Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μη γαμάτε το ποδόσφαιρο

Τα νέα για την επίσημη έγκριση της goal-line technology καλωσόρισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA παραδέχθηκε ότι παρότι ήταν αντίθετος αρχικά με την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, άλλαξε γνώμη όταν είδε να μη μετρά στο Μουντιάλ του 2010 το γκολ του Λάμπαρντ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία, παρότι ολόκληρη η μπάλα -όπως έδειξαν τα ριπλέι- είχε περάσει τη γραμμή...


Αντίστοιχο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο Euro 2012 στο παιχνίδι της Αγγλίας με την Ουκρανία, μόνο που αυτή τη φορά δεν μέτρησε γκολ των Ουκρανών.

«Ως πρόεδρος της FIFA θεώρησα απαραίτητη την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας μετά από ότι συνέβη στη Νότιο Αφρική το 2010. Πρέπει να πω «σε ευχαριστών Λάμπαρντ». Με πήρε από κάτω αυτό που είδα στην Νότια Αφρική, με σόκαρε, μου πήρε μία ημέρα για να αντιδράσω. Το ίδιο συνέβη και φέτος στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.


Πάντως ο Μπλάτερ κατέστησε σαφές πως καμία άλλους είδους τεχνολογική παρεμβολή δεν θα υπάρξει, όπως για παράδειγμα η χρήση ριπλέι σε αμφισβητούμενες φάσεις όπως είναι τα οφσάιντ και τα φάουλ.


sport-fm.gr

Προσωπικά είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Δε θέλουμε αυτό το υπέρτατο άθλημα να καταντήσει μπάσκετ. Δε θέλουμε να δούμε αυτό που γίνεται και στο NBA, δηλαδή τον διαιτητή να κατευθύνεται στη γραμματεία για να δει απ' τα ριπλέι αν το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο ή όχι. Δε θέλουμε να δούμε το διαιτητή να τρέχει στα βίντεο για να δει αν η μπάλα βρήκε στο χέρι, αν ο παίχτης ήταν μέσα ή έξω απ' τη γραμμή, αν καλυπτόταν ή όχι απ' το στόπερ. Γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι και το επόμενο βήμα. Γιατί και όταν βάζαν τους 4ους διαιτητές δίπλα απ' την εστία, λέγαν ότι αυτό γίνεται για τη μη χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Αλήθεια τώρα οι τέταρτοι θα καταργηθούν; Aν όχι ποιος θα είναι ο ρόλος τους; Aν ναι τότε για ποιο λόγο τους βάλαν; Άλλωστε και το λάθος (εσκεμμένο η μη) μέσα στο ποδόσφαιρο είναι. Άλλωστε κι εμείς ζούμε κι αναπνέουμε για διαιτητικά λάθη. Μη μας στερείτε τον τζερτζελέ ενός χειρουργίου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου