Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΛΥΣΗ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ...

Με 2 μεγάλα ντέρμπι συνεχίζεται η 2η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Οι 6 μεγάλοι έχουν δυναμώσει αρκετά κι αναμένεται να υπάρξει έντονος ανταγωνισμός στην κορυφή. Φέτος δε θα κουράζω πολύ όπως πέρσι, 5-10 πράγματα επιγραμματικά για κάθε παιχνίδι. Είμαι καλά "διαβασμένος", τα κουμαρόσκυλα αν θέλουν ας μ' εμπιστευτούν...



Κάλιαρι-Νοβάρα

Ακριβώς ίδια ομάδα με πέρσι οι Σαρδηνοί. Μεγάλο 2πλό την προηγούμενη αγωνιστική στη Ρώμη, απέναντι στη Ρόμα. Και φέτος περιμένουμε μια απ' τα ίδια απ' την Κάλιαρι, δηλαδή να σώνεται εύκολα και να "πουλάει" τα παιχνίδια στο τέλος. Στο σημερινό ματς δε θα 'χει καμιά απουσία.

Τη Νοβάρα δε την ξέρω καθόλου σαν ομάδα. Την πρώτη αγωνιστική πήρε παληκαρίσιο βαθμό στην Κιέβο, κι ενώ έχανε με 2-0. Πάντως όλοι στην Ιταλία λένε ότι πρόκειται για μια σοβαρή και καλοδουλεμένη ομάδα, που θα πουλάει ακριβά το τομάρι της σε κάθε παιχνίδι. Εκτός μόνο ο Μεντζορίνι.

Εκτίμηση: Εντάξει φυσιολογικά Άσσος, αλλά δεν είμαστε για να παίζουμε 1.60 Κάλιαρι Σεπτέμβρη μήνα...




Ίντερ-Ρόμα

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την Ίντερ: Έχασε τον τελικό του σούπερ καπ απ' τη Μίλαν, έφαγε ντόρτι απ' το Παλέρμο για το Πρωτάθλημα, ενώ έχασε κι εντός απ' την Τραμπζονσπόρ για το CHL. Έχει έναν τρελό προπονητή, ο οποίος δεν έχει καμία ιδέα από άμυνα, η φιλοσοφία του είναι φουλ επίθεση κι ότι βγει. Πολλές απουσίες για το ντέρμπι, κυριότερες αυτές των Μαικόν, Μόττα, Κίβου, Στάνκοβιτς.

Μια απ' τα ίδια και για τη Ρόμα: Πολλές οι φιλοδοξίες στην αρχή, αποκλεισμός όμως απ' το ουέφα κι ήττα την πρώτη αγωνιστική απ' το Κάλιαρι. Ο Τόττι μάλωσε με τον Ενρίκε, μετά τον στήριξε δημόσια, όμως θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να τον "φάνε" και ν' αντικατασταθεί από τον δηλωμένο οπαδό της ομάδας, Κάρλο Αντσελόττι. Δύο σημαντικές απουσίες οι Ζουάν και Λαμέλα, ο πρώτος βασικότατος.

Εκτίμηση: Δεν πείθει καμία από τις δύο στην αρχή. Αν πάντως ισχύει το σενάριο με τον Ενρίκε, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να τον "φάνε". Χάνεις με 3-0 κι Ενρίκε τέλος. Ίδωμεν, προσωπικά δε θα το παίξω...



Αταλάντα-Παλέρμο

Το Τζένοα-Αταλάντα 2-2 το είδα όλο. Η Αταλάντα φάνηκε ότι είναι μια τρομερή ομάδα στις αντεπιθέσεις (κάθε αντεπίθεση της ήταν και κλασσική ευκαιρία), αλλά θα έχει πρόβλημα πίσω. "Μάτια" πραγματικά έβγαλε ο νεοαποκτηθής χαφ από την Βελέζ, ο Μοράλεζ. Παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, εκεί θα στηριχτεί για να σωθεί. Σημαντική απουσία αυτή του Φερέιρα Πίντο, για δεύτερο σερί ματς από τον πάγκο ο γκολτζής Τιριμπόκι.

Το Παλέρμο όπως φάνηκε στο 4-3 με την Ίντερ και φέτος θα είναι μια από τα ίδια, δηλαδή όσα φάμε κι όσα βάλουμε. Σ' αυτό ασφαλώς θα βοηθήσει κι η μη ύπαρξη γκολκίπερ κάτω απ' τα δοκάρια της. Ο τρελός πρόεδρος της δήλωσε ότι ο Πιόλι θα είναι προπονητής του συλλόγου σίγουρα μέχρι το '16, τον έδιωξε όμως πριν καν αρχίσει το Πρωτάθλημα!!! Συνεχίζει με υπηρεσιακό. Εκτός οι ημιβασικοί Μουνιόζ και Μπατσίνοβιτς.

Εκτίμηση: Έτσι όπως είδα την Αταλάντα στο πρώτο της παιχνίδι, αλλά κι έτσι όπως ξέρουμε το Παλέρμο, θεωρώ πως το goal-goal δύσκολα χαλάει αύριο. Το παιχνίδι ξεκινά απ' το 1-1 και βλέπουμε. Προκλητικά και τα 2 φράγκα στο over, τα οποία σίγουρα και θα τιμηθούν από μένα. Ανασταλτικοί παράγοντες η ώρα έναρξης του αγώνα, αλλά κι η παρουσία του ταγαριού-χασογκόλη Ντένις στην κορυφή της επίθεσης της Αταλάντα. Ας ελπίσουμε να τον φωτίσει ο Θεός και να ξεκινήσει με τον Τιριμπόκι...



Λάτσιο-Τζένοα

Πολύ καλές οι σχέσεις μεταξύ τους, ανταλλάσουν συχνά παίχτες, ενώ βοηθάει η μία την άλλη "στα δύσκολα"...


Μεγάλες βλέψεις για τους Ρωμαίους φέτος. Οι μεταγγραφές Σισέ και Κλόζε ανέβασαν ψηλά τον πήχη. Ομάδα με πλούσιο ταλέντο μπροστά, πολυ καλή αμυντική τετράδα, μελανό σημείο τα χαφ της, Μπρόκι και Λεντέσμα θεωρώ πως είναι "λίγοι", θα το παλέψει με Ίντερ, Ρόμα, Νάπολι για την 3η θέση που οδηγεί στο CHL. Δύο σημαντικές απουσίες αύριο, οι βασικοί Μάουρι και Τσάνα, υπάρχουν λύσεις πάντως.

Μαλεζάνι... Τι σημαίνει αυτό για την Τζένοα;;; Φουλ-ατάκ άναρχο ποδόσφαιρο. Μπροστά είναι εξαιρετική, πίσω όμως οι Μπόβο, Μέστο, Μορέτι κι ο "γερόλυκος" Καλάντζε συνθέτουν την πιο αργή άμυνα του Καμπιονάτο. Πάλι καλά που έδιωξε τον "καρκίνο" κάτω απ' τα δοκάρια της, τον Εντουάρντο και πήρε έναν τεράστιο γκολκίπερ που ακούει στο όνομα Σεμπάστιαν Φρέι. Εκτός ο παιχταράς και ψυχή της ομάδας Mάρκο Ρόσσι.

Εκτίμηση: Αν ο Φρέι δεν κατεβάσει τίποτα ρολλά, το ματς φυσιολογικά θα έρθει Άσσος. Η ασταθής άμυνα της Τζένοα δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει την τετράδα-"φωτιά" Ερνάντεζ-Σκούλι-Σισέ-Κλόζε. Πολύ καλή η απόδοση του 1.75 στη νίκη των Ρωμαίων, η οποία και θα παιχτεί. Μεγάλη τύχη και στο over, λόγω αγωνιστικής φιλοσοφίας των φιλοξενούμενων...



Mπολόνια-Λέτσε

Μια από τις πιο κουραστικές ομάδες στην Ιταλία η Μπολόνια. Πάλι θα τα περιμένουν όλα από τον Ντι Βάιο, πάλι καλά που υπάρχει κι ο Ντιαμάντι φέτος. Πάλι θα παλέψει για τη σωτηρία, πάλι θα τα καταφέρει οριακά. Χαρακτηρίζω ήρωα όποιον καταφέρει να δει ολόκληρο 90λεπτο αυτής της ομάδας. Εκτός ο πολύ καλός εξτρέμ Χιμένεζ, όπως κι οι Γκάρικς, Τσερουμπίν.

Η Λέτσε πολύ δύσκολα θα γλιτώσει φέτος. Κατά πάσα πιθανότητα θα υποβιβαστεί. Έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αναγκάστηκε να πουλήσει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της. Τουλάχιστον έμειναν οι Ντε Μικέλε και Κορβία. Εκτός έμειναν οι βασικοί Όντο, Ντιαμουντένε, Ολιβέρα και Καροτσιέρι.

Εκτίμηση: "Καρκινομάτς". Ίσως η πιο ποιοτική Μπολόνια να το πάρει, προσωπικά δε θα το παίξω. Αν δε γίνει κάτι συνταρακτικό, under...



Κατάνια-Τσεζένα

Ακριβώς η ίδια ομάδα σε σχέση με πέρσι η Κατάνια με 1-2 ψευτοπροσθήκες. Πάλι ότι πετύχει θα το κάνει στη Σικελία. Δεύτερο σερί εντός βατό παιχνίδι με ισάξιο αντίπαλο. Κάτι τέτοια παιχνίδια πρέπει να κερδίζει αν θέλει να σωθεί. Σημαντικές απουσίες ο Ίτσο, Λεγκροτάλιε (αν είναι δυνατόν), Σουάτσο και Λεντέσμα.

Τεράστια απουσία για την Τσεζένα η φυγή του παιχταρά Τζακερίνι, ο οποίος έκλεισε στη Γιουβέντους. Aντικαταστάτης του ο "σνίφερμαν" Άντριαν Μούτου. Πολύ καλές κι οι προσθήκες των Εντέρ, Καντρέβα, Γκουάνα, Κομότο, Γκέτζαλ, όλοι λογίζονται ως βασικοί. Δε το κόβω να πέσει έχει και χειρότερες ομάδες. Αύριο εκτός ο βασικός γκολκίπερ Αντονιόλι

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια η Κατάνια μας έχει δείξει ότι κουτσά-στραβά τα παίρνει τέτοιου είδους παιχνίδια στην έδρα της. Κάτι ανάλογο περιμένω να κάνει κι αύριο. Δύσκολα να κάνει 2η σερί γκέλα με "λοιμό". Άσσος με το στανιό σε απόδοση 2.20...



Σιένα-Γιουβέντους
Άριστες οι σxέσεις των 2 ομάδων εδώ και χρόνια. Η Σιένα ήταν θυγατρική της Γιούβε, έπαιρνε από αυτήν παίχτες με αντάλλαγμα 6 εύκολους πόντους για την "Γηραιά Κυρία". Ίσως όμως τα πράγματα ν' άλλαξαν την τελευταία διετία...

Υποψήφια πρωταθλήτρια. Αυτός είναι ο τίτλος για την φετινή Γιουβέντους. Οι λόγοι 3: Οι εξαιρετικές μεταγγραφές, το καινούριο γήπεδο κι η απουσία ευρωπαικών υποχρεώσεων. Στα μείον η απουσία έμπειρου προπονητή. Φουλ επίθεση θα παίξει και αύριο με Πίρλο αμ. χαφ, Πέπε-Κράσιτς-Βούτσινιτς-Μάτρι μπροστά. Απουσιάζουν οι Αμάουρι και Ντε Τσέλιε.

Προπονητής της Σιένα ο Σανίνο. Τι σημαίνει αυτό;;; Άμυνα, άμυνα, άμυνα. Το έργο το είδαμε και στο 0-0 με την Κατάνια. Είμαι περίεργος να δω πως θ' αντιδράσουν οι Τοσκανοί στο ματς με τη μαμά-Γιουβέντους. Απουσιάζουν οι Αντζέλλα, Ρετζινάλντο και Κοντίνι.

Εκτίμηση: Στα τελευταία 16 μέσα-έξω με τη Σιένα, η Γιούβε έχει 14 νίκες και μόλις μία ήττα κι αυτή ήταν σε αδιάφορο παιχνίδι προτελευταία αγωνιστική. Απ' ότι είδα πάντως, φέτος δεν έχει στείλει ούτε έναν δανεικό. Ίσως τα κόζια ν' αλλαξαν, δε ξέρω. Πάντως και αγωνιστικά το ματς είναι 2πλό. Η φετινή Γιουβέντους έχει αέρα σαν ομάδα, αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω πρέπει να περνάει "μπάι" από κάτι τέτοιες έδρες. Το 1.75 είναι αρκετά καλή απόδοση για τις συνθήκες του αγώνα...



Oυντινέζε-Φιορεντίνα
Κέρδισε με ανατροπή την Πέμπτη τη Ρεν για το ουέφα. Είχαν προηγηθεί η νίκη μέσα στο Λέτσε, αλλά κι οι καλές εμφανίσεις με την Άρσεναλ, παρά τον άδοξο αποκλεισμό. Και φέτος παίζει πολύ καλά. Να δούμε πόσο θ' αντέξει ο ηγέτης της Τοτό Ντι Νατάλε. Χωρίς σημαντικές απουσίες αύριο.

Η Φιορεντίνα έχει μια εξαιρετική 11κάδα, αλλά μέχρι εκεί. Ο πάγκος της είναι για το ανάθεμα. Καλό πιστεύω ότι θα της κάνει η φυγή του Μούτου, μόνο προβλήματα δημιουργούσε ο συγκεκριμένος. Πάλι τα κάστανα απ' τη φωτιά θα βγάζει ο Τζιλαρντίνο. Ισως υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα με τους "λίγους" Γκαμπερίνι-Νατάλι. Μηδέν απουσίες αύριο.

Εκτίμηση: Θεωρώ προκλητικά τα 3.50 φράγκα στο διπλό της Φιορεντίνα. Θ' αρχίσει να βγαίνει η κούραση στην Ουντινέζε, δε μπορεί. Η διαφορά των 2 ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο δείχνουν οι αποδόσεις...



Πάρμα-Κιέβο
Δεν έχω άποψη, θα περιμένω λίγο καιρό να τις δω...



Νάπολι-Μίλαν
Τεράστιο ντέρμπι Νότου-Βορά. Αντιμέτωπες η πιο φτωχή με την πιο πλούσια πόλη της Ιταλίας. Οι μεν αποκαλούν τους δε "φλώρους", οι δε τους μεν "άπλυτους".

Η Νάπολι και φέτος θα είναι πολύ δυνατή. Κράτησε όλα τα μεγάλα ονόματα, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά και στις μεταγγραφές. Σπουδαία ισοπαλία την Τετάρτη μέσα στην έδρα της Σίτυ. Φυσιολογικά θα είναι πτώματα απ' την υπερπροσπάθεια. Το Σαν Πάολο θα είναι "τίγκα". Αμφίβολος ο παιχταράς Λαβέτσι.

Απέσπασε θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Καμπ Νου με τη βαριά της φανέλα. Η λέξη Μίλαν και μόνο είναι ικανή να παίρνει αποτελέσματα, έστω κι αν για ένα ημίχρονο δεν περνάει το κέντρο. Μεγάλες φιλοδοξίες και φέτος. Ταξιδεύει στο νότο με πολλά προβλήματα: Φλαμινί, Ρομπίνιο, Γκατούζο, Μεξές, Αμπροζίνι, Ιμπραίμοβιτς, Μπόατεγκ. Πάντως είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, υπάρχουν αντικαταστάτες.

Εκτίμηση: Θα κάνω "κοκό". Τρομερά δύσκολο παιχνίδι, χάνεται και με τριπλή. Πολλά νεύρα και πολλές κίτρινες προβλέπω. Θα το δούμε αλλά δε θα το παίξουμε...


ΥΓ1: ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ!!! ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ...
ΥΓ2: Δε γίνεται ο κύριος με το καπελάκι να γράφει για Ιταλία σ' ένα Πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι όπως το ΤηλεΆστυ κι εγώ να γράφω στο e-diseis.com. Tεράστια προσωπική αδικία...

11 σχόλια:

  1. palermo over 5.5 toulaxiston kai asso tin napoli asd, rosos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai re file se paw kai exeis dikaio gia ta Y.G!!!Den se kserw kai se ematha apo ton garu alla ta les wraia kai fainetai oti to diavazeis kala!!!Synexise...an tha epaizes kati ap'ola ti paizeis?Mia dyada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σαι καλά ρε φίλε...
    Ο Κύριος με το καπελάκι πέρα απ' το ότι είναι άσχετος, είναι και παντελώς αντιπαθητικός...
    Όβερ Παλέρμο και Άσσο Λάτσιο θα παίξω αύριο φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κυριος με το καπελακι ξερει πολλα κιλα μπαλα.μαλλον εσεις ειστε ατσουμπαλοι.εχω παει αρκετες φορες ταμειο με τις προβλεψεις του.αυριο θα ακολουθησω τις δικες σου.για να δουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου ιεροσυλείς συγκρίνοντας με με τον συγκεκριμένο. Μπορεί να σ' έχει στείλει άπειρες φορές ταμείο όπως λες, αλλά ο άνθρωπος από ποδόσφαιρο δεν ξέρει, πως να το κάνουμε. Κι ειδικά από Ιταλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρομαι πολυ που ξαναγραφεις. Αντε να μας στειλεις και φετος φυλακη (οπως λες κι εσυ). Φιλικα παντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ela re jag panzer tou italikou podosfairou epitelous ksekina h drash.ante na goustaroume ligo.18 was 9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to tagari o ntenis to vale to goal , oute kan goal goal , kane kana Facebook , roso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε το βαλε ο Ντενις, το πνιξε ο Τζορβας...
    Αν δε γινοταν ο κατακλυσμος και δε επαιζαν σε βαλτο, αλλα σε γηπεδο, θα ληγε το λιγοτερο 2-2 ετσι οπως πηγαινε...
    Facebook δε κανω (χαχα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. " Δε γίνεται ο κύριος με το καπελάκι να γράφει για Ιταλία σ' ένα Πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι όπως το ΤηλεΆστυ κι εγώ να γράφω στο e-diseis.com. Tεράστια προσωπική αδικία..." ax0xa0ax0xa00axa0xax0xa0a0 eisai 8eos LIVERPOOL>ALL

    ΑπάντησηΔιαγραφή