Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Το αποτέλεσμα μετράει

Μεγάλη βραδιά η χθεσινή. Ακόμα ένα Ευρωπαϊκό διπλό, με μεγάλο σκορ, με δύο τρελαμένους Ρομπέρτο και Μήτρογλου και γενικός έναν Ολυμπιακό σε καλή μέρα και ίσως και με λίγη τύχη.

Το πίστευα πως θα κερδίσουμε, και ήταν ιδανικό το σκηνικό. Πετυχαίνεις μια Άντερλεχτ που είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Με ένα ρόστερ γεμάτο πιτσιρίκια και έναν προπονητή που σε κάθε αγώνα παίζετε η θέση του. Τι πιο ιδανικό από το να εκμεταλευτείς αυτές της συγκυρίες και να κάνεις ένα ωραίο διπλό. Και το έκανες. 

Με έναν Ρομπέρτο να σταματάει ότι πήγαινε προς το τέρμα, ακόμα ένα πέναλτι και γενικός να μας δείχνει για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι. Ένας Μήτρογλου αφηνιασμένος να αποδεικνύει πόσο μεγάλο σέντερ φορ είναι και το ένστικτο του killer που έχει μέσα του. Ένας Σαβιόλα που συνεχίζει το ίδιο τροπάριο από την ώρα που ήρθε. Να βοηθάει συνέχεια την ομάδα είτε με τα γκολ του είτε με τις ασίστ του, και να συνεχίζει να βγάζει ψεύτες μέχρι στιγμής αυτούς που πίστευαν πως ήρθε για τα τελευταία ένσημα και ότι θα είναι όλη μέρα στα μπουζούκια.

Κι όμως δεν πανηγύρισα στο φουλ αυτή την νίκη γιατί κάτι με έτρωγε. Η μεγάλη ευκολία της Άντερλεχτ στο να φτάνει έξω από την περιοχή μας, με τσινούσε όλο το βράδυ. Ναι ξέραμε ότι έπρεπε να πάμε για την νίκη και ότι θα παίξουμε επιθετικά. Ορθός κατέβηκε η ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς και το 4-2-3-1 φαινόταν τέλειο για την δουλεία που θέλαμε. Στην διάρκεια του παιχνιδιού όμως αυτό το 4-2-3-1 έγινε 4-2-4 και κάπου εκεί χάθηκε το κέντρο. Δεν γίνετε σε ματς του Champions League να κατεβαίνεις τόσο ανοιχτός στο κέντρο, όσο αποδυναμωμένη να είναι η ομάδα, παραμένει ομάδα που παίζει στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Θέλεις επιθετικό σύστημα για την νίκη; Κατέβασε ένα 4-3-3 βάλε 3 επιθετικούς να τους σφυροκοπούν αλλά γέμισε και λίγο το κέντρο σου. Θα πει κανείς, καλά ρε συ με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένος; Είμαι, μεγάλη και σημαντική νίκη. Αλλά δεν παύει να με ανησυχεί ο αριθμός των τελικών της Άντερλεχτ. Δηλαδή άμα δεν ήταν τόσο άχρηστοι στα τελειώματα τους πως θα είχε πάει το ματς; Τέλος πάντων, όπως λέω και στον τίτλο σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και όχι επειδή δεν έπαιξε όπως θα θέλαμε ο Ολυμπιακός χτες,αυτο θα μειώσει την νίκη του.

ΥΓ 1. Ρε Σάμαρη αγόρι μου, καλό παιχτάκι είσαι δεν λέω, αλλά ρε αγόρι μου φτάνει με τα πέναλτι. Μήπως να τον βάλουμε σε μία γωνιά λίγο να ξελάμπικάρει το παιδί, γιατί το να παίζεις ξαφνικά συνεχόμενα ματς στο Champions League από κει που έπαιζες στον Πανιώνιο ίσως να είναι too much.

ΥΓ 2. Και θα το ξαναπώ, Πρόεδρε βρες τρόπο να αγοράσεις τον Ρομπερτο. Ξέρω πως παίζει να πουλήσουν τον βασικό τους του χρόνου και τον θέλουν για τον νέο τους goalkeeper, αλλά βρες τρόπο και φέρτον στο λιμάνι.

ΥΓ 3. Εύσημα πρέπει να δοθούν και σε Μανιάτη, Μανωλά και Σιόβα.

ΥΓ 4. ΚΜ11, αυτός είναι killer, όλοι οι άλλοι γατάκια μπροστά του.


3 σχόλια:

  1. Dn 8a elega tuxairos alla xamhlou epipedou omadas oi antipaloi ama vevaia h anterelxt eixe megalis klaseis epi8etikous pisteuw na katalaves ti apotelesma 8a eixame se auto to match....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχε καλύτερους παίχτες και αν ήταν καλύτερη ομάδα φέτος, ίσως και ο Ολυμπιακός να κατέβαινε αλλιώς.. Όπως και να 'χει, 0-3

      Διαγραφή
  2. ο σουαρεζ δηλαδη και ο μητροβιτς,ειδικα ο πρωτος, δεν ειναι καλοι επιθετικοι;;;θα μας τρελανετε ρε;;χαιρω πολυ δεν ειναι ουτε ιμπραιμοβιτς ουτε μπαλοτελι ουτε καβανι....αντε πες ειχαν επιθετικους κλασης πες τι αποτελεσμα θα ειχαμε γιατι εγω ειμαι βλακας και δεν καταλαβαινω....ε ρε με τον καθενα εδω μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή