Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

NBA και μεταγραφές

Οι μεταγραφές ξεκίνησαν στο ΝΒΑ και σε 10 μέρες που γίνεται το πρώτο τζάμπολ της σεζόν θα έχουν τελειώσει. Ας ρίξουμε μία ματιά στις πιο σημαντικές κινήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής.

Το μεγάλο θέμα φέτος ήταν το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Chris Paul. Στην  αρχή είχαμε το σήριαλ Paul - Lakers με την λίγκα να εναντιώνεται σε αυτή την μεταγραφή και τελικά να μην ολοκληρώνεται. Τελικά η μοίρα έφερε τον Paul στο Los Angeles αλλά στην ομάδα των Clippers. Πιστεύω ότι θα δούμε θεαματικές στιγμές με το δίδυμο Paul - Griffin. Και αν ο Blake Griffin συνεχίσει να βελτιώνεται, όσο ιερόσυλος και να ακούγομαι, ίσως να ζήσουν στιγμές  Stockton - Malone οι φίλοι των Clippers. Σημαντική κίνηση είναι και απόκτηση του Chauncey Billups ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Knicks.


Μεγάλος ντόρος είχε γίνει, πάλι με τους Lakers, ότι αφού δεν μπορούν να πάρουν τον Paul θα κινηθούν για άλλον Superstar και αυτός θα ήταν ο Dwight Howard. Αλλά και αυτή η κίνηση ναυάγησε καθώς οι Magic μόλις ανακοίνωσαν πως δεν δέχονται πλέον προσφορές για τον θηριώδη center. Αν και κάτι μου λέει πως δεν θα τελειώσει τη φετινή σεζόν ο Howard στην ομάδα του Orlando.


Οι Heat οι οποίοι φαντάζουν πλήρεις, αν και κατά την γνώμη μου χρειάζονται έναν center γιατί ο Ilgauskas δεν έπεισε πέρσι, υπέγραψαν έναν από τους καλύτερους αμυντικούς παίχτες του πρωταθλήματος τον Shane Battier.


Οι New York Knicks φαίνεται πως κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλητισμού καθώς απέκτησαν τον Tyson Chandler από τους Dallas Mavericks, και με αυτή την κίνηση αποκοτούν μία από τις πιο δυνατές front line του πρωταθλήματος.  Αντικατέστησαν τον Chauncey Billups με τον Mike Bibby, κίνηση που δεν μου γέμισε το μάτι καθώς ο Bibby δεν είναι ο gaurd που θυμόμαστε.


Οι πρωταθλητές αντικατέστησαν τον Chandler με τον Lamar Odom, ο οποίος δήλωσε αρκετά πικραμένος για το πως έφυγε από τους Lakers. Η ομάδα των Mavericks ίσως και να κινηθεί και για την αντικατάσταση του J.J. Barea ο οποίος υπέγραψε για τα επόμενα 4 χρόνια με τους Timberwolves. Παίχτης των Mavericks για τα επόμενα χρόνια θα είναι (η μεγάλη μου αδυναμία) ο Vince Carter.


Οι περσινοί φιναλίστ της Eastern Conference, Chicago Bulls προχώρησαν στην απόκτηση του Richard Hamilton από τους  Detroit Pistons, μία πολύ καλή προσθήκη στη θέση του shooting guard που θα τους δυναμώσει και άλλο.


Οι Los Angeles Lakers αφού είδαν τα όνειρα τους για Chris Paul και Dwight Howard να ναυαγούν, απέκτησαν τον Jason Kapono έναν πραγματικά killer πίσω από την γραμμή του τρίποντου, αν και τα νούμερα του έχουν πέσει τα 2 τελευταία χρόνια. Άλλη μία κίνηση των Lakers είναι η απόκτηση του center John McRoberts(;;;).


Τέλος αρκετά κινητικοί είναι και οι Boston Celtics. Έναν forward έστειλαν, έναν forward υποδέχθηκαν. Ο λόγος για την ανταλλαγή του Brandon Bass από τους Orlando με τον Glen Davis(επιτέλους έφυγε αυτό το ανέκδοτο). Επίσης υπέγραψε ο Keyon Dooling. Επέστρεψε και ο Marquis Daniels από τους Kings.


Αυτές είναι για την ώρα κάποιες από τις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον "θαυμαστό κόσμο" του ΝΒΑ. Θα περιμένουμε το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το μέλλον των ομάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου