Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κλόουν κι οι 10 αδερφούλες

Τον Παναθηναικό τον παρακολουθώ εδώ και καμιά 20 χρόνια. Τέτοιο χάλι πραγματικά δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Κακός με την Γκενκ, λες αρχή της χρονιάς είναι, θα δουλευτεί. Κακός και με τον Παναιτωλικό, λες οι παίχτες είχαν το μυαλό τους στον επαναληπτικό με την Καμπάλα, ας τους δικαιολογήσουμε κι εδώ. Έρχεται το ματς με την Καμπάλα, κακός κι εκεί, λες ψυχαραιμία και υπομονή θα στρώσει η ομάδα μετά τη διακοπή. Περνάει κι η διακοπή, έρχεται το ματς με τον Πανιώνιο, τραγικός κι εδώ. ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟΣ όμως. Άθλιος, συνοθύλευμα, να σου προκαλεί εμετό. Και λες τι γίνεται;;;



Διέκρινα πάρα πολλές αδυναμίες. Τις αναφέρω μία μία:

1. Ο Παναθηναικός είναι εντελώς ασύνδετος ως ομάδα. Νομίζεις ότι άμυνα κέντρο κι επίθεση είναι 3 εντελώς ξεχωριστά πράγματα ενώ θα 'πρεπε να είναι ένα. Συμπάγεια μηδέν.

2. Οι παίχτες του δεν πάνε δυνατά στην μπάλα. Έβλεπα τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου με τι ορμή, τι δύναμη και τι τσαμπουκά έμπαιναν σ' όλες τις μονομαχίες, και απ' την άλλη έβλεπα 10 αδερφούλες. Φοβόντουσαν να βάλουν τα ποδαράκια τους οι πράσινοι λες κι απεναντί τους είχαν τίποτα Ορκ. Αυτός ο καχεκτικός ο Ρισβάνης έμοιαζε με τον Σταμ σήμερα. Να χάσεις; Ναι να χάσεις. Όλοι χάνουν. Αλλά παίξε με λίγο πάθος ρε φίλε κι όχι σαν κοριτσάκι του Γυμνασίου στην ώρα της Γυμναστικής. Τώρα θα μου πεις εσύ ναι αλλά δεν είδα τον Πανιώνιο να παίζει με τέτοιο τσαμπουκά εναντίον του Ολυμπιακού. Δίκιο έχεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα κι όχι της παρούσης.

3. Βλέπω έναν πολύ βαρύ Μπεργκ. Δεν κινείται πολύ, δε βγαίνει να ζητήσει την μπάλα, είναι αργός στις κινήσεις του, ακόμα πιο βραδύς με την μπάλα στα πόδια, δε ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει μ' αυτό το παιδί. Πιθανολογώ ότι έχει ξενερώσει πλέον και δεν έχει την όρεξη για ποδόσφαιρο που είχε πέρσι.

4. Βλέπω έναν Καρέλη που ο άνθρωπος φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως επαφή με την λέξη ποδόσφαιρο. Μόνο τα κοντρόλ, τα τελειώματα και τον τρόπο που πηδάει στα στημένα να παρατηρήσεις και θα καταλάβεις πολύ εύκολα τι εννοώ.

5. Ο Πράνιτς. 100% δεν είναι ο παίχτης που βέπαμε στην Μπάγερ, την εθνική Κροατίας, ή έστω στον περσινό Παναθηναικό. Δε γίνεται να ξέχασε την μπάλα. Είπαμε η μπάλα και το ποδήλατο δε ξεχνιούνται ποτέ. Το πιο πιθανό είναι ότι φέτος δεν αγωνίζεται ο ίδιος αλλά κάποιος κλώνος του.

6. Αμπέιντ. Φανερά ανέτοιμος. Εχτές φάνηκε απ' το πρώτο δεκάλεπτο. Έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή στο τέταρτο. Αντ' αυτού ο Αναστασίου τον βγάζει στο 65'. Πάλι καλά που δε τον έκανε αλλαγή στο 93'. Δηαλαδή στις προπονήσεις δεν τον είδε ότι θέλει ακόμα δουλειά για να μπει σε ρυθμούς αγώνα; Μη στεναχωριέσαι θα 'ρθουμε και σ' αυτόν τον κλόουν.

7. Οι παίχτες δε μιλάνε μεταξύ τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο με τρεις φάσεις στην επίθεση όπου είναι 2 παίχτες του Παναθηναικού με μηδέν του Πανιωνίου και δε μπορούν να συννενοηθούν ποιος από τους 2 θα πάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μεταξύ τους προκαλώντας τον γέλωτα σε όλα τα καφενεία της Ελλάδος.

8. Δε δημιουργεί φάσεις απ' τα στημένα. Ή έχει κακούς εκτελεστές, ή δεν έχει ποδοσφαιριστές να πατήσουν και να πηδήξουν γερά ή δε δουλεύονται καθόλου στην προπόνηση απ' τον κλόουν. Ένα απ' τα 3 συμβαίνει, δε μπορώ να βρω κάποιο τέταρτο.

9. Δε βγάζει αυτοματισμούς. Είναι ολοφάνερο ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν μπορύν ν' αλλάξουν τρίτη συνεχόμενη πάσα μεταξύ τους. Με το πρόβλημά φυσικά να εστιάζεται στην κυκλοφορία της μπάλας από τα χαφ. Κι έχοντας απεναντί τους όχι τον Ντάβιντς και τον Βιειρά αλλά τον Κόρμπο, τον Σιόπη και τον Μασούρα.

10. Δεν έχει τα τρεξίματα που είχε πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν. Που κανονικά θα 'πρεπε να τα έχει λόγω του ότι (σε θεωρητικό επίπεδο) πρόκειται μαζί με τον ΠΑΟΚ για τις πιο έτοιμες ομάδες στην Ελλάδα. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος θα τ' αποκτήσει από τον Γενάρη και μετά. Τότε όμως θα είναι αργά για δάκρυα.

11. Για τον κλόουν στον πάγκο δε θα πω και πολλά. Ο άνθρωπος απλώς βρίσκεται σε παρατεταμένη σύγχυση. Δε ξέρει τι του γίνεται. Εδώ σήμερα είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του πριν το 65ο λεπτό. Να του κάτσει μια αναποδιά να μείνει και με 10 παίχτες. Δε θα σχολιάσω ούτε την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του, ούτε την εμμονή του με τον Καρέλη, ούτε αυτή τη γελοιότητα που κάνει συνέχεια με τη χρησιμοποίηση του Ζέκα ως δεξί μπακ, ούτε τα λάθη στο μεταγγραφικό σχεδιασμό, ούτε την τραγική διαχείρηση των αλλαγών στα ματς με την Καμπάλα, ούτε τις δηλώσεις του μετά από κάθε αποτυχία, ούτε ότι δε μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του, ούτε ότι πάντα αποποείται των ευθυνών του βγάζοντας την ουρά του έξω, ούτε ότι δεν έχει την ελάχιστη ευθυξία να παραιτηθεί...


Ποια είναι η λύση για τον Παναθηναικό; Μα φυσικά να φύγει ο Αναστασίου. Όχι τώρα αλλά πριν 15 μέρες. Και ποιος να ρθει; Έχω την λύση και σ' αυτό απλά δε τη λέω. Απ' την ελληνική αγορά είναι...


4 σχόλια:

  1. oxi tsiwlhs oxi markarian....o aggelos 8a anasthsei thn omada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η στεναχώρια σου για την ομάδα της καρδίας σου είναι εμφανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ να φανταστείς δε μπόρεσα να κλείσω μάτι εδώ και 2 βράδυα

      Διαγραφή