Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

5+1 νεαροί Ιταλοί trequartista που θα μας απασχολήσουν τη φετινή σεζόν

Η Ιταλία στη θέση του trequartista(επιθετικός χαφ με αρετές στο σκοράρισμα ή κρυφός επιθετικός με δημιουργική ικανότητα), έχει αναδείξει θρύλους του ποδοσφαίρου όπως οι Μπάτζιο, Ντελ Πιέρο, Τόττι αλλά και πολλούς άλλους ακόμα. Οι επόμενες γενιές όμως αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων αφού αρχικά Ντι Νατάλε,Κασσάνο και Μίκολι, και αργότερα Κουαλιαρέλα και Τζιοβίνκο, δεν μπόρεσαν να διακριθούν στο ανώτατο επίπεδο και να αντέξουν το βάρος της φανέλας της σκουάντρα ατζούρα. Κάποιοι τα κατάφεραν καλύτερα από άλλους, όμως σίγουρα οι προσδοκίες, του κόσμου κυρίως, ήταν μεγαλύτερες.
Κάπως έτσι φτάνουμε στην περυσινή σεζόν, όπου οι ελπίδες των Ιταλών για μια νέα χρυσή φουρνιά αναπτερώθηκαν κυρίως χάριν στους παρακάτω νεαρούς:

Λορέντζο Ινσίνιε

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός της Νάπολι, αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Κυρίως όμως, αποτελεί την ελπίδα των Ναπολιτάνων για έναν δικό τους campione, κάτι αντίστοιχο με τους Τόττι και Ντελ Πιέρο αναφορικά με τις ομάδες τους. Ο 22χρονος διαθέτει ταλέντο, αλλά φάνηκε από πέρυσι ότι θέλει ακόμα δουλειά κυρίως στο τακτικό κομμάτι. Η απόδοση του πέρυσι είχε σκαμπανεβάσματα, όμως φέτος θα πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος. Ο κόσμος της Νάπολι διψάει για το Σκουντέτο και ο νέος του προπονητής τον υπολογίζει ως βασικό μέλος της ομάδας, σε αντίθεση με πέρυσι που κυρίως αγωνιζόταν ως αλλαγή.
Οι δηλώσεις του ότι έχει σαν είδωλο τον Ντελ Πιέρο, προβλημάτισαν αρκετούς φίλους της ομάδας του, μιας και κατάγεται από ένα προάστιο της Νάπολι και θα προτιμούσαν να είχε αναφέρει το Μαραντόνα ή τον Τζόλα. Παρόλ' αυτά, πρόσφατα ξεκαθάρισε προς μεγάλη χαρά των Βεζουβιάνων ότι δεν θα πήγαινε στη Γιούβε ακόμα κι αν του τριπλασίαζαν τις αποδοχές. Μένει να δούμε αν θα το τηρήσει.


Στέφαν Ελ Σαραουί

Από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Ιταλίδα, το 1992 γεννήθηκε ο Φαραώ, όπως τον καλούν οι φίλοι της Μίλαν και όχι άδικα. Ο μικρός ξεσήκωσε το Σαν Σίρο στον πρώτο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος, μιας και υπήρξε όαση στην κακή γενικά εικόνα των ροσσονέρι. Σημειώσε 15 γκολ μέχρι τον Ιανουαριο στη Σέριε Α και 2 στο Τσαμπιονς Λιγκ. Με την έλευση όμως του Μάριο Μπαλοτέλι, ξαφνικά η απόδοση του έπεσε και άρχισε να γίνεται όλο και πιο συχνά αλλαγή στο 2ο ημίχρονο. Πάρα ταύτα, κατάφερε να φέρει μία πολύ μεγάλη πρόταση στην ομάδα του, αφού η Σίτυ ήθελε να τον κάνει δικό της. Η Μίλαν δέχτηκε τα 35 εκατομμύρια αλλά ο παίκτης αρνήθηκε μιας και θέλει να τιμήσει τη φανέλα που φοράει.
Τη φετινή χρονιά καλείται να βρει τον τρόπο ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία του με τον τρελο-Μάριο ώστε να δώσουν μαζί μια νέα δυναμική στη γραμμή κρούσης της Μίλαν. Τα δείγματα από τα φιλικά προετοιμασίας πάντως είναι ενθαρρυντικά.

Ντομένικο Μπεράρντι

   Ο 19χρονος έχει ήδη κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Άλλωστε με την απίστευτη σεζόν που έκανε με τη Σασσουόλο, την οποία βοήθησε να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια, ήταν δύσκολο να περάσει απαρατήρητος. Οι δημιουργικές του αρετές, η εκτελεστική του δεινότητα αλλά κυρίως η ικανότητα του στις στημένες μπάλες είναι στοιχεία αξιοθαύμαστα για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας του.Ως εκ τούτου, η πρόταση από τη Μεγάλη Κυρία δεν άργησε να έρθει. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα χρόνο βέβαια για να τον δούμε ντυμένο μπιανκονέρο, αφού φέτος θα συνεχίζει να αγωνίζεται στη Σασσουόλο.


Νικόλα Σανσόνε

Ο ταλαντούχος παίκτης της Πάρμα δεν είναι τόσο διαφημισμένος όσο οι προαναφερθέντες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι στερείται ταλέντου. Ο 22χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο, όπου αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της Μπαγερν μέχρι την ηλικία των 20.
Το 2011 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Πάρμα, η οποία ως είθισται, τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην Κροτόνε. Ο μικρός τα πήγε καλά στη Σέριε Β αφού πέτυχε 6 γκολ και 4 ασσίστ και έτσι αποφασίστηκε να του δωθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί και στη μεγάλη κατηγορία.
Ο Νικ, όπως τον καλούν οι φίλοι της Πάρμα, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά αφού η προσφορά του ήταν άμεση. Αν και δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής, κατάφερε να βρει δίχτυα 6 φορές και να προσφέρει 3 ασσίστ για λογαριασμό των κροτσιάτι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα 3 γκολ τα σκόραρε εναντίον των Ίντερ, Γιουβέντους και Μίλαν, με το γκολ απέναντι στην Ίντερ να κλέβει την παράσταση αφού εξέθεσε όλη την άμυνα των νερατζούρι με την ταχύτητα και επιτάχυνσή του.

Αλεσσάντρο Φλορέντσι

Αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση από τους υπολοίπους, μιας και δεν είναι κρυφός επιθετικός αλλά επιτελικός μέσος. Η ικανότητά του στο σκοράρισμα όμως, τον κάνει έναν από τους υποψήφιους trequartista του μέλλοντος.
O 22χρονος, αναδείχθηκε υπό τις οδηγίες του Ζέμαν και έκανε το μπαμ στο ντέρμπι με την Ίντερ στο Μίλανο, όπου σκόραρε την πρώτη φορά που βρέθηκε στη βασική 11αδα. Η απόδοση του έπεσε κάπως στο δεύτερο γύρο, αλλά είναι και λογικό μιας και αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις του κέντρου.
Φέτος ο ανταγωνισμός για μια θέση στη βασική 11αδα θα είναι μεγάλος και θα πρέπει να αποδείξει αν αξίζει ο ντόρος γύρω από τ' όνομα του, αλλά κυρίως αν μπορεί να γίνει ο νέος gladiatore μιας και ο Τόττι βρίσκεται εδώ και καιρό στο λυκόφως της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

+1 ο Τζιουζέπε Ρόσσι 

Ταλέντο μπορεί να μην είναι, ανερχόμενος πάντως είναι αναμφίβολα. Εξάλλου, πόσο χειρότερα να του πάει;
Πριν 2 χρόνια αποτελούσε τον πιο πολλά υποσχόμενο Ιταλό ποδοσφαιριστή. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Βιγιαρρεάλ έκοβαν την ανάσα και πολλοί είχαν ήδη αρχίσει τις συγκρίσεις με τα ιερά τέρατα του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Η ατυχία όμως έμελλε να χτυπήσει αυτόν τον παικταρά αφήνοντας τον εκτός αγωνιστικών χώρων για 19 ολόκληρους μήνες. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι οι καλές μέρες του νεαρού Ιταλού είχαν περάσει ανεπιστρεπτί. Η Φιορεντίνα όμως, προς έκπληξη όλων, έβγαλε 10 εκατομμύρια ευρώ απ’ τα ταμεία της και τον περασμένο Γενάρη τον έκανε δικό της.
Η κίνησή της θα φανεί φέτος αν ήταν σωστή η λανθασμένη. Ο υγιής Ρόσσι αξίζει πολύ περισσότερα από 10 εκατομμύρια, άρα αν τους βγει θα μιλάμε για λαχείο. Στις τάξεις πάντως των Βιόλα, μιλάνε για έναν πολύ ορεξάτο και σε πλήρεις ρυθμούς Τζιουζέπε Ρόσσι. Τα δείγματα από τα φιλικά προετοιμασίας είναι όντως πολύ ενθαρρυντικά αφού ο παικταράς έχει σημειώσει μερικά πολύ όμορφα γκολ και δείχνει ιδιαίτερα κινητικός.

πηγή:trequartistafantasista.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου