Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κάντο όπως ο Τούρκος

Βγαίνει ο Κοντονής και λέει ότι υπάρχει η πιθανότητα να αναβληθεί κι αυτή η αγωνιστική ή αν διεξαχθεί, όλοι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Αστεία πράματα φυσικά. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Η πολιτεία δείχνει γι' ακόμα μία αγωνιστική να προστατέψει το προιόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όχι μόνο δε το προστατεύει αλλά το ξεφτιλίζει κιόλας. Πάλι θα παρατηρηθούν φαινόμενα που δε τα βλέπεις σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης παρά μόνο στο Ελλάντα.


Η λύση βεβαίως δε βρίσκεται ούτε στο κλείσιμο των κερκίδων, ούτε στα ονομαστικά εισητήρια, τις κάμερες και τα big brother. Η λύση για την εξυγίανση υπάρχει και βρίσκεται στα συρτάρια των εισαγγελέων. Αλλά μάλλον κανείς δεν έχει τα κάκαλα να πράξει το σωστό και το νόμιμο.

Κι άντε εσύ πες μου αν θα έχουν άδικο να ζητήσουν αποζημίωση οι κάτοχοι διαρκείας κι άντε εσύ πείσε τους ν' ανανεώσουν την κάρτα τους και του χρόνου. Kαταφέρνεις να διώξεις και τους τελευταίους που στηρίζουν έμπρακτα το άθλημα.

Kι άντε πες μου εσύ σε τι φταίει ο φουκαράς ο πρόεδρος του Πανθρακικού που περίμενε πώς και πώς το ματς με τον Ολυμπιακό μπας και κόψει κανά εισητήριο για να βγάλει τη χρονιά.

Τέλος πάντων αφού το θέλει έτσι η πολιτεία ας γίνει έτσι. Εμείς πάντως προτείνουμε να γίνει αυτό που γίνεται και στην Τουρκία σε τέτοιες περιπτώσεις. Κι όταν μιλάμε για Τουρκία μιλάμε για μια χώρα αιώνες μπροστά από μας τουλάχιστον ποδοσφαιρικά. Τι κάνουν λοιπόν οι γείτονες σε τέτοιες περιπτώσεις; Αγώνες όπου επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε γυναικόπαιδα. Ελεύθερη είσοδος. Έτσι και ανοίγεις την αγορά σε μια κατηγορία ανθρώπων που απ' τη φύση τους δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο (γυναίκες) και δημιουργείς μελλοντικούς φιλάθλους του αθλήματος (παιδιά) αλλά και εξαλείφεις το κατά δύναμει αυτό το ελεινό θέαμα των εντελώς άδειων κερκίδων. Αλλά που να σκεφτεί αυτός ο ανίκανος ο Κοντονής.... 


2 σχόλια: