Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ποδοσφαιρικός Καζαμίας 2015-2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δε χρειάζεται να είσαι ούτε ο Μάντης Κάλχας, ούτε ο Πάτερ Παίσιος, ούτε καν ο Βασίλης ο Λεβέντης για να προβλέψεις το πώς θα κυμανθεί κι η φετινή χρονιά για τον διορισμένο Πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό. Και φέτος αναμένεται να παιχτεί η ίδια κασέτα: Mετά το ντόρτι από τη Μπάγερ Μονάχου θα ειπωθεί από οπαδούς, δημοσιογράφους και Redplanet ότι έγινε λάθος στον μεταγγραφικό σχεδιασμό, ότι δεν αποκτήθηκε κάποιο έμπειρο σέντερ μπακ, ένας γκολτζής σέντερ φορ, ότι ο Πάρντο δε κάνει το παιδί γιατί είναι
υπέρβαρος, ενώ οι οπαδοί του θα αναπολήσουν για λίγο τον Τζόρτζεβιτς, τον Γκαλέτι και τον Σωκράτη Κόκαλη. Παρ' ολ αυτά ο Ολυμπιακός θα κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη Άρσεναλ ηρεμώντας για λίγο την κατάσταση, θα μπει ως τρίτος στο Κύπελο Ουέφα για ν' αποκλειστεί εκεί από κάποιο χωριό τύπου Μέταλιστ. Θα ξαναυπάρξει γκρίνια, κλασσικά τη νύφη θα την πληρώσει ο καημένος ο Σίλβα μέχρι να έρθει ο Μάης και να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ. Τότε οι οπαδοί του θα βγουν στους δρόμους, θα φωταγωγηθεί το Πασαλιμάνι, ο "Πρωταθλητής" θα βγει με εξώφυλλο "43 εμείς 37 όλοι σας" κι όλα μέλι γάλα. Αν δε γίνουν κάπως έτσι τα πράματα εγώ τον κόβω.

Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός. Πώς γίνεται να το χάσει όταν είναι καλύτερος από όλους και αγωνιστικά, και εξωαγωνιστικά, και διαιτητικά, και σε επίπεδο δημόσιων σχέσεων. Πώς γίνεται να τρέχεις μόνος σου και βγεις δεύτερος; Μόνο αν θες να βγεις δεύτερος...

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: Σίγουρος 1ος. Και με διαφορά...






ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Το φυσάει και δε κρυώνει ο Αλαφούζος με τους αποκλεισμούς από Μπριζ και Καμπάλα. Όχι γιατί δε θα δει την αγαπημενημένη του ομάδα στα ευρωπαικά σαλόνια. Στα τέτοια του καράφλα όπως και του κάθε προέδρου ελληνικής ομάδας η Ευρώπη. Απλά πρέπει από κάπου να ρεφάρει την χασούρα των 4,5,6 εκατομμυρίων που θα είχε να λαμβάνειν από τη συμμετοχή του στο Ουέφα. Δε γινόταν να πουλήσει τον Μπεργκ γιατί οι οπαδοί πιθανότατα θα τον δέρναν, δε βρέθηκε κάποιο θύμα ν' αγοράσει αυτόν τον παλαιστή τον Καρέλη, έγινε και το σκηνικό με τον Μέντες που κωλοκάθησε στο συμβολαιό του, κλάφτα Χαράλαμπε. Να δω τώρα πως θα καλυφθεί η οικονομική τρύπα.

Φέτος περιμένω έναν Παναθηναικό πολύ ευάλωτο αμυντικά. Παίχτες σοβαροί δεν αποκτήθηκαν στις θέσεις που πονούσε δηλαδή στα στόπερ, στο δεξί άκρο της άμυνας και στο 10, γρίφος το πώς και το πότε θα εμφανιστεί ο Εσσιέν, δεήσεις επί δεήσεων να μην τραυματιστεί και φέτος ο λυτρωτής Μπεργκ. Επί Αναστασίου ο Παναθηναικός σέρνεται μέχρι το Γενάρη κι από εκεί κι έπειτα φορμάρεται στο επίπεδο του Πλατανιά των τελευταίων αγωνιστικών. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Για Πρωτάθλημα ούτε λόγος αν και κάτι είχε ψιλοσιγοψιθυριστεί πριν το κλαρίνο με την Γκαμπάλα. Τώρα ούτε γι' αστείο.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: 2ος με μεγάλη διαφορά απ' τον πρώτο και μικρότερη απ' τον τρίτο...






AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Aυτή η ομάδα δε θα κάνει ποτέ το κάτι παραπάνω όσο στον πάγκο της κάθεται ο πολύ κακός προπονητής Στάικος Βεργέτης. Μιλάμε για πολύ κακό προπονητή όμως. Όσο κι αν τον αβαντάρουν τα ΜΜΕ εγώ δεν τρώω τον παπά του Βεργέτη. Μπορώ και τον κρίνω μέσα στο γήπεδο χωρίς να μ' επηρεάζει η άποψη του κάθε Xελάκη. Και μέσα στο γήπεδο βλέπαμε πέρσι μία τελείως άναρχη ομάδα που στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στο (τεράστιο) προσωπικό ταλέντο 3-4 ποδοσφαιριστών. Όταν έχεις στο ρόστερ σου παίχτες όπως οι Μάσα, Ρολ, Λούι, Ινγκλέσιας κι όταν Γιαννιώτας και Μπαράλες σου κάνουν μια τόσο ονειρεμένη χρονιά, εσύ απαγορεύεται να είσαι 20 πόντους πίσω απ' τον πρωταθλητή. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και να αγκομαχάς να μπεις στα πλέι οφ μέχρι την τελευταία αγωνιστική με αντιπάλους κάτι ΓιαννενοΞάνθες.

Να δω τώρα τι θα κάνει ο Στάικος που του 'φυγαν σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασσάτοι μεσοεπιθετικοί του. Κάθε χρόνο δεν είναι του Αι Γιαννιού και κάθε χρόνο ο Καυμενάκης δε θα ψωνίζει τεφαρίκια από τη Λατινική Αμερική. Θα 'ρθει κι η χρονιά που θα ψωνίσει Ντελόρτε και Ροντρίγκο Σόουζα. Θα 'χουν κι Ευρώπη φέτος αυτοί, μάλλον χλωμούς τους κόβω. Ας πάρουν και μια χρονιά ρεπό απ' το Ουέφα.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: 6ος με κάποιες αμυδρές ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ.






ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Mου άρεσε πάρα πολύ ο μεταγγραφικός σχεδιασμός του Ατρομήτου. Τι έκανε λοιπόν ο Σπανός: Πέταξε μονομιάς όλη τη σαβούρα και πήρε παίχτες που εντυπωσίασαν στο περσινό Πρωτάθλημα. Έστειλε λοιπόν κάτι Νάστους, κάτι Κατσουράνηδες, κάτι Δημούτσους, κάτι κουραστικούς σαν τον Αγκουαζί, κάτι Παπάζογλου και κάτι Καράσκους. Αντ' αυτού απέκτησε το εξαιρετικό 6άρι Γοδόι του Παναιτωλικού, τον Εμπόου που ήταν μια άμυνα μόνος του πέρσι στον Πανθρακικό, τον εδώ και μια 5αετία σταθερότατο Λουσέρο, τον Λε Ταλέκ με το πλουσιότατο βιογραφικό, ενώ κατάφερε να κρατήσει και τον MVP του Ναπολεόνι.

Κάνει συνεπώς την ανανέωση του ο Ατρόμητος. Θα μπουν παιδιά να παίξουν όπως ο Κούρος, ο Μπάλας, ο Κιβρακίδης, παιδιά που τα πιστεύω πολύ κι ειδικά τους 2 τελευταίους. Όπως επίσης πιστεύω πολύ προπονητικά και τον Γρηγορίου. Έκανε πολύ καλή δουλειά πέρσι στην Κέρκυρα όντας οι Νησιώτες το μοναδικό λοιμό της κατηγορίας που προσπαθούσε να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: 5ος. Βλέπω τον Σπανό μισό κλικ πάνω απ' την Τρίπολη και δύο πάνω απ' την Ξάνθη...






ΠΑΟK
Νομίζω ότι κι η φετινή χρονιά θα είναι μία η άλλη για τον Δικέφαλο. Κλασσικά ξεκίνησε με φιλοδοξίες, ο Τούντορ ήρθε ως μεγάλος προπονητής, ο Άρνεσεν ως ο νέος Γκαλιάνι, οι παίχτες θα λογιστούν ως ποιοτικότατοι, ο Μπερμπάτοφ ως ο μπόμπερ που θα πετάξει 20 γκολ και θα παίρνει τα ματς μόνος του κτλ κτλ. Όλα αυτά μέχρι που ν' αρχίσουν τα φλόκια, τη θέση της θα πάρει η καθιερωμένη γκρίνια, η προπονητολογία, ο Τούντορ θα μεταμορφωθεί στον άπειρο που ήρθε για να κάνει το αγροτικό του στον ΠΑΟΚ, θα ξεφωνηθεί ο Άρνεσεν γιατί δεν πήρε στόπερ καλό αριστερό μπακ και κανονικό τερματόφυλακα, θα τα βάλουν με τον Τζαβέλα όταν αυτός αρχίσει τις γκάφες και τις selfie, τα ίδια Παντελάκη μου δηλαδή. Τουλάχιστον εφέτος δε θα ακουστεί η λέξη 'Αγγελος όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Εντελώς καινούρια ομάδα ο ΠΑΟΚ. Μεγάλος γρίφος η παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος. Θα χρησιμοποιήσω το κλισέ ότι γι' αυτόν ήταν βάλσαμο η διακοπή του Πρωταθλήματος. Όπως βάλσαμο θα είναι κι η περιπατέγκο νίκη του μέσα στη Βέροια λίγο πριν το πρόγραμμα-φωτιά που ακολουθεί. Yπομονή χρειάζεται αν και με τη συγκεκριμένη λέξη είναι μαλωμένοι πρόεδροι και οπαδοί όλων των ελληνικών ομάδων.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: 3ος ή 4ος. Ούτως ή άλλως το ίδιο κάνει.





ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΒΕΡΟΙΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ
Οι 6 αδιάφορες ομάδες του Πρωταθλήματος. Ούτε στα πλέι-οφ μπορούν να μπουν, ούτε πιθανότητες να πέσουν έχουν. Δε θα κάτσω να γράψω αναλυτικά για τον Πετράκη, τον Σολτάνι και τον Γ.Χ. και για να μην κουράσω αλλά και για να μην κουραστώ...






ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Mετά τον Ολυμπιακό η πιο συστημική ομάδα του Πρωταθλήματος. Αν ήταν πολιτικό κόμα θα μπορούσε κάλιστα να είναι το ΠΟΤΑΜΙ του Μπόμπολα. Κάθε χρόνο τα ίδια: Έχει πολύ κακή ομάδα, κρατιέται με τα ψέματα κοντά στη ζώνη και στο τέλος κάνει ένα τρομακτικό ξεπέταγμα και σώνεται στο 90φεύγα. Μάλλον θα έχει γυμναστή που τον φορμάρει προς στο τέλος της σεζόν (ας γελάσουμε όλοι πιάνοντας τις κοιλιές μας). Aν το Πρωτάθλημα ξεκινούσε τέλη Φλεβάρη και τελείωνε μέσα Απρίλη θα έβγαινε μονίμως Πρωταθλητής. 

Δεν πέφτει και φέτος ο Πλατανιάς. Εδώ δεν έπεσε άλλες και άλλες χρονιές, τώρα θα το κάνει; Οι λόγοι είναι τρεις: Πρώτον γιατί στον πάγκο του κάθεται ο Οτσαλάν που είναι μανούλα στο να σώζει τέτοιου τύπου ομάδες. Δεύτερον γιατί έχει τις ευλογίες του Μεγάλου. Και τρίτον γιατί έχει χτίσει άριστες δημόσιες σχέσεις με ομάδες που εφέτος θα είναι παντελώς αδιάφορες. Θα σωθεί σχετικά εύκολα ο Πλατανιάς κι ας του έφυγαν οι 2 καλύτεροί του ποδοσφαιριστές, Τόρες και Τετέ.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: 13ος-14ος. Αν υποβιβαστεί θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη.






ΚΑΛΛΟΝΗ
Η χειρότερη ομάδα του Πρωταθλήματος. Μακράν. Είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να δεχτεί 10 τελικές στην έδρα της από τον αμυντικογενέστατο Ηρακλή κι επίσης είναι μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να φάει 4 γκολ απ' αυτόν τον Παναθηναικό στην παρούσα φάση. Έχει στις τάξεις τις 2 αστεία σέντερ μπακ που δε μπορούν να πετύχουν την μπάλα με τίποτα, ένα 6άρι που τρέχει τρέχει τρέχει και πουθενά δε βρίσκεται, ένα σέντερ φορ με σκεμπέ μεγαλύτερο κι απ' του Μαντούρο, έναν προπονητή που δεν έχει κάνει πρώτος ούτε στα pro-junior του Αιολικού, ένα γήπεδο που το βοσκούσαν τα κατσίκια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κόσμος να τη στηρίξει δεν υπάρχει, έχασε και τη συμπάθεια του Μεγάλου, πάει κι ο Λεοζίνιο, με λίγα λόγια καληνύχτα της. Καιρός ήταν. 

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: 16η και τελευταία. Ακόμα και μια ομάδα να βάλει από κάτω της θα θεωρηθεί τεράστια επιτυχία.






ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Έμεινε μόνος του ο καημένος ο Ρόκα να παλεύει με τα θηρία. O πιο καβλωτικός προπονητής του ελληνικού Πρωταθλήματος. Το μόνο σίγουρο ότι θα το παλέψει και δε θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, στο πηγούνι ή στις τσέπες.

Ο Πανθρακικός εκεί που πέρσι παρα λίγο θα τερμάτιζε αήττητος στην έδρα του, φέτος ήδη άρχισε με 2Χ2 εντός έδρας κλαρίνα. Αν δε παίρνει κι αυτά τα ματς τότε έσφιξε για τα καλά. Εκτός είναι γνωστό ότι δε μπορεί να σταυρώσει πόντο ούτε με αίτηση. Πάει ο Κάσες, πάει ο Ενμπόου, πάει ο Τσουμάνης, πάει κι ο Ρομέου, στη θέση τους τα ποδοσφαιρικά φαντάσματα που ονομάζονται Χαβίτο και Μπακαρά. Έμειναν μόνο ο Ιγκόρ κι ο Ντεγκινί για να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά. Αρκετά ζόρικα τα πράματα για τους Κομοτηνιώτες φέτος. Το φάσμα του υποβιβασμού πλησιάζει πιο κοντά από ποτέ. Μάλλον θα το πουν το ποίημα οι συμπαθέστατοι Ακρίτες.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: 15ος. Αν και θα το παλέψει με την ομάδα που θ' αναφέρω παρακάτω.






ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
"Πρώτα θα πέσει η Ακρόπολη και μετά ο Λεβαδειακός". Ε τον πούστη τον Κομπότη που τα σκέφτεται και τα λέει είχαμε αναφωνήσει όλοι τότε. Πλέον αρχίζουμε και παίρνουμε στα σοβαρά τα αποφθέγματα του κυρ-Γιάννη. Οι Αθηναίοι κάθε φορά που κινδυνεύει ο Λεβαδειακός ας ρίχνουν καλού κακού μία κλεφτή ματιά στην Ακρόπολη να δουν αν είναι στη θέση της. Και το Γνωμικολογικόν ας σκεφτεί να τον προσθέσει πλάι στα ιερά τέρατα της ανθρωπότητας.

Δε γίνεται να σώθηκε και φέτος. Και χωρίς τις πλάτες του Μεγάλου. Εκτός κι αν η δύναμη του Βοιωτού βαμβακέμπορα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που νομίζουμε. Του έφυγαν καμιά 15αριά παίχτες, ήρθαν άλλοι τόσοι... Και δε βαριέσαι; Αν εμφανιστούν τίποτα ζόρια θα καθαρίσει ο Πρόεδρος για πάρτη τους. Eπίσης ο Κομπότης μας δίνει φέτος την ευκαιρία να ξαναθαυμάσουμε στην πατρίδα μας τον Μαλντίνι των Βαλκανίων. Δε θα πω ποιος είναι, ψαχτείτε και λίγο μόνοι σας. Ελπίζω να μην καταρεύσετε από τα ρίγη συγκίνησης.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: Δεν θα υποβιβαστεί. Σ' οποιαδήποτε θέση κι αν τερματίσει.







ΑΕΚ
O Δημήτρης Μελισσανίδης έχει όλα τα προσόντα ενός Έλληνα Πολιτικού. Δε θέλω να επεκταθώ γιατί έχω γράψει ήδη κανά 3.000 λέξεις κι έχω αρχίζει και κουράζομαι. Τεράστια χαρακτηρίζω τη μεταγγραφή Τζιμπούρ, είναι ότι πρέπει για να δώσει τροφή σε sites, φυλλάδες, περιοδικά, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές κτλ. Το παιδί μυαλό δε βάζει, αλλά αντίστοιχα μυαλό δε βάζουν κι όσες ομάδες τον πιστεύουν και τον αγοράζουν. Θα κάνει άνω-κάτω τ' αποδυτήρια, η αγωνιστική του προσφορά θα είναι ένα μηδενικό και μετά θ' αποχωρήσει σαν κύριος. 

Βασικό σέντερ φορ της Μεγάλης ΑΕΚ που ονειρεύεται τίτλους με Τίγρη ο Αραβίδης. Kιεσκιεσέ Αραβίδης που λέει κι ο Κυρ Νίκος. Τέρμα ο Ανέστης. Θα παλέψει σώμα με σώμα με τον Όλσεν για το βραβείο του μεγαλύτερου γκαφέρ του Πρωταθλήματος. Αυτή η ΑΕΚ με το τωρινό ρόστερ δεν έμπαινε ούτε στα μπαράζ στο περσινό Πρωτάθλημα. Συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για μεταγγραφές; Το εξωπραγματικό νούμερο των 160.000 ευρώ. Tι πληρώνω στα συμβόλαια πλην Μπουανανότε; Πάνω κάτω ότι κι η Ξάνθη. Ερχόμαcte αλλά μόνο στα λόγια δηλαδή.

Θέση που θα κατακτήσει στο Πρωτάθλημα: Λόγω φανέλας 3η-4η, σε διαφορετική περίπτωση θα πάλευε για την είσοδό της στα πλέι-οφ...





ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕΖΟΝ 2015-2016
1. Ολυμπιακός
2. Παναθηναικός
3. ΠΑΟΚ
4. ΑΕΚ
5. Ατρόμητος
6. Αστέρας Τρίπολης
7. Σκόντα Ξάνθη
8. Βέροια
9. ΠΑΣ Γιάννινα
10. Ηρακλής
11. Πανιώνιος
12. Παναιτωλικός
13. Πλατανιάς
14. Λεβαδειακός
15. Πανθρακικός
16. Καλλονή


4 σχόλια:

  1. Φορμαρισμένος ο Βαρώνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ενδιαφέρει ένα στοίχημα μακροχρόνιο για H2H την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ λάθος των μπουκ να δίνουν αουτσάιντερ τον ΠΑΟΚ σε αποδόσεις του 2 κ σκέφτομαι να βάλω ένα πακέτο. φοβάμαι μόνο την αβάντα στον λαθρέμπορα καυσίμων λόγω (και) ΟΠΑΠ. ποια η γνώμη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς να σου πω ότι δε βρίσκω value στο συγκεκριμένο στοίχημα. Πέρα απ' αυτό σκέψου ότι ο ΠΑΟΚ έχει Ευρώπη ενώ η ΑΕΚ όχι. Συμφωνώ για την αβάντα στον λαθρέμπορο καυσίμων, θα τον παίξουν καλύτερα τα κοράκια απ' ότι τον Σαββίδη. Μετά πολύ πιθανόν ο ΠΑΟΚ να σκάσει κατά τον Μάρτη λόγω προκριματικών Ουέφα από τόσο νωρίς, οπότε ίσως τις τελευταίες αγωνιστικές κάνει συντήρηση για τα πλέι οφ. Μεγαλύτερο value βρίσκω στο 2φραγκο της Ρόμα να βγει στη δυάδα παρά σ' αυτό

      Διαγραφή
  3. Σωστά και λογικά μιλάς! Αν και το πιστεύω ότι θα βγει θα το αφήσω γτ με έπεισες ότι δεν έχει παικτική αξία! Να σαι καλά Βαρόνε κ να ξες γουστάραμε με την επάνοδό σου στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή