Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

To σκάνδαλο με τα στημένα κι η αποτυχημένη πιανόλα

Προχτές βγήκε στη φόρα μια είδηση για στημένα παιχνίδια στην Ισπανία, όχι μόνο στις μικρότερες κατηγορίες αλλά και στην Primera. Ο τύπος που έκανε την καταγγελία μίλησε για 10 περίπου παιχνίδια ανά σεζόν.
Προσπάθησα να βρω καμιά πιανόλα, μπήκα σε ισπανικά σάιτ όμως επειδή το επίπεδο ξένων γλωσσών μου είναι βρεφονηπιακού επιπέδου, τζίφος. Κατά τύχη όμως έπεσα σ' ένα παιχνίδι της περσινής περιόδου. Αφορούσε τη Secunda, ήταν προφανέστατα μιλημένο για αβαβά, όμως επειδή οι άνθρωποι είναι ερασιτέχνες το αναμενόμενο αποτέλεσμα δεν ήρθε ποτέ.


Διαβάστε το στόρυ και κυρίως δέστε ολόκληρο το 5λεπτο βιντεάκι. Το άρθρο είναι απ' το betblog.gr


Ένα στημένο που δεν ήρθε ποτέ (video)

 

Στο Πάνθεον της στοιχηματικής Μυθολογίας πέρασε το χθεσινό ματς ανάμεσα σε Σανταντέρ και Χέρκουλες, παιχνίδι που θα αργήσει να ξεχαστεί από όσους το παρακολούθησαν και κυρίως από εκείνους που είχαν ποντάρει στην ανατροπή που είχε “βρωμίσει”. Δείτε τα σοκαριστικά στιγμιότυπα από ένα στημένο που τελικά δεν ήρθε ποτέ.


Ας ξεκινήσουμε με το ιστορικό πριν τη σέντρα. Τελευταία αγωνιστική στη Σεγούντα, με τη Σανταντέρ να θέλει νίκη επί της αδιάφορης Χέρκουλες στην προσπάθεια της για να σώσει έστω και την ύστατη ώρα –στην αρχή της σεζόν ήταν από τα φαβορί για την άνοδο- την κατηγορία. Ο άσος δεν ξεπερνάει σε απόδοση το 1,30, αλλά τις τελευταίες ώρες πριν τη σέντρα παρατηρούνται μεγάλα πονταρίσματα στο 2 ημίχρονο/1 τελικό, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι μπουκ να αποσύρουν τη συγκεκριμένη αγορά είτε να προσφέρουν το ενδεχόμενο σε εξευτελιστικές αποδόσεις (σε κάποιους έφτασε και μέχρι το 5,00).


Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δυσκαμψία για την οποία τον αγαπήσαμε, άργησε να διορθώσει τις τιμές του με αποτέλεσμα τρεις ώρες πριν τη σέντρα να προσφέρει το 2/1 ΗΤ/FT στο 25,00. Τα λαγωνικά των Betbloggers οσμίστηκαν την ευκαιρία και πόνταραν την ανατροπή, τα πονταρίσματα από τους φίλους του Betblog οδήγησαν σε πτώση της απόδοσης και τελικά σε φραγή του σημείου και όλοι περιμέναμε υπομονετικά η ώρα να πάει 20:00 για να δούμε αν το value τελικά θα πληρώσει.


Στο Live Chat υπήρχε ο αναμενόμενος αναβρασμός, με τους ψυχραιμότερους εξ ημών (ανάμεσα τους και ο γράφων) πάντως να κρατάνε μικρό καλάθι αφού η πρότερη εμπειρία σε ανάλογες περιπτώσεις λέει ότι όταν μια ανατροπή (και γενικότερα κάθε στοίχημα σε μεγάλη απόδοση) σε ένα πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας όπως το ισπανικό έχει “βρωμίσει” τόσο πολύ τις περισσότερες φορές στο τέλος απογοητεύει, πόσο μάλιστα όταν το παιχνίδι είναι τηλεοπτικό.


Η πραγματικότητα ήρθε να μας διαψεύσει εμφατικά, αφού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ότι το ματς δεν ήταν “φυσιολογικό”. Η Σανταντέρ που έπαιζε για τη ζωή της δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα και να πατήσει έστω το τελευταίο τρίτο του γηπέδου (ένα φάουλ σε καλή θέση που κέρδισε το έστειλε ο παίχτης της 5 μέτρα πάνω από την εστία!), ενώ η άμυνα της ήταν πολύ ψηλά και κάθε κόντρα την Χέρκουλες μύριζε γκολ. Οι αδιάφοροι φιλοξενούμενοι απείλησαν από νωρίς με μακρινό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ είχαν και άλλες καλές στιγμές.


Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όμως και όσο το γκολ της Χέρκουλες δεν ερχόταν άρχισε η πραγματική φαρσοκωμωδία. Οι γηπεδούχοι δεν περνούσαν καν το κέντρο ενώ μάρκαραν με τα μάτια τους αντιπάλους τους που τους περνούσαν σαν σταματημένους. Οι μπουκ, που στο live άνοιξαν κανονικά αποδόσεις για το ημίχρονο του αγώνα (δίνοντας κάποιοι μάλιστα λίγο πριν τη σέντρα την ανατροπή στο 17,00!), από το δεκάλεπτο ήδη είχαν αποσύρει κάθε αγορά ημιχρόνου, ενώ πρόσφεραν το over 2,5 σε εξευτελιστικές αποδόσεις. 


Η Χέρκουλες άρχισε να χάνει την μια κλασσική ευκαιρία μετά την άλλη, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος τόσο και μίκραινε ήταν η αντίσταση της Σανταντέρ, με τους παίχτες της να ανοίγουν ώστε να περάσουν οι αντίπαλοι! Τελικά όμως η Μοίρα -και η εκνευριστική ανικανότητα των επιθετικών της Χέρκουλες- δεν ήθελε το σημείο να πληρώσει, αφού η μπάλα επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό που της είχε αποδώσει ο Όσιμ και δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα. Η ομάδα του Αλικάντε είχε ακόμα δύο δοκάρια και ένα ακυρωμένο γκολ (σε φοβερή φάση αφού οι αμυντικοί της Σανταντέρ τραβήχτηκαν τόσο μακριά από τη φάση που έβγαλαν κατά λάθος οφσάιντ τον φορ της Χέρκουλες!) και το ημίχρονο έληξε 0-0 μέσα σε φοβερές γιούχες από τους θεατές στις κερκίδες.


Στην επανάληψη ήταν σαν βλέπαμε άλλο παιχνίδι, η Σανταντέρ μπήκε λυσσασμένα, ο άσος σταθερά στο 1,30+, στο 55’ έκανε το 1-0 αλλά δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος, σημειώνοντας ακόμα δύο τέρματα. 


Το ματς, εκτός από την αίσθηση “κλωτσιά στα αχαμνά” που άφησε σε όλους όσους είχαν ποντάρει στο 2/1 (“Ήταν σαν έβαλαν το χέρι στην τσέπη και να μου έκλεψαν λεφτά” όπως ειπώθηκε γλαφυρά) εξασφάλισε δικαίως μια θέση στο Πάνθεον της στοιχηματικής Μυθολογίας , αφού είναι λίγες οι φορές –ο γράφων δεν θυμάται καμία- που έχουμε δει τόσο κυνικά ξεδιάντροπο στήσιμο σε ανατροπή, και μάλιστα σε τηλεοπτικό ματς, αγώνα από πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας. Γιατί η ειδοποιός διαφορά είναι ότι δεν μιλάμε για κάποιο βαλκανικό πρωτάθλημα η μια εξωτική λίγκα, όπου αν ο μπουκ δώσει αποδόσεις είναι ικανοί να στήσουν και τα οικογενειακά διπλά, αλλά για τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και δύο ομάδες που μέχρι πρόσφατα αγωνίζονταν στην Πριμέρα.

Δείτε το σχεδόν σοκαριστικό βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:



4 σχόλια:

  1. Αφου δεν ειναι Ιταλοι οπως θα λεγες κι εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. des baron http://www.gazzetta.gr/football/article/550707/fovoi-thanatiforoy-astheneias-ston-mpatigkol :( an einai alh8eia 8a ksenerwsw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστο πιτσιρικας τον ειχα ειδωλο, το διαβασα και τρελαθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. e to kserw re agori m,,,gi auto sto esteila liverpool mia zwh

    ΑπάντησηΔιαγραφή