Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Branon Roy ο επίλογος

O Brandon Roy ανήκει πλέον στους βετεράνους του ΝΒΑ. Σε αυτούς που σταμάτησαν την καριέρα τους και πλέον θα παρακολουθεί τους αγώνες από τις κερκίδες ή από το σπίτι του. Το δυσάρεστο δεν είναι τόσο το ότι σταμάτησε το μπάσκετ και θα μας στερήσει το ταλέντο του. Το δυσάρεστο είναι ότι είναι μόλις 27 χρονών.

Ο Roy ήταν πάντα ένας μαχητής, εντός και εκτός γηπέδου. Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του στο NCAA έπρεπε να αγωνιστεί για να μπει στο κολέγιο, καθώς αντιμετώπιζε μαθησιακά προβλήματα. Έδωσε όμως 4 φορές τα εισαγωγικά τεστ μέχρι να καταφέρει να μπει στο κολέγιο. Ο νεαρός τότε guard με την ομάδα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον σημείωνε 20 πόντους μ.ο. και έφτασε να γίνει All-American. Μάλιστα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του με την ομάδα το πανεπιστήμιο απέσυρε την φανέλα με το νούμερο 3 που φορούσε.


Από την στιγμή που έφτασε στον "θαυμαστό κόσμο του ΝΒΑ" όλοι είχαν υψηλές προσδοκίες για αυτόν, καθώς τον είδαν να πλασάρεται στην 6η θέση του Draft του 2006. Τον επέλεξαν οι Timberwolves άλλα κατευθείαν τον έστειλαν στους Trail Blazers. Και δεν άργησε να τους δικαιώσει. Βραβεύεται Rookie of the year με 16.8 ppg 4 apg και 4.4 rpg. Συνέχισε την ανοδική πορεία και την επόμενη σεζόν με 19.1 ppg που είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει μία θέση στο All Star Game. Η επόμενη σεζόν ήταν μαγική με 22.5 ppg και 5.1 apg. Την επόμενη σεζόν θα ξεκινούσαν τα προβλήματα. Μπορεί να είχε 21.5 ppg αλλά είχε χάσει πολλούς αγώνες. Στις 3 αυτές σεζόν επιλέχτηκε 3 φορές στο All Star Game και το επέλεξαν μία φορά στην 2η και μία φορά στην 3η καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ. 


Το καλοκαίρι του 2008 μπαίνει πρώτη φορά στο χειρουργείο και του "ανοίγουν" το αριστερό του γόνατο.  Τον Απρίλιο του 2010 χτυπάει το δεξί γόνατο και ξαναμπαίνει στο χειρουργείο. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε τον Ιανουάριο του 2011 όταν και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και στα δύο γόνατα. Τα λόγια του γιατρού που ήταν τα παρακάτω "Ή σταματάς το μπάσκετ ή το περπάτημα" δεν του άφησαν και πολλές επιλογές. Έτσι λοιπόν ένας από τους πιο χαρισματικούς guard του ΝΒΑ έβαλε τέλος στην καριέρα του.


Brandon Roy's career top 10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου