Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γελάν οι Ιταλοί με τον Κόντε

Η Τορίνο καταφέρθηκε με σκληρή ανακοίνωση κατά του Αντόνιο Κόντε για τις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι της πόλης, εκφράζοντας παράλληλα τα έντονα παράπονά της για το γκολ-οφσάιντ της Γιουβέντους.



Η Γιουβέντους ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του "Derby della Mole" απέναντι στην Τορίνο, όμως στη φάση του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης από τον Πογκμπά ήταν σε θέση οφσάιντ ο Τέβες  (συμμετείχε ενεργά στη φάση), γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των γηπεδούχων.

Τα λόγια μάλιστα του Κόντε στη συνέντευξη Τύπου κατάφεραν να τους εκνευρίσουν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να βγάλουν μία επιθετική ανακοίνωση με στόχο τον τεχνικό της "γηραιάς κυρίας".


"Στο τέλος του ντέρμπι, ο μπιανκονέρο τεχνικός Αντόνιο Κόντε δήλωσε, απαντώντας σε όποιον τον ρωτούσε για το άκυρο γκολ λόγω του καθαρού οφσάιντ του Τέβες πως "Η Γιουβέντους είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν στην επίθεση για 70 λεπτά". Και συνεπώς "είναι λογικό να υπάρχουν φάσεις που συζητιούνται περισσότερες από κάθε άλλες".

Αυτό που θα πρέπει να ρωτήσουμε είναι με ποιον άβακα μετράει την κατοχή της μπάλας ο Κόντε, καθώς με βάση τα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής Λίγκας μετά το ματς, η Γιουβέντους είχε 52% κατοχή μπάλας και η Τορίνο 48%. Οπότε ανωτερότητα της Γιουβέντους σε αυτή την κατηγορία δεν υπήρχε.


Άλλη δήλωση του Κόντε: "Το φάουλ του Ιμόμπιλε ήταν για αποβολή, τι θα είχε συμβεί αν η Τόρο έμενε με 10;" Πράγματι το φάουλ του Ιμόμπιλε ήταν για αποβολή;


Ανάλογη περιέργεια υπάρχει και στην Τορίνο: τι θα είχε συμβεί αν το πανομοιότυπο φάουλ του Πογκμπά στον Ελ Καντουρί (σ.σ. η φώτο που συνοδεύει την ανακοίνωση) είχε τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα, που θα έπρεπε να είχε δει και για τα μαρκαρίσματά του ο Μαρκίζιο;


Η αλήθεια είναι πως η Γιουβέντους νίκησε στο ντέρμπι με 1-0 και πως εκείνο το 1-0 διαμορφώθηκε από ένα προφανές οφσάιντ. Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια.


Σίγουρα ο Κόντε, στο σχολείο, ήταν πιο καλός στα ιταλικά παρά στα μαθηματικά", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της διοίκησης της "γκρανάτα".



Η συγκεκριμένη ανακοίνωση κατάφερε πάντως να "ανάψει τα αίματα", με τη Γιουβέντους να ποστάρει λίγη ώρα αργότερα στο Twitter της:


"Δεν είμαστε δυνατοί στα μαθηματικά. Μέχρι όμως το 0, όπως και τα σουτ της Τορίνο εντός εστίας, φτάνουμε", ήταν το σχόλιο των "μπιανκονέρι".


sport24.gr


Πρόσεξε να δεις τώρα τι γίνεται: Τετάρτη η Γιούβε κερδίζει 1-2 μέσα στη Βερόνα. Στο 1-1 ακυρώνεται πεντακάθαρο γκολ της Κιέβο καθώς 4(!) ποδοσφαιριστές της Γιούβε (Κατσουράνης κι έτσι φάση) κάλυπταν τον Πελισιέ.


Χτες 0-1 τελικό με τον Τέβεζ να 'ναι πεντακάθαρα και οφθαλμοφανέστατα σε θέση οφσάιντ. Που να τους βρουν η Ρόμα, η Νάπολι κι η Φιορεντίνα αυτούς τους 5 βαθμούς μου λες; Τελικά η Γιούβε δε δυνάμωσε μόνο αγωνιστικά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου