Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ρεάλ Μαδρίτης Πρωταθλήτρια Ισπανίας 2011-12

Πρωταθλήτρια Ισπανίας για το 2011-12 η Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρω πως μένουν και άλλες αγωνιστικές αλλά αυτό το πρωτάθλημα τελείωσε. Και όχι μόνο πήρε το πρωτάθλημα αλλά στέφθηκε μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, με την σημαντική νίκη που πήρε σήμερα, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Μια νίκη που ίσως και κάποιοι να την περίμεναν. 



Και τι θέλω να πω με αυτό. Όλοι όσοι είδαν τα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια και ξέρουν και από λίγη μπάλα, θα περίμεναν την σημερινή νίκη της Ρεάλ. Και την περίμεναν γιατί η Ρεάλ άρχισε να ξεπερνά τα κόμπλεξ που έβγαζε κάθε φορά που συναντούσε την ριγωτή κόκκινη-μπλε φανέλα. Και αυτό φαινόταν παιχνίδι με το παιχνίδι. Θυμηθείτε πως ήταν η Ρεάλ στο πρώτο ματς στο Μπερναμπέου, πως ήταν στον επαναληπτικό του κυπέλλου και πως ήταν σήμερα. Τους κοίταξαν στα μάτια, έπαιξαν την μπάλα που ξέρουν, είχαν 50ίσια διαιτησία και πήραν το αποτέλεσμα που άξιζαν.


Για την ιστορία το σκορ το άνοιξε ο Κεντίρα που κατάφερε και τσίμπησε την μπάλα μέσα από τα πόδια του Πουγιόλ μέσα στην μικρή περιοχή(!!!). Βασικά ακόμα και τώρα δεν έχω καταλάβει τι πήγε να κάνει εκεί ο Πουγιόλ. Έρχεται η μπάλα στα πόδια του μετά την κεφαλιά του Πέπε και αντί να διώξει με την μία, πάει και την καλύπτει με το σώμα. Έρχεται από πίσω σαν κύριος ο Κεντίρα και πάρε το 0-1. Από την άλλη δεν μου πέφτει και λόγος τι θα αποφασίσει να κάνει ο Καλύτερος Αμυντικός του κόσμου μέσα στην μικρή του περιοχή.


Η ισοφάριση έγινε από τον Σάντσες. Και τι γκολ. Η κόντρα, της κόντρας, την κόντρα, και καθώς πέφτει ο Σάντσες μπαίνει και το γκολ. Καλά που έβαλε και το γκολ της νίκης ο Κριστιάνο γιατί θα λέγαμε μετά για el clasico με δύο γκολ ότι να 'ναι.. 


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ και να κάνω μία αναφορά στον Πεπ. Για δεύτερο παιχνίδι με την Ρεάλ μου απέδειξες πως δεν πας εσύ τον ομάδα, αυτή σε πάει. Πάλι δεν μου έδειξες  πως μπορείς να σπάσεις μια καλοστημένη άμυνα. Στον επαναληπτικό ήσουν κωλόφαρδος που από το πουθενά σκόραρε η ομάδα σου και στην συνέχεια πήρε το ματς πάνω του το κοράκι. Άντε στο Λονδίνο ήσουν και άτυχος με τα δοκάρια. Σήμερα; Τι έγινε; Σε ξεφτίλισε ο άλλος . Έβγαζε την ομάδα σου συνέχεια οφσάιντ. Με δύο πάσες έβγαινε έξω από την περιοχή σου. Και πας και κάνεις κατά την γνώμη μου την χειρότερη αλλαγή που μπορούσες να κάνεις. Βγάζεις τον ένα παίχτη που έχεις, που συνδέει άμυνα με επίθεση, από του οποίου τα πόδια ξεκινάν όλες οι επιθέσεις, που κάθε του κάθετη πάσα είναι και πιθανή ασίστ και μου βάζεις τον "Θέλω να γίνω Μέσι στην θέση του Μέσι". Φαντάσου να μην έβαζε το γκολ ο Κριστιάνο και να λέγαμε και τώρα για την χρυσή αλλαγή του Πέπ που ισοφάρισε το παιχνίδι. Εσένα σε κόβω όταν φύγεις από την Μπαρτσελόνα να κάνεις χειρότερη καριέρα και από τον Ράικαρντ..


Τέλος πάντων, πρωτάθλημα ήταν και τέλειωσε μένει να δούμε τώρα τι θα γίνει και στο Champion League. Ένα ξέρω, πως θα δούμε πολύ ενδιαφέροντα ματς μεσοβδόμαδα..


ΥΓ. Ξέρετε τώρα εσείς, βγείτε και δείξτε μας την ανωτερότητα που μόνο εσείς οι mes que un club έχετε. Έλα μωρέ ένα πρωτάθλημα ήταν,υπάρχει και ο τελικός του Τσου Λου κλπ κλπ...


3 σχόλια: