Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ και στοίχημα

Σε δύο μέρες ξεκινάει η γιορτή του ποδοσφαίρου και του στοιχήματος. 64 αγώνες έχει η διοργάνωση μέχρι τον τελικό, το live bet θα παίρνει και θα δίνει. Για το live έχουμε ακόμα δύο μέρες. Ας δούμε σήμερα τα μακροχρόνια στοιχήματα. Πιστεύω τα δύο μακροχρόνια που θα παιχτούν όσο τίποτε άλλο θα είναι ο νικητής και ο πρώτος σκόρερ. Και βέβαια υπάρχουν και τα υπόλοιπα, πρόκριση από την φάση των ομίλων, πρώτοι σκόρερ των ομάδων, μέχρι ποια φάση της διοργάνωσης θα πάει η κάθε ομάδα και πάει λέγοντας.


Ποιος θα το σηκώσει. Δεν πιστεύω να γίνει κάποια έκπληξη και να το πάρει ομάδα που δεν το έχει πάρει στο παρελθόν. Οπότε με την μία πέφτουμε σε οχτώ ομάδες. Από εκεί και πέρα ο καθένας βλέπει τις ομάδες, σε τι κατάσταση βρίσκονται, με ποιους θα κατεβούν, και κατά πόσο πραγματικές είναι οι πιθανότητες τους για κατάκτηση. Μετά από μία τέτοια ανάλυση θα κατασταλάξει ο καθένας σε 3 ομάδες να τολμήσω να πω; Ακλόνητο φαβορί θεωρείτε η Βραζιλία και πιστεύω θα παιχτεί από τον μισό κόσμο. Ο υπόλοιπος θα είναι από τις υπόλοιπες εφτά χώρες που το έχουν πάρει στο παρελθόν και θα παίξουν την δικιά τους χώρα για νικήτρια. Η επιλογή δική σας.

Πρώτος σκόρερ. Αυτό πιστεύω είναι και το πιο ενδιαφέρων, πολλές επιλογές και χίλιοι δυο πιθανοί τρόποι για να αιτιολογήσεις την επιλογή σου. Αυτοί είναι οι υποψήφιοι  σκόρερ και οι αποδώσεις τους.
 Τώρα θα μου πεις και τι διαλέγουμε. Μία γνώμη είναι να πας με το φαβορί σύμφωνα με τις αποδόσεις. Λανθασμένη κατά την γνώμη μου. Όσο δεν υπάρχει στο Μουντιάλ σέντερ φορ τύπου Ρονάλντο, που θα σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα και θα ματώσει τα δίχτυα, δεν υπάρχει στάνταρ φαβορί για εμένα. Οπότε πας με το ένστικτό και με μία λογική. Η λογική λέει ότι ο πρώτος σκόρερ θα βγει από ομάδα που θα κάνει τα πιο πολλά παιχνίδια, δηλαδή έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι τον τελικό, από ομάδα που ο σέντερ φορ της είναι γκολτζής και με τον σύλλογο του αλλά και με την εθνική, και από ομάδα που είναι σε γελοίο όμιλο και θα ξεφτιλίσει τα λιμό που θα βρει μπροστά της. 
Μέσι. Μουντιάλ και Μέσι δεν τα παν καλά, δεν έκανε καλή χρονιά, αν και πολλοί λένε πως θα ξεμπουκώσει φέτος. Προσωπικά δεν το βλέπω.
Νεϊμάρ. Πιστεύω πως όλη η ομάδα θα παίζει για αυτόν, ποιος Φρεντ και ποιος Χουλκ τώρα. Το θέμα είναι πως και όλοι οι αντίπαλοι θα πέφτουν πάνω του. Δύσκολα τον βλέπω και αυτόν.
Οι τρεις που πιστεύω πως μπορούν να βγουν πρώτοι σκόρερ και οι αποδόσεις τους είναι πολύ καλές, είναι Αγκουέρο (15), Ιγκουαΐν (17) και ο Μπενζεμά(23). Οι πρώτοι δύο δεν θα έχουν την πίεση που θα έχει ο Μέσι και είναι γκολτζίδες φορ, η Αργεντινή πάει χαλαρά 8 άρα μιλάμε για μίνιμουμ 5 ματς. Ο τρίτος είναι και αυτός γκολτζής, η ομάδα του είναι στον πιο γελοίο όμιλο, η Γαλλία θα πάει χαλαρά 16, πολύ πιθανόν και 8, άρα μιλάμε για 5-6 ματς και στον γελοίο όμιλο μπορεί να σου βάλει και από κάνα 2 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Καλή φάση είναι και τα πόσα γκολ θα βάλει ο πρώτος σκόρερ. Πιστεύω πως θα παιχτεί στα 6 γκολ.

Και τέλος ποιοι θα προκριθούν από τους ομίλους. Αν εξαιρέσουμε τα τρανταχτά φαβορί πιστεύω πως καλή περίπτωση είναι η Χιλή, η Βοσνία ίσως και η Κροατία. 

Μετά έχουμε τον κακό χαμό. Που θα φτάσει η κάθε ομάδα, εκεί δείτε τις διασταυρώσεις και κάντε τις αλχημείες σας. Πρώτοι σκόρερ ομάδων. Καλή φάση θα είναι ο Λουκάκου για το Βέλγιο και οι προαναφερθείς τρεις για πρώτοι σκόρερ. 

Αυτά πάνω κάτω για τα μακροπρόθεσμα. Κάντε τις επιλογές σας, πείτε μας τι βλέπετε εσείς να γίνετε και τα λέμε στην έναρξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου