Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αστυνομικοί χτυπούν βάναυσα ανυπεράσπιστη γυναίκα (Βίντεο)

Όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται από τα όργανα της αστυνομίας, τα λόγια περισσεύουν και οι λέξεις που επιδιώκεις να μεταφέρεις στο χαρτί βγαίνουν με δυσκολία.

Τι θα μπορούσες άλλωστε να...
πρωτογράψεις για έναν άγριο ξυλοδαρμό και εξευτελισμό μιας γυναίκας από αστυνομικούς, επειδή σε έφοδό τους σε νυχτερινό κέντρο της Τουρκίας την βρήκαν χωρίς να έχει μαζί της την αστυνομική της ταυτότητα.

Οι εικόνες οι οποίες καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος που μετέφεραν την γυναίκα προβλήθηκαν από τηλεοπτικό κανάλι της χώρας και αμέσως μεταφέρθηκαν στην κυβέρνηση προκειμένου να πάρει τα μέτρα της.

Ένας εκ των υπουργών ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών, που απειλούνται ακόμη και με 18 μήνες φυλακή. Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι και το θύμα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης για έξι χρόνια, καθώς κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής και παράτολμη συμπεριφορά.

Ο ορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ισότητα των δύο φύλων είναι δύο έννοιες που κατακτήθηκαν πριν από μερικές δεκάδες χρόνια, αλλά όπως φαίνεται στην Τουρκία παραμένουν ακόμα άγνωστες λέξεις. Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο πόσες φορές δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανάλογα περιστατικά και στην υποτιθέμενη γενέτειρα της δημοκρατίας Ελλάδα;



topontiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου