο την εδρα του....ο,τι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή