Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χέρι χέρι με την τύχη, πέρασε η Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση

Στην επόμενη φάση λοιπόν του Copa del Rey η Μπαρτσελόνα, μετά την πολύ καλή εμφάνιση που είχε στο στο Μπερναμπέου. Γιατί αν κάποια ομάδα άξιζε να περάσει από στην επόμενη φάση μετά το σημερινό παιχνίδι αυτή θα ήταν η Ρεάλ. Οπότε η Μπάρτσα πέρασε χάρης το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας.

Σήμερα λοιπόν είχαμε το δεύτερο μέρος του ντέρμπι του Ισπανικού κυπέλλου, ένα δεύτερο μέρος που όσοι ήταν υποψιασμένοι το περίμεναν πως και πως γιατί ξέραν πως αυτή την φορά δεν θα χαριστεί η Ρεάλ. Δεν πρόκειται να κάτσει πίσω αν καταφέρει και προκριθεί στο σκορ γιατί πρώτον ένα γκολ δεν θα της ήταν αρκετό και δεύτερον δεν θα την άφηνε η Μπαρτσελόνα, όσο και αν την βόλευε, να κρατήσει αυτό το εύθραυστο 0-1. Δεν θα χαριζόταν γιατί μετά από αυτά που έγιναν στην προπόνηση της Ρεάλ, φαινόταν ότι οι ίδιοι οι παίχτες δεν θα πέφταν αμαχητί. Και για όσους δεν είναι από τον πλανήτη Γη και δεν ξέρουν τι έγινε σε εκείνη την προπόνηση, δείτε εδώ : http://xeiroglikano.blogspot.com/2012/01/blog-post_706.html
Για άλλη μια φορά η Ρεάλ ξεκίνησε τον αγώνα όπως ξέρει. Με πίεση και δύναμη. Μόλις στο 9'' ο Ιγκουαΐν σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία στο να χριστεί σκόρερ, μετά το λάθος του Πικέ. Στο 3' πάλι ο Ιγκουαΐν χάνει ένα τετ-α-τετ. Η συνέχεια ακόμα πιο θεαματική. Σουτ δίπλα από το δοκάρι από τον Κριστιάνο στο 7'. Απάντηση από τον Μέσι στο 15' με ωραίο πλασέ μετά από ωραίο συνδυασμό της Μπαρτσελόνα. Στο 25' οι Καταλανοί πρέπει να έχασαν προς στιγμήν το χρώμα τους όταν είδαν το σουτ του Οζίλ να βρίσκει, για καλή τους τύχη, το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 27' πάλι ο Ιγκουαΐν όχι μόνο χάνει ακόμα ένα τετ-α-τετ, αλλά δεν τον κόβει αντί να σουτάρει από πολύ πλάγια που ήταν και με τον Πίντο στην γωνία του, να την σπάσει στους 2 συμπαίκτες του που ήταν μέσα στην μεγάλη περιοχή και να γίνει πολύ εύκολα το 0-1 εκεί. Αντ' αυτού έχουμε το 1-0 από την Μπαρτσελόνα στο 43' όταν ο Μέσι μάζεψε όλη την Ρεάλ πάνω του και πάσαρε στον Πέδρο που ήταν μόνος του και έκανε το 1-0. Και έρχεται η, κατά την γνώμη μου, φάση του αγώνα. Στα τελειώματα του ημιχρόνου ο Ντιαρά, που έχει ήδη μια κίτρινη, κάνει φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή. Αυτό που ακολούθησε δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Ο Ντιαρά γλυτώνει την δεύτερη κίτρινη(για μένα μπορούσε να βγει) και παίρνει κίτρινη ο Κασίγιας για άγνωστο ακόμα λόγο, καθώς στον χαμό που έγινε γύρω από τον διαιτητή έλειπε μόνο ο Πίντο. Τώρα πως από ένα μπάχαλο με 21 ποδοσφαιριστές που όλοι φωνάζουν σπρώχνονται και τα λοιπά τιμωρείται ο Κασίγιας δεν το καταλαβαίνω. Το χειρότερο βέβαια για την Ρεάλ ήταν η φάση μετά την εκτέλεση του φάουλ, όπου ο Άλβες υποδέχεται την μπάλα, αφού αυτή έχει βρει στο τείχος και με ένα άπιαστο σουτ κάνει το 2-0 και τέλος ημιχρόνου. Όπως καταλάβατε, από το πουθενά λοιπόν η Μπάρτσα πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 2-0 υπέρ της.


Πάει το κύπελλο για την Ρεάλ λέω, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο θα πέσουν κορμιά. Και αυτό έγινε. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν την ενοχλητική(ως και ηλίθια θα έλεγα) συνήθεια να αναφέρονται στο δεύτερο ημίχρονο ως "επανάληψη", λες και θα δούμε ακριβώς τα ίδια πράγματα με το πρώτο. Αλλά αυτή την φορά θα έχουν εν μέρη δίκιο. Γιατί το μόνο διαφορετικό ήταν το ποιος έβαλε τα γκολ. Πάλι η Ρεάλ ξεκίνησε με δύναμη και πίεση, μόνο που αυτή την φορά οι προσπάθειες της μετουσιώθηκαν σε γκολ. Στο 54' ο Ράμος σκοράρει αλλά ακυρώνεται το γκολ του. Στο 68' καταφέρνει να μειώσει η Ρεάλ με τον Κριστιάνο και στο 72' γίνεται το 2-2 από την εξαιρετική κίνηση του Μπενζεμά που είχε περάσει ως αλλαγή. Στο 88' μένει με 10 παίχτες η Ρεάλ και κάπου εκεί τελειώνει και το ματς. Έτσι λοιπόν μετά από ένα από τα καλύτερα ματς της Ρεάλ φέτος, η θεά τύχη ευνόησε τους ούτως ή άλλος ευνοημένους και συνεχίζουν στην επόμενη φάση του κυπέλλου η Μπαρτσελόνα. 


Τι κρατάμε από το σημερινό ματς;
1ον Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως κάποιο εκεί παίζουν μόνο και μόνο επειδή είναι Πορτογάλοι. Για σένα μιλάω και θα συνεχίζω να μιλάω Πέπε, αν και τώρα τελευταία βλέπω να μπαίνει στο κλαμπ και ο Κοεντράο.
2ον Ο Οζίλ δεν πρέπει να λείπει από αυτή την ομάδα.
3ον Οι αλλαγές σε Ιγκουαΐν, Ντιαρά και Κακά έπρεπε να γίνουν το αργότερο στο ημίχρονο.
4ον Αλέξις συνεχίζεις να είσαι γελοίος
5ον Σήμερα η Ρεάλ κατάφερε και κοίταξε κάτι παραπάνω από το "στα ίσα" την Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως αυτό θα τους δώσει να καταλάβουν πολλά.
6ον Σήμερα ο Γκουαρντιόλα μου έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο μικρός προπονητής είναι, σε σχέση με το πόσο ψηλά τον έχουν ανεβάσει όλοι. Με το που έπαιξε η Ρεάλ ένα παιχνίδι με φουλ δύναμη και πίεση, δεν κατάφερε να δείξει πως η ομάδα του μπορούσε να αντιμετωπίσει την σημερινή Ρεάλ. Το ξαναλέω σώθηκε από τα 2 "από το πουθενά" γκολ που έβαλε η ομάδα του.
7ον Ιγκουαΐν ήσουν ο μοιραίος παίχτης για την ομάδα σου σήμερα.
8ον Τουλάχιστον μετά την σημερινή εμφάνιση θα ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα στο στρατόπεδο της Ρεάλ.
9ον Για την διαιτησία θα πω μόνο πως ήταν άθλια.


6 σχόλια:

  1. Kurie platini na tin xereste tin poutana tin omada sas..ante kai teliko sumpantos twra..mpeeee provata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Exiled,

    σχολιάζω με τη σειρά παρακάτω:

    1) Ο Πέπε είναι ντροπή, ο Κοεντράο είναι μια χαρά μπακ, ίσως όχι για 30 μύρια αλλά πολύ καλός και νομίζω πως και η Μπαρτσελόνα θα τον ήθελε.

    2) Ο σημερινός Οζίλ σαφώς και δεν πρέπει να λείπει από αυτήν την ομάδα(σήμερα ήταν εξαιρετικός, σχεδόν μια Ρεάλ μόνος του) αλλά στα πρηγούμενα παιχνίδια ήταν κατά τη γνώμη μου ένας από τους 2 λόγους που η Ρεάλ έχανε τόσο εύκολα ( ο άλλος ήταν ο Ρονάλντο που πήγε αρκετά καλά)

    3) Ο Ιγκουαΐν έπρεπε να γίνει αλλαγή Αλέφαντος: στο 9 δευτερόλεπτο έξω. Δεν χάνεται αυτό από ποδοσφαιριστή που πληρώνεται έστω και 1 ευρώ. Ο Κακά ήταν φιλότιμος και καλώς έγινε αλλαγή μετά την έναρξη του 2ου γιατί πρέπει να δεις και λίγο πως σου πάει το ματς. Ο Ντιαρά έπρεπε να βγει λόγω κάρτας. Το θέμα αποβολής σηκώνει μεγάλη συζήτηση όχι για τον αν έπρεπε να δοθεί ή όχι (ήταν αποβολή---για αυτό έτρεξε ο Κασίγιας, για να πάρει αυτός την κάρτα και να ξεχάσει τον Ντιαρά ο διαιτητής---πουστιά αρχηγού με αρχίδια και όχι αρχίδια αρχηγού). Πιστεύω δεν την έδωσε γιατί καταλάβαινε ότι θα ξεφύγει τελείως το ματς το οποίο είχε άσχημες φάσεις και από τις 2 ομάδες.

    4) Ο Σάντσεζ δεν είναι ο Μαραντόνα για να τον φωνάζουμε με το μικρό του οπότε να πάει να χεστεί.

    5) Σίγουρα κάτι καλό έγινε σήμερα για τη ψυχολογία της Ρεάλ. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι σιγουρεύτηκαν οι παίκτες της ότι φέτος το πρωτάθλημα δεν χάνεται από αυτούς.

    6)Έχω βαρεθεί να λέω για τον Γκουαρντιόλα που έχει κερδίσει όλους τους προπονητές με σπρώξιμο.

    7)Ιγκουαΐν, αν σε πετύχω τη γάμησες...Σαν τον Σίγκουρτσον γίνεσαι με τη Μπαρτσελόνα...

    8) Τα πράγματα πάντα ήρεμα ήταν, ο Μουρίνιο θέλει και τα βγάζει αυτά παραέξω...λέω εγώ τώρα...

    9) Η διαιτησία το γάμησε και ψόφησε, ιδίως από το 2-2 και μετά...

    Αν μου έρθει και κάτι άλλο, θα επανέλθω με δηλητήριο στη γλώσσα...χεχε

    Alxnik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2) Ξέρεις ότι με τον Οζίλ και γενικά με Γερμανούς παίχτες έχω ένα κωλυματάκι. Παρόλα αυτά τον θεωρώ αναντικατάστατο στην Ρεάλ. Όχι μόνο από το σημερινό παιχνίδι.
      3) Ο Κακά όσο φιλότημος και να ήταν δεν τράβηξε κατά την γνώμη μου, σύμφωνα με την αξία του, και σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από τους άλλους 2
      4) Απλά τον λέω όπως γράφει η φανέλα του. Σιγά μην κάτσω να ψάξω και το ονοματεπώνυμο του. Και πολύ ασχοληθήκαμε. Τον Κριστιάνο τον αναφέρω ως Κριστιάνο για ευνόητους λόγους και όχι επειδή είναι επιπέδου Ντιέγκο, όποιος κατάλαβε κατάλαβε..
      8) Στην ομάδα και την διοίκηση ίσως, στον κόσμο δεν νομίζω..

      Διαγραφή
  3. Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω, τρομερής σημασίας όπως πάντα..
    ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΛΥΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ ΡΕ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Swsti i analysi sou simfwnw sxedon se ola. Omws apo ta orgia pou eginan esy anafereis mono "9ον Για την διαιτησία θα πω μόνο πως ήταν άθλια." Otan enas agwnas krinetai apo ton diaititi ofeileis n' analyseis auton kai tis apofaseis toy, etsi den einai?

    Kata ta alla m' aresei poly i orthologiki gwnia pou vlepete to podosfairo. Eiste realistes ki auto mou einai yperarketo gia na sas diavazw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά επειδή ήξερα πως ο Baron_Samedi θα αναφερθεί πολύ αναλυτικά στο θέμα της διαιτησίας δεν ήθελα να το κάνω και εγώ θέμα. Και βασικά προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο να μην μιλάω για τα κοράκια, στην μπάλα πρέπει να ασχολούμαστε με τις ομάδες και το πως έπαιξαν μόνο.
      Και τώρα για το ορθολογικό και αντικειμενικό, τι να πω. Προσπαθούμε, και γω έχω τα κωλύματα μου όπως και ο καθένας άλλωστε αλλά δυό πράγματα που θα δω θα τα πω.
      Ευχαριστούμε για την στήριξη..

      Διαγραφή