Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση ΠΑΕ Ολυμπιακoύ στο sxedio-b

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, απέστειλε επιστολή στην ιστοσελίδα «sxedio-b», στην οποία αναφέρεται:

«Αγαπητοί κύριοι,
με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας άρθρο με τίτλο: "ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο Νο Politica της Θύρας 7".



Μας έκανε μεγάλη εντύπωση πως σε μια σελίδα πολιτικού περιεχομένου δημοσιεύτηκε ένα τέτοιο κείμενο, γραμμένο από κάποιον άνθρωπο που προφανέστατα έχει ελάχιστη σχέση με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αλλά και με επιθετική στόχευση ώστε να πλήξει τον Πρόεδρο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την ομάδα μας.


Θα θέλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τα εξής, τόσο για την ενημέρωση των αναγνωστών σας όσο και για την ενημέρωση του συντάκτη σας που προφανώς γνωρίζει τα γήπεδα μόνο από την τηλεόραση του σπιτιού του:



1ον: Ο Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή, τους ανθρώπους της οποίας ούτε καν γνωρίζει. Ούτε θέλει να τα γνωρίσει και είναι μακριά και από τη δική του αισθητική αλλά και την αισθητική του συλλόγου μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αναφορές του συντάκτη σας είναι προϊόν της φαντασίας του και μόνο.


Και το επιχείρημα του συντάκτη σας "δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν και ανοίγουν γραφεία για τη ΧΑ όπως λέει και ο Guardian" είναι το ίδιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία, όσο και οι πολιτικοί σχηματισμοί που δεν τη σέβονται.


Εκτός αν ο χώρος της αριστεράς έχει πλέον υιοθετήσει, και μάλιστα χωρίς την ανάγκη αποδείξεων ή έστω... ενδείξεων, αυτά που γράφει ο Guardian. Και αν ο Guardian δημοσιεύει ένα αόριστο θέμα για Έλληνες εφοπλιστές, από πού και ως πού προκύπτει η οποιαδήποτε εμπλοκή του κ. Μαρινάκη;
Φανταζόμαστε ότι ο κ. Αλαβάνος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την πολιτική κίνηση "Σχέδιο Β" αλλά και την ιστοσελίδα σας, δεν ασπάζεται και δεν υιοθετεί τέτοιες λογικές κατασυκοφάντησης ανθρώπων.


Σε μια εποχή παθών και έξαρσης τέτοια κείμενα το μόνο που κάνουν (πέρα από το να συκοφαντούν) είναι να πυροδοτούν επικίνδυνα φαινόμενα βίας.



2ον: Η σχεδόν... ακροβατική σύνδεση της λογικής "nopolitica" των συνδέσμων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τα όσα συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια και τις εκλογές εκεί, είναι πέρα από υπεραπλουστευτική και απολύτως άστοχη.


Οι σύνδεσμοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οι αθλητές του, η διοίκηση του, οι πάντες στον Σύλλογο μας έχουν μόνο μια ταυτότητα και μόνο μια σημαία: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Προφανέστατα, όταν μιλάμε για τη λαοφιλέστερη ομάδα και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ανθρώπους που προέρχονται από ένα πολιτικό μωσαϊκό. Όμως έχουμε καταφέρει αυτά να βρίσκονται μακριά από το γήπεδο μας. Στο γήπεδο, όλοι έρχονται για να ψυχαγωγηθούν και όχι για να δείξουν αν είναι αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι.


Τα κινήματα και οι πολιτικοί χώροι ας μείνουν στα πεζοδρόμια ή όπου αλλού τα τάζει η μοίρα τους, αλλά όχι στα γήπεδα. Παρότι αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένας χώρος με χιλιάδες κόσμο είναι πάντα πιο γόνιμος για ζυμώσεις πολιτικού περιεχομένου...


Μπορεί στον συντάκτη σας να αρέσει αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία όταν υπάρχει στο πρόγραμμα της αγωνιστικής το παιχνίδι Λιβόρνο-Λάτσιο. Με τις σημαίες του Τσε από τη μια και του Μουσολίνι από την άλλη. Και στο ενδιάμεσο το απόλυτο μίσος.


Μπορεί να του αρέσει αυτό που συμβαίνει στη μαρτυρική Κύπρο που οι ομάδες είναι ταυτισμένες με τις πολιτικές παρατάξεις. Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Ειδικά στην οικογένεια του Ολυμπιακού, σε μια οικογένεια που αριθμεί εκατομμύρια μέλη, κυρίως και πρωτίστως ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινής μάχης για ζωή, δεν υπάρχουν πολιτικά χρώματα και διαχωρισμοί στις εξέδρες.



3ον: Η απορία του συντάκτη σας για το ότι δεν υπήρξε πανό στην κερκίδα μας ή ανακοινώσεις των συνδέσμων μας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ήταν μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ απαντάται από μια λέξη, μια σημαντική λέξη, μια λέξη που εύκολα τη θυσιάζει ο σύγχρονος πολίτης αυτής της χώρας: ΣΕΒΑΣΜΟΣ.


Προφανέστατα (και χωρίς καμιά διάθεση να υποκαταστήσω την πάντα αυτόνομη φωνή των φιλάθλων μας) οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έσκυψαν σε αυτό το τραγικό γεγονός που έγινε στις δικές μας γειτονιές, στις γειτονιές που ζουν κατά 99% φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με σεβασμό!


Άκουσαν την τραγική μάνα του Παύλου, που ζήτησε να μη στηθεί πολιτικό παιχνίδι γύρω από το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Και η οικογένεια του Ολυμπιακού άκουσε. Άκουσε και δεν συμμετείχε στις πολλαπλές δολοφονίες του Παύλου που ακολούθησαν από "κάλπηδες" (όπως λέει και ο φίλος Μιχάλης Μυτακίδης στους στίχους του) πολιτικούς και από τα πρόθυμα να ποτιστούν με αίμα ΜΜΕ.



4ον: Οι αναφορές στην αδελφοποίηση των οπαδών του Ολυμπιακού με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα είναι κάτι που επικαλείται ο συντάκτης σας για να δείξει μια ταύτιση με πολιτικό χώρο, αγνοώντας μάλλον ότι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Μαρσέιγ και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αδελφοποιηθεί με αυτούς της Ραπίντ Βιέννης (με το γνωστό πολιτικό παρελθόν). Αλλά παρόλα αυτά, καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι "το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά στην πιο μεγάλη εργατική κερκίδα της χώρας". Δηλαδή στη δική μας εξέδρα. Να μην ανησυχεί ο συντάκτης σας.


Η δύναμη ακριβώς αυτής της εξέδρας, της εξέδρας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, είναι πιο δυνατή από κάθε αυγό, κάθε χρώματος, που μπορεί να επωάσει κανείς για τους δικούς του λόγους.

Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αγωνιζόμαστε καθημερινά για να εκλείψει το φαινόμενο της βίας από τα γήπεδα της χώρας. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα και αν είναι δυνατόν γεμάτα με οικογένειες που θα παρακολουθούν με ασφάλεια το πιο μαζικό και λαϊκό θέαμα στη Γή.

Με την ελπίδα ότι σε αυτή την προσπάθεια θα σας βρούμε στο πλευρό μας και με την ελπίδα ότι θα φιλοξενήσετε αυτές τις γραμμές


Κώστας Καραπαπάς


Διευθυντής Επικοινωνίας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».


3 σχόλια:

  1. Αν είναι να βγάζεις της ανακοινώσεις της ΠΑΕ που έχεις μέσα στην καρδία σου χώρις να κάνεις τον κόπο να γράψεις έστω ένα Commend απο κάτω .Ειρωνικό η μη .Ας το κάνουμε grafeio-karapapa.blogspot.com να τελειώνουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε ηλιθιε καρναβαλε απ τη στιγμη που ανεβασαμε το ενα αρθρο ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ν ανεβασουμε και τον αντιλογο. Αυτο επιτασει η δεοντολογια. Και μη ξανασχολιασεις σε αρθρο που εχω ποσταρει εγω μου τα χεις πρηξει. Ολα σου τα σχολια ειναι 100% αστοχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βλακας ο καραπαπας αλλα τουλαχιστν στην ανακοινωση τα λεει ωραια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή