Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Atlantic Division


Boston Celtics (56-26): Το καρέ των άσων, Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen και Rajon Rondo, παραμένει ίδιο και απαράλλακτο για την ομάδα της Βοστώνης όπως και ο προπονητής, Doc Rivers. Ομως το μεγάλο ζητούμενο για τη Βοστώνη είναι το βάθος του πάγκου, αφού μόλις 6 παίκτες είναι δεσμευμένοι δια συμβολαίου, έχοντας λαμβάνειν περί τα 66.000.000 δολάρια (με το salary cap για φέτος να υπολογίζεται στα 60.000.000 δολάρια). Λογικά οι ελεύθεροι Jeff Green και Glen Davis θα υπογράψουν τις ανανεώσεις, ενώ το ρόστερ θα συμπληρωθεί με τους rookies JaJuan Johnson και E’Twaun Moore. Από εκεί και πέρα οι Celtics θα κοιτάξουν για μία φθηνή λύση στην θέση του σέντερ, σαν τους Jason Collins ή Joel Przybilla. Οι Garnett και Allen διανύουν την τελευταία χρονιά των συμβολαίων τους, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο τζένεραλ μάνατζερ Danny Ainge, θα δώσει άλλη μία ευκαιρία για τη διεκδίκηση του τίτλου στους γερασμένους αστέρες.


New York Knicks (42-40): Οι Carmelo Anthony και Amar’e Stoudemire αποτέλεσαν την περασμένη σεζόν το δεύτερο πιο παραγωγικό δίδυμο στο ΝΒΑ, σκοράροντας κατά μ.ο 50.9 πόντους. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους 17.5 του Chauncey Billups, έχουμε να κάνουμε με μία πυρηνική επίθεση. Δυστυχώς όμως για τους Knicks, η άμυνά τους ήταν για κλάματα, αφού οι αντίπαλοι σημείωναν εις βάρος τους 105.7 πόντους. Ετσι στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να πλαισιώσουν τον Mike D’ Antoni μ’ ένα κατ’ εξοχήν λάτρη της άμυνας, τον Mike Woodson. Οι δυο τους κοιτάνε για παίκτες που θα θωρακίσουν την άμυνα στο high post και παράλληλα θα δώσουν ανάσες στον Stoudemire. Οι στόχοι είναι οι Samuel Dalembert και Kurt Thomas. Ταυτόχρονα θα γίνει η προσπάθεια για την προσθήκη άλλου ενός αστέρα, του Chris Paul, με δόλωμα το συμβόλαιο του Billups, που λήγει το καλοκαίρι του 2012.

Philadelphia 76ers (41-41): Το βασικό τους μέλημα είναι η ανανέωση του συμβολαίου της δυναμικής τους ρεζέρβας, Thaddeus Young. Από εκεί και πέρα οι Sixers πρέπει ν’ αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν στη χρήση του όρου της αμνηστίας για τον Elton Brand. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ είχε μ.ο 15 π. Και 8.3 ριμπάουντ, αλλά για την επόμενη διετία είναι χρεωμένος στο salary cap της ομάδας με 35.000.000 δολάρια. Αν ο Doug Collins πιστέψει ότι ο Spencer Hawes (μ.ο 7.2 π.) μπορεί να τον αντικαταστήσει αξιοπρεπώς, τότε ο Brand θ’ αποχαιρετήσει τη Φιλαδέλφεια. Κι από εκεί και πέρα ο τζένεραλ μάνατζερ, Rod Thorn, θα κρίνει πώς θα εκμεταλλευτεί το κενό στο salary cap. Ο Collins στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των Sixers έκανε σπουδαία δουλειά και παρά το άσχημο ξεκίνημα (3-13), τους οδήγησε στα playoffs.

New Jersey Nets (24-58): Στο κυνήγι της περυσινής σπουδαίας ανταλλαγής, που τους έφερε τον Deron Williams, οι Nets αποδυνάμωσαν το ρόστερ τους. Πλέον ο Avery Johnson ψάχνει τρόπους για να το βελτιώσει με πρωταρχικό στόχο την επιστροφή στα playoffs. Στην κορυφή της λίστας του είναι ο Tyson Chandler, στον οποίο ο Prokhorov είναι αποφασισμένος να του δώσει ένα φορτηγό με δολάρια για να τον φέρει για τώρα στο Νιου Τζέρσεϊ και από του χρόνου στο Μπρούκλιν. Επίσης οι Nets ενδιαφέρονται για τον David West αν και θα προτιμούσαν ν’ ανανεώσουν το συμβόλαιο του Kris Humphries, που προέρχεται από μία τρομερή χρονιά κι έναν αποτυχημένο γάμο (σ.σ με την Kim Kardashian). Πάνω απ’ όλα οι Nets με τις κινήσεις τους θέλουν ν’ αποδείξουν στον Williams, ότι θα κάνουν πρωταθλητισμό, για να τον πείσουν να υπογράψει είτε επέκταση από τώρα ή νέο συμβόλαιο το 2012.

Toronto Raptors (22-60): Η περυσινή χρονιά- σαλάτα ήταν αποκλειστικά δημιουργία του προέδρου και τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Bryan Colangelo. Κι επειδή το πείραμα απέτυχε παταγωδώς, αποφάσισε να προσλάβει κανονικό προπονητή, τον πρωταθλητή βοηθό του Rick Carlisle στους Mavs, Dwane Casey. Ο “εγκέφαλος” της ασφυκτικής άμυνας του Ντάλας, οραματίζεται τον Andrea Bargnani σε ρόλο… Dirk Nowitzki, ενώ θεωρεί πως ο DeMar DeRozan, μπορεί αν εξελιχθεί σε σκόρερ ολκής. Δυστυχώς για τον Casey, η πρώτη επιλογή των Raptors στο φετινό draft, ο Jonas Valanciunas, θα περάσει την σεζόν στην Λιθουανία, οποτε το κενό στη γραμμή των ψηλών θα κληθεί να το καλύψει ένας εκ των Reggie Evans ή Ed Davis. Ουσιαστικά οι Raptors (εξακολουθούν να) βρίσκονται σε φάση αναδόμησης και απλά ο Colangelo θα προσθέσει μερικούς φθηνούς παίκτες στο ρόστερ, ευελπιστώντας ότι φέτος θα μπουν οι βάσεις για μία πολύ καλή ομάδα από τη σεζόν 2012-13.

Νίκος Παπαϊωάννου

sport24.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου