Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Επιλογές από το μουντιάλ

Ξεκινάμε λοιπόν. Καλό το ποδόσφαιρο, οι πίτσες, τα σουβλάκια, τα μπυρόνια, τα ξηροκάρπια, δε λέω. Δε γίνεται όμως να μη συνοδεύονται κι από λίγο κουμάρι. Μουντιάλ έχουμε άλλωστε. Είναι η περίοδος που όλοι θα παίξουν το κατιτί τους έτσι για την παραπάνω αγωνία, για να 'χουν ένα κάποιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Υπάρχουν και οι σπάγγοι βέβαια που δε θέλουν να "μπλέξουν" με τον τζόγο κι είναι οι ίδιοι που με έναν καφέ θα την βγάλουν 6 ώρες στην ίδια καφετέρια βλέποντας και τα 3 παιχνίδια της ημέρας. Παίξε κάτι κι εσύ ρε τσιφούτι, μουντιάλ είναι...



Θ' αναλύσω αυτά που βλέπω εγώ, είναι πολλά, σαφώς και δε θα τα παίξω όλα, απλά δίνω κάποιες ιδέες κι όποιος θέλει ακολουθεί. Ξεκινάω απ' τις προκρίσεις:

Με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία κληρώθηκε η Ελλάδα


1ος Όμιλος
Εδώ αν αξίζει κάτι είναι το forecast Βραζιλία-Κροατία (δηλαδή το να προκριθούν οι δυο τους ακριβώς με αυτή τη σειρά). Μας το πληρώνουν γύρω στο 2,60. Δε γεμίζει το μάτι ο Μεξικάνος, αντίθετα υπολογίζω τον πάντα ταλαντούχο Κροάτη που 'χει πολύ καλό ρόστερ κι ίσως εκμεταλλευτεί και το άγχος της Βραζιλίας στην πρεμιέρα. Επίσης δίνουν 4,00 φράγκα τον Φρεντ για πρώτο σκόρερ της Βραζιλίας. Ίσως αξίζει της προσοχής μας, άλλωστε πρόκειται για τον βασικό στράικερ της ομάδας. Tέλος το Καμερούν που με το ζόρι και την τελευταία στιγμή ταξίδεψε στη Βραζιλία το πληρώνουν 1,90 να τερματίσει τελευταίο στον όμιλο.



2ος Όμιλος
Ξεκινάμε απ' τα βασικά: Η Αυστραλία είναι για τα σκυλιά. Ξεχάστε την συμπαθητική ομάδα των προηγούμενων ετών, πλέον είναι απ' τα μεγάλα λοιμά του μουντιάλ, είναι και σε αφάνταστα ζόρικο όμιλο, το να μην πάρει κανένα βαθμό πληρώνει 2,40. Κατά τ' άλλα δε βλέπω κάτι άλλο συγκινητικό, η Χιλή θα το παλέψει στα ίσα με την Ολλανδία για την πρόκριση, ήθελα την απόδοση πιο ψηλά από το 2,10 για να ποντάρω, τώρα απέχω.



3ος όμιλος
Η άποψή μου είναι ότι θα προκριθούν Κολομβία και Ιαπωνία ( απόδοση 3,50). Οι Ιάπωνες τρέχουν πολύ, έχουν κάποιους ποδοσφαιριστές πολύ υψηλού επιπέδου και το κυριότερο Ελλάδα και Ακτή δε γεμίζουν το μάτι. Εδώ δε μας ενδιαφέρει η σειρά. Πάντως απ' τη στιγμή που πιστεύω σε πρόκριση του Ιάπωνα, θεωρώ ακόμα καλύτερο στοίχημα το Ιαπωνία ν' αποκλειστεί στους 16 σε απόδοση 3,00, καθώς δεν έχει τύχες να πάει πιο ψηλά βλέποντας και τις ομάδες του 4ου ομίλου. 



4ος όμιλος
Συνηθίζεται η ομάδα έκπληξη ενός μουντιάλ να πατώνει στο επόμενο. Τα παραδείγματα άπειρα. Κάτι τέτοιο βλέπω να συμβαίνει τώρα με την Ουρουγουάη. Θεωρώ ένα απ' τα καλύτερα στοιχήματα την πρόκριση Ιταλίας-Αγγλίας σε απόδοση 3,00. Αυτό είναι ένα απ' τα στοιχήματα που σίγουρα θα παιχτεί  από μένα. Επίσης δυνατό μου φαίνεται και το Ουρουγουάη under 4.5 πόντους στον όμιλο (2,05). Στο Κόστα Ρίκα under 1.5 πόντο θα έβαζα και το σπίτι μου παίρνοντας επιτόκιο 45%. Επίσης το Ιταλία να φτάσει στα προημιτελικά (2,30) έχει καλές τύχες βλέποντας και τον όμιλο που διασταυρώνεται.



5ος Όμιλος
Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω καθόλου ούτε το Εκουαδόρ (κι όχι Ισημερινός) ούτε την Ονδούρα (που πήρε Χ απ' την Αγγλία και δείχνει να μην είναι τόσο λοιμό όσο λεν οι αποδόσεις). Δεν έχω κάτι από εδώ, εντελώς διαισθητικά πάντως πιστεύω ότι δεν θα προκριθεί η Ελβετία. Παίζεται λοιπόν ένα forecast Γαλλία-Εκουαδόρ σε απόδοση 4,00.



6ος Όμιλος
Εχω σε μεγάλη υπόληψη τη Βοσνία. Θεωρώ λοιπόν αρκετά πιθανό το forecast Αργεντινή-Βοσνία σε απόδοση 2,10. Το μόνο που με φοβίζει είναι να κάνει η Αργεντινή το 2 στα 2 με Βοσνία και Ιράν, το Βοσνία-Νιγηρία να λήξει Χ και την τελευταία αγωνιστική στο Αργεντινή-Νιγηρία να έχουμε μια βολική ισοπαλία. Για όποιον παίξει δυνατά το forecast μπορεί να καλυφθεί με πολύ λίγα λεφτά ακολουθώντας αυτό το σενάριο σε απόδοση πάνω από 100,00. Επίσης πολύ δυνατό το Ντζέκο 1ος σκόρερ Βοσνίας (2,40) και το Ιράν under 1.5 γκολ (1,75).  



7ος Όμιλος

Πολύ ζόρικος όμιλος για κάποιο στοίχημα. Εδώ είναι πολύ άτυχoι οι Γκανέζοι που έχουν μπροστά τους Γερμανία και Πορτογαλία. Σε οποιοδήποτε άλλο όμιλο θα είχαν περισσότερες τύχες να προκριθούν. Το ΗΠΑ τελευταία στον όμιλο πληρώνει 2,10 χωρίς όμως ν' αποτελεί κάποια ιδιαίτερη στοιχηματική ευκαιρία, καθώς είναι πολύ πιθανό να κριθεί στη διαφορά γκολ με τους Γκανέζους. Απέχουμε εδώ.


8ος Όμιλος

Εδώ κι αν δε βγαίνει απολύτως τίποτα....


Πάμε τώρα και σε κάποια ειδικά: 
1. Για πρώτο σκόρερ μουντιάλ: Δια της ατόπου απαγωγής βγαίνει στην απέξω η Βραζιλία λόγω του μεγάλου πλουραλισμού στην επίθεση, η Ιταλία κι η Αγγλία λόγω του πολύ σφιχτού ομίλου, η Ολλανδία λόγω της πολύ αμυντικής προσέγγισης από τον Βαν Γκαλ αλλά και λόγω του ότι (αν περάσει) πέφτει πάνω στη Βραζιλία, η Γερμανία λόγω του ότι δεν έχει κλασσικό γκολτζή, ο Κλόζε μεγάλωσε κι είναι σε ζόρικο όμιλο, ο Μέσσι γιατί δεν πατάει καλά με την Εθνική κι ο Ρονάλντο διότι η Πορτογαλία είναι ομάδα του μισό-μηδέν. Καταλήγω λοιπόν πρώτα στον Τζέκο (51,00). Είναι μια ομάδα μόνος του, είναι σε βατό όμιλο κι όπως προείπα έχω σε εκτίμηση τους Βόσνιους έλπίζοντας ότι θα 'ναι η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά. Δεύτερος είναι ο Ιγκουαίν (17,00). Βλέποντας ότι έχει εκπληκτικά στατιστικά με την εθνική (20 γκολ σε 36 ματς), ότι προέρχεται από πολύ καλή σεζόν με τη Νάπολι, ενώ κι η διασταύρωση στους 16 με Ελβετία ή Εκουαδόρ δε φοβίζει ιδιαίτερα, μπορεί άνετα τα 3-4 γκολ μέχρι τους 16 και βλέπουμε. Σαν τρίτη επιλογή θα έβαζα τον Ντιέγκο Κόστα αν ήξερα πόσα λεπτά θ' αγωνίζεται κι αν μου 'λεγε κάποιος ότι δε θα ναι σε κάθε ματς πρωτοδεύτερη αλλαγή με τον Τόρες. Σαν καλή επιλογή μοιάζει κι ο Μπενζεμά λόγω ομίλου κτλπ, προσωπικά όμως δεν τον έχω σε καμία ποδοσφαιρική εκτίμηση οπότε όχι...

2. Να μην υπάρξει χατ-τρικ στο μουντιάλ (3,00). Εδώ κινδυνεύουμε από 4-5 κόκκινα ματς στους ομίλους, αν τα βγάλουμε αυτά απ' τους 16 και μετά δεν έχουμε πρόβλημα. Αξίζει η συγκεκριμένη επιλογή απ' τη στιγμή που πάμε για ένα σφιχτό μουντιάλ...

3. Όμιλος που θα μπουν τα λιγότερα γκολ (8ος) 6,00 φράγκα. Εντάξει το γκραν φαβορί είναι ο όμιλος της Κολομβίας, παρ' όλα 'αυτά αν κοιτάξουμε τις ομάδες θα δούμε μια αμυντικογενή Ρωσία που 'χει την υπογραφή του Καπέλο, την Αλγερία όπου επαναλαμβάνω δεν είναι λοιμό και μεσοαμυντικά έχει καλά ονόματα, την οργανωμένη Κορέα που α μη τι άλλο αμύνεται προσεγμένα και τρέχει πολύ και φυσικά το Βέλγιο που είναι δυνατό και επιθετικά και μεσοαμυντικά. Σ' ένα σύστημα που θα μπλέξουμε τα πάντα θα μπει κάπου κι αυτό...




Αυτές είναι οι επιλογές, καλή τύχη σ' οτι κι αν επιλέξετε και φυσικά ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ-ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΟΠΑΠ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου