Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Φάε στη μάπα έναν Βύντρα

Δεν ασχολήθηκα δευτερόλεπτο με το ματς της Εθνικής. Άλλωστε σήμερα είχε πολύ καλύτερα παιχνίδια προς παρακολούθηση από αυτό το σούπερ ανάλατο. Αλλά και να μην είχε, δεν είμαι κανάς χαζοχαρούμενος για να να κάτσω να δω ένα παιχνίδι μόνο και μόνο επειδή αγωνίζεται η Εθνική της χώρας μου. Άλλωστε ανάμεσα σ' ένα φιλικό Αργεντινή-Βραζιλία και σ' ένα βαθμολογικά καιγόμενο Βιτσέντσα-Κροτόνε, εννοείται πως το δεύτερο θα κάτσω να παρακολουθήσω.



Τέλος πάντων. Για το ματς δε θα πω τίποτα. Ούτε για την εμφάνιση (άλλωστε δεν έχω άποψη), ούτε για το αποτέλεσμα. Αυτό που δε μπόρεσα να καταλάβω είναι η κλήση και η χρησιμοποίηση Βύντρα. Γιατί τον Βύντρα; Γιατί αυτόν τον τελειωμένο-κακό ποδοσφαιριστή; Χάθηκαν τα νέα τα παιδιά; Δηλαδή δε θα μπορούσε να ξεκινήσει η ανανέωση της σάπιας Εθνικής μας με αφετηρία ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι; Τι παραπάνω θα προσέφερε ο Βύντρα δηλαδή από τον Κιβρακίδη, τον Κίτσιου, τον Κωνσταντινίδη ή τον Μπουκουβάλα; Ποιο το κέρδος της Εθνικής με το να ξεκινήσει αυτό το ποδοσφαιρικό κουφάρι της Χαποέλ Τελ Αβίβ αντί κάποιου νέου παιδιού που σιγά-σιγά θα πρέπει να μπολιαστεί σ' αυτήν την ομάδα; Tα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Τζιώλη φυσικά.


Ξεκίνα ρε συ Τσάνα 2-3 μικρούς και χάσε 5-0. Θα σου πει κανένας τίποτα; Κουράστηκε ο κόσμος να τρώει στη μάπα Τζιώληδες, Βύντρες, Κατσουράνηδες και Σαλπιγγίδηδες. Θέλει να δει και κάτι το διαφορετικό. Κι αυτά τα προκριματικά είναι πραγματικά η ευκαιρία. Αλλά σας αφήνουν οι κλίκες να δοκιμάσετε κάτι το καινούριο;


1. Επειδή πρέπει να παίζει υποχρεωτικά κι ένας από την ΑΕΚ, ξεκινήσαμε τον Αραβίδη. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής Αραβίδης, πόσες φορές θα το πούμε.

2. Τουρκία-Ολλανδία την Δευτέρα. Η Μητέρα των μαχών σε τούτα εδώ τα προκριματικά. Ο χαμένος χάνεται και βλέπει το Euro απ' το σπίτι του. Μάτσαρος, δε χάνεται με τίποτα.

3. Σε δίνω από τώρα την πιανόλα: Προτελευταία αγωνιστική ο αδιάφορος Σέρβος θα κάτσει να χάσει εντός έδρας από τον Πορτογάλο στο κεκλεισμένων Μαρακανά, για να μην πάει στα προκριματικά ο Αλβανός, απ' τον οποίο θα έχει ήδη φάει μαγκιά στο μεταξύ τους παιχνίδι 3 μέρες νωρίτερα. Άσε που θα το απαιτήσουν κι οι Σέρβοι οπαδοί από τους ίδιους τους παίχτες. Άρχισε από τώρα να ψάχνεις μπουκ για να ψειρίσεις.


2 σχόλια: