Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τι έγινε ρε Μισέλ;;

Μεγάλο θρίλερ έζησαν οι ομάδες της Γαλλίας, Μαρσέιγ και Λυόν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, καθώς και οι 2 περίμεναν την τελευταία αγωνιστική για να δουν αν θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αρχή έγινε με τον αγώνα της Μαρσέιγ εναντίων της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον όμιλο του Ολυμπιακού. Η λήξη του ημιχρόνου φέρνει τα άσχημα νέα στην ομάδα της Μαρσέιγ, πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0 εναντίον της Άρσεναλ και σε συνδυασμό με το 2-1 που ήταν το σκορ εκείνη την στιγμή στην Γερμανία έφερνε την Μαρσέιγ εκτός της φάσης των 16. Σε εκείνη τη στιγμή η Μαρσέιγ έπρεπε να κάνει το αδύνατο δυνατό και να κερδίσει τον αγώνα που θα της επέτρεπε να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Και λέμε το αδύνατο δυνατό καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή η γαλλική ομάδα το μόνο που είχε καταφέρει ήταν μία φάση όλη κι όλη στο πρώτο ημίχρονο, στην οποία έβαλε και το πρώτο της γκολ στον αγώνα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, με το δεύτερο ημίχρονο να ξεκινά με μία 5΄ καθυστέρηση, πράγμα σπάνιο για το Champions League, που έβαλε πολλούς σε σκέψεις, ειδικά όταν είδαν πως η Μπορούσια άρχισε να τα παρατάει στο τέλος με αποτέλεσμα να δεχθεί άλλα 2 γκολ και να προκριθεί η Μαρσέιγ στην επόμενη φάση. Προσωπικά δεν το έδωσα και πολύ σημασία το συγκεκριμένο γεγονός, αφού έλεγα πως πολλά τέτοια έχουμε ξαναδεί στο ποδόσφαιρο.


Πάμε όμως στον επόμενο αγώνα. Αυτόν μεταξύ Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Λυόν. Η Λυόν λοιπόν ήθελε όχι μόνο νίκη αλλά και με υπερβολικά μεγάλο σκορ για να καλύψει την διαφορά 7 γκολ που είχε από τον Άγιαξ ο οποίος έπαιζε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ημίχρονο λοιπόν και στα 2 ματς και τα επιμέρους σκορ είναι 0-2 υπέρ της Ρεάλ και 1-1 το ματς της Ντ. Ζάγκρεμπ με την Λυόν. Με άλλα λόγια η Λυόν πρέπει να βάλει άλλα 5 γκολ για να προσπεράσει τον Αγιαξ στην διαφορά γκολ και να προκριθεί, ενώ στους προηγούμενους 5 αγώνες είχε βάλει μόλις 2. Μη τα πολυλογούμε η Λυόν καταφέρνει και βάζει 6 γκολ σε ένα ημίχρονο προκρίνεται τελικά αυτή στην επόμενη φάση, ενώ ο Άγιαξ χάνει με 0-3 και του έχουν ακυρωθεί και 2 γκολ. Σήμερα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και οι παρακάτω φωτογραφίες του αμυντικού της Ντιναμό που θα βάλουν σε παραπάνω σκέψεις τους πάντες. Η μία είναι με τον ίδιο να βγαίνει από ένα πρακτορείο.

Και η δεύτερη με τον ίδιο να κλείνει το μάτι στο Γκομίς με τα την επίτευξη γκολ της Λυόν.
Οι Ολλανδοί λοιπόν ζητούν από την Uefa να ξεκινήσει γρήγορα τις διαδικασίες και να ερευνήσει το συγκεκριμένο ματς, για το οποίο γίνετε μεγάλο θέμα. Επίσης μεγάλη πιθανότητα υπάρχει για να γίνει και έρευνα για το παιχνίδι της Μαρσέιγ. 


Λοιπόν κύριε Πλατινί τι έχετε να μα πείτε για το καλύτερο προϊών της UEFA και το επίπεδο του; Παραμένει υψηλό όπως ήταν και άλλα χρόνια; Και γιατί όλα αυτά που ακούγονται σήμερα αφορούν μόνο γαλλικές ομάδες; Και πόσα χρήματα έβγαλαν κάποιοι από τις προκρίσεις των Μαρσέιγ και Λυόν;


2 σχόλια:

  1. Ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι φιλε,εδω απλα αποδεικνυεται οτι στημενα υπαρχουν παντου απο την Δ' εθνικη Ελλαδος μεχρι και το Champions League και βασικα μεχρι και μουντιαλ θα ελεγα, εμενα ακομα μου φαινεται περιεργο ολο αυτο που εγινε στον τελικο μουντιαλ του 1998 με Βραζιλια - Γαλλια που οι Βραζιλιανοι δεν ειχαν βγει για ζεσταμα στο ημιχρονο ( και παλι Γαλλια ετσι?? τυχαιο δεν νομιζω..) να μην αναφερω το καλοκαιρι με το Copa America που εγινε κυριολεκτικα της που**νας.. τελοςπαντων τι να πεις απλα προφανως παιζονται πολυ πιο μεγαλα συμφεροντα απο το να πιασεις εσυ μια τριαδουλα στον ΟΠΑΠ η ενα λογικο διπλο της Μαντσεστερ επι της Βασιλειας, νταξει τι να λεμε τωρα... δεν πειραζει ετσι ειναι αυτα.. ας ελπισουμε τουλαχιστον να βγει καποια ακρη που χλωμο το βλεπω, παντως εχει πλακα γιατι ολο αυτο κανει τον Μπεο να φανταζει πραγματικα γατακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς είναι exiled. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από αυτόν τον αχώνευτο Γάλλο. Μέγας μάγειρας ο τύπος...

    Για το ματς στο Βεστφάλλεν διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις (αν και το θεωρώ ακατόρθωτο να έβαλε στα ίσα 3 γκολ αυτή η Μαρσέιγ σε αυτή την Ντόρτμουντ σε ένα ημίχρονο κι εκτός έδρας), πάντως για το παιχνίδι του Ζάγκρεμπ είμαι 100% σίγουρος ότι έγινε η πιανόλα της πιανόλας.

    Αρχικά με το χειρουργείο στην τεράστια ομάδα που λέγεται Άγιαξ και έπειτα το κουκλοθέατρο που παίχτηκε στο Ζάγκρεμπ με τη συγκατάθεση ασφαλώς της ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΙΚΗΣ φυλής που ονομάζονται Κροάτες.

    Η Επιχείρηση Uefa από μένα είναι ένας τελείως απαξιωμένος θεσμός κι ο Πλατινί ένας λοιμοκοντόρος του ποδοσφαιρικού συστήματος. Ευτυχώς που τουλάχιστον τα ίδια δε συμβαίνουν και στη FIFA, εκεί τουλάχιστον οι ανθρωποι κρατάνε (ακόμη) κι ένα επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή