Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τι θα δούμε φέτος στο Pacific Division

Οι Clippers και οι Warriors ακονίζουν τα ξίφη τους για να διεκδικήσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην Pacific, κάτι που δεν μπορούν πια να υποστηρίξουν (ότι είναι) οι Lakers.

 
Εχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που οι Lakers ΔΕΝ ξεκίνησαν μια χρονιά σαν φαβορί για την κατάκτηση της Pacific. Εννέα συγκεκριμένα, αφού μετά την πρόσκαιρη αποχώρηση του Phil Jackson το 2004, οι Lakers ήταν πάντα η επικρατέστερη ομάδα για να κατακτήσει τη divisιon του Ειρηνικού. Κάτι, δηλαδή, που δύσκολα θα συμβεί φέτος, αφού οι ομάδες που θα μονομαχήσουν για το ποια θα κυριαρχήσει στην Pacific είναι οι Clippers και οι Warriors. Οι Lakers θα αρκεστούν πιθανότατα σε τρίτο ρόλο, ενώ οι Kings θα είναι καλύτεροι και λογικά θα αφήσουν τους Suns... μόνους τους στο υπόγειο.

Golden State Warriors

Τι έκαναν πέρυσι: Πλησίασαν πολύ στο να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη των playoffs, πάλι όμως ήταν η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς και η ομάδα που απολάμβανε να παρακολουθεί ο κάθε ουδέτερος φίλαθλος. Επαιξαν όμορφο, επιθετικό μπάσκετ, τερμάτισαν 2οι στην Pacific με ρεκόρ 47-35 και έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς των δυτικών playoffs, όπου αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες (με 2-4) από τους μετέπειτα φιναλίστ Spurs.

Ο προπονητής: Ο Mark Jackson υπήρξε πρότυπο πόιντ γκαρντ και δείχνει ότι στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει και ως προπονητής. Ο βαθύτατα θρησκευόμενος Jackson (είναι πάστορας σε θρησκευτικό οίκο της California μαζί με τη σύζυγό του) μπαίνει στην 3η χρονιά του ως προπονητής των Warriors και θεωρείται ένας από τους καλύτερους στο ΝΒΑ στο να διαχειρίζεται τις προσωπικότητες στην ομάδα του και να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών του.

Ο σταρ: Μετά την εντυπωσιακή περσινή σεζόν (που δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει μία θέση στο All Star Game, για να μην ξεχνιόμαστε), ο Stephen Curry θα είναι σίγουρα πεινασμένος για κάτι παραπάνω. Ο 25χρονος γκαρντ απέδειξε την περασμένη σεζόν ότι δεν είναι απλά εξαιρετικός σουτέρ, ένας από τους 3-4 καλύτερους στη λίγκα. Παράλληλα είναι και αυθεντικός ηγέτης. Τη σεζόν 2012-13 είχε 22,9 πόντους και 6,9 ασίστ ανά αγώνα, απολογισμό που λογικά θα δούμε και φέτος. Μαζί με μία πρόσκληση στο All Star Game βεβαίως βεβαίως...

Το κλειδί: Η θέση του σέντερ είναι συνήθως μία από τις δύο πλέον νευραλγικές (μαζί με του πόιντ γκαρντ) σε μία ομάδα. Γι' αυτό λοιπόν και η παρουσία του Andrew Bogut θα έχει μεγάλη σημασία στους φετινούς “πολεμιστές”. Αν ο Αυστραλός είναι υγιής και δίνει 30-35 ποιοτικά λεπτά κάθε βράδυ στην ομάδα του, τότε το Golden State δεν θα χάνει εύκολα. Αντε, να τιμήσει και το συμβόλαιο που του εξασφάλισαν οι Warriors και θα περιμένουν φέτος ουκ ολίγα νταμπλ-νταμπλ από αυτόν...

Τα νέα πρόσωπα: Λίγα και καλά... Αν και συνολικά άλλαξαν 7 παίκτες από πέρυσι, αυτοί που θα έχουν κάποιο ρόλο στο φετινό rotation του Mark Jackson είναι... 4,5. Πρώτος και καλύτερος ο Andre Iguodala, ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη θέση “3”, με την άμυνα και το all around παιχνίδι του. Μετά είναι ο Marreese Speights, o Toney Douglas και ο Jermaine O'Neal, παίκτες που θα έχουν χρόνο συμμετοχής ερχόμενοι από τον πάγκο στις θέσεις “4”, “1” και “5” αντίστοιχα. Τέλος, υπάρχει και ο Kent Bazemore, ο οποίος θα παίζει που και που. Δύσκολα θα βρουν χρόνο συμμετοχής οι Nedovic, Kuzmic.

Πλεονεκτήματα: Η άμυνα των Warriors δεχόταν 100 πόντους ανά αγώνα πέρυσι, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί φέτος. Η μεγάλη διαφορά των φετινών Warriors είναι ότι ενισχύθηκαν αρκετά σε αμυντικό επίπεδο λόγω της απόκτησης του Andre τα-κάνω-όλα-και-δεν-με-νοιάζουν-οι-πόντοι-μου Iguodala. Επίσης, ο Bogut δεν έχει τα περσινά προβλήματα τραυματισμών, οπότε η ρακέτα του Golden State δεν θα είναι ελεύθερη για τον καθένα. Συν τοις άλλοις, προσέξτε τον Harrison Barnes με τη δεύτερη πεντάδα. Θα είναι ένας από τους πιθανούς έκτους παίκτες της χρονιάς.

Μειονεκτήματα: Το μεγάλο μειονέκτημα των Warriors είναι ένα και φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Πρόκειται για το κενό που αφήνει πίσω του η μετακόμιση του Jarrett Jack. Πέρυσι ο Jack ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα του Curry, ο παίκτης που “καθάριζε” αγώνες, έβαζε μεγάλα σουτ. Αυτό θα λείψει από τους φετινούς Warriors, διότι ο Douglas και ο Nedovic σίγουρα δεν μπορούν να παίξουν τέτοιο ρόλο.


Los Angeles Clippers

Τι έκαναν πέρυσι: Οχι μόνο εδραιώθηκαν στις καλές ομάδες της Δύσης, αλλά έκαναν και την καλύτερη κανονική περίοδο την ιστορίας τους. Σημείωσαν 56 νίκες και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την Pacific. Τα playoffs, πάντως, είναι μία... άλλη, πικρή ιστορία για την ομάδα του L.A., αφού αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο (από το Memphis με 4-2 νίκες).

Ο προπονητής: Αν την τελευταία τριετία η δικαιολογία των Clippers ήταν η έλλειψη καλού προπονητή (Vinny Del Negro), τότε τα ψέμματα τελείωσαν φέτος. Η έλευση του Doc Rivers αυτομάτως ανεβάζει ένα επίπεδο τους Clips. O Rivers ίσως και να είναι το “κομμάτι” που έλειπε από την ομάδα του L.A. Είναι επικοινωνιακός, ξέρει να διαχειρίζεται παίκτες-προσωπικότητες και είναι γενικά επιτυχημένος και κοινώς αποδεκτός στο ΝΒΑ. Χώρια ότι με αυτόν στον πάγκο οι Clippers θα παίζουν και άμυνα...

Ο σταρ: Οι Clippers έχουν στο ρόστερ τους τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Chris Paul. Στα 28 του χρόνια, πια, ο Paul είναι πιο ώριμος από ποτέ και οι αριθμοί του είναι σταθερά υψηλοί. Την περασμένη σεζόν είχε 16,9 πόντους, 9,7 ασίστ, 3,7 ριμπάουντ, 2,4 κλεψίματα κατά μέσο όρο και πάνω κάτω ανάλογη στατιστική περιμένουν στην “πόλη των αγγέλων” να έχει και φέτος.

Το κλειδί: Η αγωνιστική εξέλιξη των Blake Griffin, DeAndre Jordan θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των Clippers να φτάσουν μέχρι τους τελικούς της Δύσης, ακόμα και μέχρι το τέλος του δρόμου. Ο μεν Griffin θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του στα κρίσιμα σημεία, να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση και να γίνει πιο αποτελεσματικός από τα 4-5 μέτρα. Ο Jordan θα πρέπει να παίξει περισσότερο με το μυαλό του, να μην κάνει χαζά φάουλ και να είναι πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα. Στην preseason τα δείγματα ήταν καλά. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει και συνέχεια στα παιχνίδια που “μετρούν”.

Τα νέα πρόσωπα: Στον πάγκο έγινε η... ανακαίνιση των Clippers κατά τη διάρκεια της offseason. Μπορεί να έφυγαν ο Eric Bledsoe, o Chauncey Billups, o Caron Butler, o Ronny Turiaf, o Lamar Odom και ο Grant Hill, αποκτήθηκαν όμως παίκτες που κάνουν τους Clippers να μοιάζουν ακόμα πιο πλήρεις από πέρυσι. Ο Darren Collison αποδίδει ήδη (απρόσμενα;) καλά στο ρόλο που είχε πέρυσι ο Bledsoe, ο Jared Dudley και ο J.J. Redick αναβαθμίζουν το περιφερειακό σουτ ερχόμενοι από τον πάγκο και οι Antawn Jamison, Byron Mullens δεν θα προσφέρουν λιγότερα από τους Odom, Turiaf.

Πλεονεκτήματα: Δεν υπάρχει κάτι που δεν διαθέτουν οι Clippers. Εχουν δύο πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση, έχουν προσωπικότητα, ενθουσιασμό, εμπειρία. Μπορούν να αμυνθούν καλά (και θα το κάνουν με τον Rivers) και να παίξουν εξίσου αποτελεσματικά σε σετ παιχνίδι ή στο transition. Πλέον, έχουν και έναν ικανότατο προπονητή στην άκρη του πάγκου τους...

Μειονεκτήματα: Το στίγμα της “άλλης” ομάδας του L.A. το πέταξαν από πάνω τους. Εξαιρετική κανονική περίοδο θα κάνουν -αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Το θέμα είναι τι θα κάνουν στα playoffs, εκεί όπου δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Θα αντέξουν την πίεση που συνοδεύει τις προσδοκίες που γεννάει το υλικό τους; Αυτό είναι το ερώτημα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδείξει ότι μπορούν.


Los Angeles Lakers

Τι έκαναν πέρυσι: Διέψευσαν όλα τα (υπέρ τους) προγνωστικά, πόσο μάλλον τον Metta World Peace, που είχε προβλέψει 70+ νίκες! Τελείωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 45-37 χάρη στο τρομερό ντεμαράζ που έκαναν στο δεύτερο μισό (28 νίκες στα τελευταία 40 παιχνίδια) και μπήκαν στα playoffs. Εκεί αποκλείστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τους Spurs (0-4), με τον Kobe Bryant ανήμπορο να παίξει λόγω του σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα που υπέστη τρία παιχνίδια πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο προπονητής: Ο Mike D'Antoni δεν βρίσκεται σε εύκολη θέση μετά το περσινό στραπάτσο. Την προηγούμενη χρονιά είχε βέβαια τη δικαιολογία ότι δεν έφτιαξε ο ίδιος την ομάδα. Φέτος δεν θα την έχει και αυτό σημαίνει ότι θα κριθεί πιο γρήγορα και πιο αυστηρά από πέρυσι. Πάντως, οι φετινοί Lakers συγκροτήθηκαν έτσι όπως ήθελε ο D'Antoni. Με πολλούς σουτέρ να “ανοίγουν” το γήπεδο και να μπορούν να τρέξουν στο transition. Αυτό είναι το στυλ του Ιταλοαμερικανού προπονητή και αυτό ακριβώς θα μας δείξουν οι Lakers φέτος.

Ο σταρ: Αγνοείται... Ο Kobe Bryant προσπαθεί να αναρρώσει από το σοβαρό τραυματισμό του και ακόμα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του. Οποτε κι αν γυρίσει όμως, σε όποια κατάσταση κι αν είναι, δεν τίθεται φυσικά θέμα για το ποιος θα είναι ο ηγέτης των Lakers. Ακόμα και στα 35 του χρόνια, ακόμα και ύστερα από τέτοιο τραυματισμό, ο Kobe Bryant θα είναι παίκτης των 23+ πόντων και 6+ ασίστ.

Το κλειδί: Υστερα από μία χρονιά μεταξύ πάγκου και πεντάδας, σε λάθος θέση και ρόλο, ο Pau Gasol φωνάζει πάλι “παρών”. Ο Ισπανός δηλώνει ότι αισθάνεται καλά και ετοιμάζεται να έχει ηγετικό ρόλο στους φετινούς Lakers, ειδικά όσο ο Bryant είναι εκτός γηπέδων. Στην πολύ κακή περσινή (για αυτόν) σεζόν είχε 13,7 πόντους, 8,66 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ μ.ό., νούμερα που αναμένεται να ανέβουν αρκετά φέτος.

Τα νέα πρόσωπα: Οι Lakers δεν έκαναν υπερβολικά πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους, ήταν όμως τόσο σημαντικές που μοιάζουν να είναι άλλη ομάδα. Εφυγαν οι Dwight Howard, Metta World Peace, Antawn Jamison, Earl Clark, Darius Morris, Devin Ebanks και στη θέση τους ήρθαν οι Chris Kaman, Wesley Johnson, Shawne Williams, Nick Young, Jordan Farmar, Xavier Henry ενώ στο draft επέλεξαν τον Ryan Kelly, ένα τεσσάρι με καλό περιφερειακό σουτ.

Πλεονεκτήματα: Στα χαρτιά μοιάζουν χειρότεροι με πέρυσι, ωστόσο μάλλον θα κάνουν λάθος όσες ομάδες τους αντιμετωπίσουν έτσι. Οι φετινοί Lakers είναι φτιαγμένοι όπως τους θέλει ο D' Antoni, δηλαδή θα τρέχουν πολύ, θα σκοράρουν αρκετά (ίσως όχι 115 πόντους, όπως έλεγε πέρυσι ο D' Antoni, αλλά σίγουρα πάνω από 100-105 σε ημερήσια βάση) και θα βάζουν πολλά τρίποντα. Επιπλέον, φέτος έχουν μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και σαφώς πιο ευδιάκριτους ρόλους.

Μειονεκτήματα: Η απουσία του Kobe Bryant ενδέχεται να τους πληγώσει στο ξεκίνημα. Το ίδιο ίσως συμβεί και με την ηλικία του Nash, ο οποίος δεν αντέχει πλέον να βγάζει 40λεπτα κάθε βράδυ. Συν τοις άλλοις, η άμυνα θα είναι ένα από τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν φέτος οι Lakers. Αν και εδώ που τα λέμε, στις ομάδες του D' Antoni, η απάντηση συνήθως είναι απλή: ποιος νοιάζεται;


Phoenix Suns

Τι έκαναν πέρυσι: Ηταν η χειρότερη ομάδα της Δύσης, έναν “τίτλο” που θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να αποφύγουν και φέτος. Ο απολογισμός τους ήταν 25-57 στην κανονική περίοδο, ένα ρεκόρ που αντιστοιχούσε με το χειρότερο στη Δύση και το 4ο χειρότερο στο ΝΒΑ, πάνω μόνο από το Cleveland, τη Charlotte και το Orlando.

Ο προπονητής: Μετά την καταστροφική περσινή σεζόν οι Suns δεν έψαξαν πολύ για τον αντικαταστάτη του Alvin Gentry. Τον βρήκαν στο πρόσωπο του Jeff Hornacek, του παλιού άσου της Jazz που την τελευταία πενταετία είχε θέση ειδικού βοηθού με ειδίκευση το σουτ, τη σπεσιαλιτέ του και από τις ημέρες που έπαιζε μπάσκετ. Οσοι θυμούνται τον Hornacek ως παίκτη, ας μην περιμένουν κάτι διαφορετικό στον πάγκο των Suns. Ηρεμία, υπομονή και σημασία στη λεπτομέρεια. Αυτά χρειάζεται μία ομάδα που είναι προορισμένη να χάνει συχνά.

Ο σταρ: Είναι δυνατόν ένας αναπληρωματικός, ένας παίκτης που δεν έχει παίξει ποτέ πάνω από 23 λεπτά μέσο όρο στις τρεις σεζόν που βρίσκεται στο ΝΒΑ, να είναι ο σταρ μιας ομάδας; Κι όμως είναι, όταν πρόκειται για τον Eric Bledsoe. Ο εκρηκτικός πόιντ γκαρντ που έβλεπε επί μία διετία την πλάτη του Chris Paul στους Clippers, θα είναι ο ηγέτης των φετινών Suns, ο παίκτης που θα λάμψει πιθανότατα περισσότερο από όλους τους άλλους. Οι 8,5 πόντοι και οι 3,1 ασίστ που είχε πέρυσι αναμένεται να εκτοξευτούν φέτος από έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει σε όλους τους τομείς.

Το κλειδί: Αν και το Phoenix το απασχολεί μόνο το μέλλον, είναι αναπόδραστο το ερώτημα για τη φετινή σεζόν: Πως θα “δέσουν” στην περιφέρεια ο Bledsoe με τον Dragic; Ο Σλοβένος είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης που έχει αυτή η ομάδα και αγωνίζεται κι αυτός στην ίδια θέση με τον νεοφερμένο από το L.A. Αν ο Dragic εξακολουθεί να παράγει γύρω στους 14,7 πόντους, τις 7,4 ασίστ και το 1,6 κλέψιμο που είχε πέρυσι, οι Suns ίσως κάνουν περισσότερες νίκες απ' ότι υπολογίζουν. Με τον Bledsoe στην ίδια ομάδα, βέβαια, αυτό μοιάζει κομματάκι χλωμό...

Τα νέα πρόσωπα: Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 9 νέοι παίκτες βρίσκονται φέτος στο Phoenix. Πέραν του Bledsoe, οι Suns επέλεξαν δύο καλούς παίκτες στο draft, τον Alex Len και τον Archie Goodwin, περισυνέλεξαν από το summer league τον Dionte Christmas και απέκτησαν τους Gerald Green, Vyacheslav Kravtsov, Emeka Okafor, Ish Smith, Miles Plumlee μέσω ανταλλαγών ή της free agency. Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τον Channing Frye, που έχασε όλη την περσινή σεζόν λόγω της καρδιάς του και επέστρεψε, το σύνολο των νέων παικτών ανεβαίνει στους 10!

Πλεονεκτήματα: Εχουν νιάτα, μερικούς εξαιρετικούς αθλητές και πολλούς παίκτες που έχουν κίνητρο να δείξουν τι αξίζουν, επειδή μέχρι πρότινος δεν είχαν ευκαιρίες να παίξουν πολύ στις ομάδες τους. Δεν γεμίζουν το μάτι, αλλά θα είναι καλύτεροι απ' ότι δείχνουν. Οχι, δεν πρόκειται μπουν στα playoffs, δεν πρόκειται καν να περάσουν κοντά. Αλλά θα κάνουν εκπλήξεις.

Μειονεκτήματα: Η έλλειψη εμπειρίας και παικτών που θα σηκώσουν την ομάδα στους ώμους τους είναι προφανείς. Ο Okafor είναι ο μόνος 30+ στο ρόστερ, ενώ ο μέσος όρος προϋπηρεσίας των 14 παικτών στο ΝΒΑ είναι 2,5 χρόνια! Οχι βέβαια ότι αγχώνεται και κανείς στο Phoenix. Η ομάδα άλλωστε “χτίζεται” από το μηδέν για το μέλλον.


Sacramento Kings

Τι έκαναν πέρυσι: Δεν θα την έλεγες και καλή τη χρονιά τους... Τερμάτισαν 4οι στην Pacific με ρεκόρ 28-54, είχαν τη χειρότερη προσέλευση κοινού στο ΝΒΑ και γλίτωσαν στο... τσακ τη μετακόμιση στο Seattle! Κάθε εμπόδιο για καλό όμως, αφού η ιστορία με τη μετακόμιση έφερε στο προσκήνιο τον Vivek Ranadive, τον πάμπλουτο Ινδό επιχειρηματία που τους αγόρασε και επιδιώκει να επαναφέρει την ομάδα στο σημείο που βρισκόταν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Ο προπονητής: O Mike Malone βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη ώρα. Αν και υπήρξε assistant coach σε διάφορες ομάδες (Knicks, Cavaliers, Hornets) εδώ και 12 χρόνια, ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κοουτσάρει μία ομάδα. Μέχρι που πήγε στο Golden State (πάλι ως βοηθός), εκεί δηλαδή όπου ήταν μικρομέτοχος (και θαμώνας στους αγώνες των Warriors) ο νυν εργοδότης του, ο Vivek Ranadive. Το ένα έφερε το άλλο και ο Mike Malone βρέθηκε ξαφνικά στη θέση πρώτου προπονητή στο ΝΒΑ...

Ο σταρ: Ο DeMarcus Dousins είναι οξύθυμος, ξεροκέφαλος, ευερέθιστος. Μπορεί να τσακωθεί με τον προσωπικό του αντίπαλο (το έχει κάνει), με τους διαιτητές (το έχει κάνει), με τους συμπαίκτες του (το έχει κάνει), με τον προπονητή του (το έχει κάνει), με τον υπάλληλο του σταδίου που πουλάει ποπ κορν (οκ, αυτό δεν το έχει κάνειακόμα). Είναι όμως και ο πιο ταλαντούχος σέντερ στο ΝΒΑ. Αν βάλει το μυαλό στο κεφάλι του, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Κάποια στιγμή ίσως το καταλάβει.

Το κλειδί: Οι Kings έχουν ένα σωρό παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να σουτάρουν. Οχι όμως πολλούς που τους αρέσει να πασάρουν. Αυτό ακριβώς θα προσφέρει στο Sacramento o Greivis Vasquez. Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ από τη Βενεζουέλα μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος των Kings, ενδεχομένως να είναι και μέσα στους 3-4 καλύτερους πασέρ του ΝΒΑ στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Τα νέα πρόσωπα: Αναβαθμισμένο είναι το ρόστερ του Sacramento μετά τις φετινές κινήσεις που έκανε ο general manager Pete D' Alessandro. Οι Kings έχασαν ουσιαστικά μόνο τους Tyreke Evans, Thomas Robinson και απέκτησαν τον Greivis Vasquez, τον Carl Landry και τον Luc Mbah a Moute, ενώ επέλεξαν στο draft έναν παίκτη που θα έχει άμεση προσφορά, στο πρόσωπο του Ben McLemore. Εκτός από αυτούς, αποκτήθηκαν ακόμα ο Ray McCallum (draft) και o Chuck Hayes.

Πλεονεκτήματα: Οι Kings έχουν πεντάρι πρώτης γραμμής (Cousins), έχουν τον παίκτη που θα τον εκμεταλλευτεί (Vasquez), αλλά και καλούς σουτέρ εν αφθονία (McLemore, Fredette, Salmons, Thornton). Η επίθεση τους θα είναι μία από τις πλέον παραγωγικές στο ΝΒΑ, ενώ παράλληλα βελτιώθηκαν αισθητά στην άμυνα, με παίκτες που ξέρουν καλά αυτό το ρόλο, όπως οι Mbah a Moute, Hayes, ακόμα και τον McLemore.

Μειονεκτήματα: Οι φετινοί Kings είναι καλύτεροι από πέρυσι, όχι όμως αρκετά καλοί για να μπουν και στο κυνήγι μιας θέσης στα playoffs. Εκτός κι αν ο Cousins κάνει all star χρονιά, o McLemore εξελιχθεί στον rookie της χρονιάς και ο Vasquez τους κάνει όλους αυτούς ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου