Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Southwest Division



Όπως γνωρίζουμε η νέα σεζόν του ΝΒΑ ξεκινά και βρισκόμαστε λίγες μέρες μακριά από την περίοδο των μεταγραφών/ανταλλαγών. Ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στα μέχρι τώρα ρόστερ των ομάδων αλλά και πιθανών αλλαγών που θα γίνουν κατά την μεταγραφική περίοδο. Ξεκινάμε με τις ομάδες της Southwest Division.


Dallas Mavercks : Η ομάδα του Mark Cuban έχει 5 free agents, οι οποίοι είναι : Tyson Chandler, J.J. Barea, DeShawn Stevenson, Caron Butler, Peja Stojakovic. Νούμερο ένα στόχος της ομάδας είναι η παραμονή του Tyson Chandler, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Η ομάδα θα προσπαθήσει να κρατήσει όσους περισσότερους παίχτες γίνετε από τον περσινό κορμό της, με την ελπίδα να κατακτήσουν ένα ακόμα τίτλο, αν αντέξουν οι Dirk Nowitzki και Jason Kidd.

San Antonio Spurs :  Πρωταρχικός στόχος των Spurs είναι το μέλλον των  Richard Jefferson και Antonio McDyess. Δεν αποκλείεται να κάνουν χρήση του δικαιώματος της αμνηστίας στο συμβόλαιο του Jefferson (τρία χρόνια 30.500.000 δολάρια) ή στον Tim Duncan και να τον υπογράψουν αμέσως πάλι με το μίνιμουμ. Στο θέμα του McDyess κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν θα μείνει στην ομάδα ή αν θα αποχωρίσει, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος πέρσι . Επίσης αναζητείται λύση στα γκαρντ, αφού το κενό του George Hill που δόθηκε με ανταλλαγή στους Pacers δεν πρόκειται να καλυφθεί επαρκώς από τον rookie Kawhi Leonard. To αν οι Duncan, Manu Ginobili και Tony Parker έχουν ακόμη μία ευκαιρία για πρωτάθλημα, θα εξαρτηθεί από το πόσο θα ενισχύσει την ομάδα ο Greg Popovich.

New Orlean Hornets : Αρκετά είναι τα προβλήματα για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σχεδόν "άδειο" της ρόστερ. Ο general manager της ομάδας έχει ξεκινήσει κούρσα με τον χρόνο ώστε η ομάδα να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη για την έναρξη της προετοιμασίας. Οι πονοκέφαλοι για τον Demps δεν σταματάνε εκεί. Ο David West είναι ήδη free agent και ο star της ομάδας Chris Paul  θα είναι free agent το ερχόμενο καλοκαίρι. Πολλά όμως ακούγονται για την επιθυμία του Paul να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη.

Memphis Grizzlies : Πέρσι ήταν η έκπληξη της σεζόν αφού βρέθηκαν στους ημιτελικούς της Δύσης, απόντος του τραυματία Rudy Gay. Στόχος τους είναι να συνεχίσουν με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή μεγάλη χρονιά τους. Κύριο μέλημα τους η παραμονή του Marc Gasol και στην συνέχεια η παραμονή του Shane Battier. Αν εξασφαλίσουν τις παραμονές αυτών των παιχτών και σε συνδυασμό την επιστροφή του Gay, οι Grizzlies θα έχουν μία ακόμη θεαματική σεζόν μπροστά τους.

Houston Rockets :  Κύριος στόχος στο Houston είναι ο αντικαταστάτης του Yao Ming. Μεγάλο ερωτηματικό είναι το πωε θα τα πάει στον πάγκο ο νέος προπομητής των ρουκέτων, Kevin McHale  που αντικατέστησε τον Rick Adelman. Οι Rockets καίγονται για την απόκτηση ενός σέντερ και θα δώσουν τα ρέστα τους για να ντύσουν στα “ερυθρόλευκα” κάποιον εκ των Nene (Nuggets), Samuel Dalembert (Kings) ή Tyson Chandler (Mavs). Η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πιο υποτιμημένος ψηλός τους, ο Chuck Hayes, είναι ελεύθερος με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπογράψει αλλού. Ο τζένεραλ μάνατζερ του Houston, Daryl Morey, θέλει να τον κρατήσει και παράλληλα να προσθέσει άλλον έναν ψηλό ποιότητας, για να πλαισιώσουν τον δυνατό πυρήνα της ομάδας, που αποτελείται από τους Kevin Martin, Luis Scola και Kyle Lowry. Με τον τρόπο αυτό, η πιο άτυχη ομάδα των τελευταίων ετών (ελέω των τραυματισμών των Yao και Tracy McGrady), ίσως επιστρέψει στα playoffs μετά από απουσία δύο σεζόν.



5 σχόλια:

  1. Λέω να παίξω νικητές NBA τους Knicks. Tι λες έχω τύχη ή πετάω τα λεφτά μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περίμενε να δούμε τι θα γίνει με τις ανταλλαγές και μετά το συζητάμε.. αν και με μια γρήγορη ματιά πιστεύω πως φέτος είναι η χρονιά των Heat.. οι λιγότεροι αγώνες δεν θα κουράσουν τόσο πολύ τον LeBron και θα είναι μέχρι το τέλος ασταμάτητος.. σε αντίθεση με πέρσι που στα τελευταία ματς "χανόταν" στις τελευταίες περιόδους.. νομίζω πως η φάση είναι ή τώρα ή ποτέ για τους Heat.. αλλά όλα θα δείξουν μετά τις ανταλλαγές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία με το που τελειώσουν κάνε ένα άρθρο και για μας τα κουμαρόσκυλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exiled...come here,believe in us and be like us you are in the sixth communion,never forget what happened,as marked you arrived,since now i name you under our cult,xaxaxa.18 was actually 9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Exiled now survived
    Exiled be opposed
    Immigration in the Abyss
    Immense to the heart

    ΑπάντησηΔιαγραφή