Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Central Division


Chicago Bulls (62-20): Μετά από 13 χρόνια φαγούρας οι Bulls του χαρισματικού MVP Derrick Rose είναι και πάλι πρωταγωνιστές. Την περασμένη σεζόν σκόνταψαν στους Heat, στους τελικούς της Ανατολής, αλλά φέτος είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους και να στεφθούν πρωταθλητές για 7η φορά στην ιστορία τους. Αρκεί να βρουν βοήθεια για τον 22χρονο Rose, ο οποίος έμοιαζε μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο στην περιφέρεια. Το Σικάγο αναζητά απελπισμένα έναν shooting guard που θα δώσει στην ομάδα σκορ αλλά και όγκο. Αν μάλιστα μπορεί να βοηθήσει και στην θέση “3”, τότε θα είναι ακόμα καλύτερα. Στο στόχαστρο των “Ταύρων” βρίσκονται οι Caron Butler, Jason Richardson, Jamal Crawford, Courtney Lee ή O.J. Mayo.Η λογική για τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες του βασικού shooting guard είναι πολύ απλή: Να μπορεί να τρέξει, ν’ αμυνθεί και φυσικά να σουτάρει όταν του πασάρει ο Rose. Η φετινή προτεραιότητα για τον Tom Thibodeau, προπονητή της χρονιάς για την περασμένη σεζόν, είναι να δημιουργήσει μία πολυδιάστατη επίθεση.


Indiana Pacers (37-45): Οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τις ικανότητες του Darren Collison, ως βασικού πλέι μέικερ απαλείφθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπου είχε μ.ο 13.5 πόντους και 5.1 ασίστ. Αλλωστε η παρουσία του, σε συνδυασμό μ’ εκείνη του Danny Granger ήταν καταλυτική στην πρόοδο που παρουσίασε η Ιντιάνα, υπό τις οδηγίες του rookie κόουτς Frank Vogel.  Στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής των Pacers, διαπίστωσε πως ο Tyler Hansbrough είναι καλός παίκτης μεν, αλλά δεν αποτελεί την απάντηση για το βασικό “τεσσάρι” της ομάδας. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι Pacers κοιτούν περιπτώσεις σαν των David West, Carl Landry και Paul Millsap, με τον Larry Bird να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά τους. Ο Roy Hibbert επιβεβαιώνει πως αποτελεί μία σπάνια περίπτωση ψηλού που λατρεύει να κονταροχτυπιέται στο low post. Η κίνηση των Pacers, προ lockout με την απόκτηση του George Hill τους ενισχύει στην περιφέρεια. Ετσι αν έχουν την εξέλιξη που όλοι περιμένουν, τότε μπορούν να φτάσουν και μέχρι το πλεονέκτημα της έδρας στον α’ γύρο των playoffs!

Milwaukee Bucks (35-47): Αν μία ομάδα διαθέτει αξιόλογο πλέι μέικερ και σέντερ, έχει βάλει τις βάσεις για ένα σπουδαίο σύνολο. Οι Bucks, με τον Brandon Jennings σε ρόλο μαέστρου και τον Andrew Bogut σ’ εκείνον του πύργου, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αυτοπεποίθηση. Πόσο μάλιστα τώρα που μπήκε στις μηχανές τους ένας πολυδιάστατος παίκτης, όπως είναι ο Stephen Jackson. Θ’ αποτελέσει τον τρίτο πόλο της ομάδας και φυσικά βελτιώνει δραματικά την ποιότητά της. Ειδικότερα θα δώσει λύσεις στο σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα, μιας και οι Bucks ήταν τελευταίοι στο σκοράρισμα με μ.ο 91.9 πόντους. Παρά το ότι έχουν 12 παίκτες μ’ εγγυημένα συμβόλαια και λίγο χώρο στο salary cap ο τζένεραλ μάνατζερ των Bucks, John Hammond, θα δώσει τα ρέστα του για ν’ αποκτήσει τον Carl Landry, που κατάγεται από το Μιλγουόκι. Αν αποτύχει θα στραφεί σε άλλο “τεσσάρι”, μ’ έφεση στο σκοράρισμα στοχεύοντας στην είσοδο στα playoffs της Ανατολής.

Detroit Pistons (30-52): Μεγάλη ανηφόρα έχουν μπροστά τους οι Pistons αφού μετά τον Chauncey Billups, άλλοι δύο από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα, θ’ αλλάξουν διεύθυνση. Ο λόγος για τους Tayshaun Prince, που είναι ελεύθερος να μεταγραφεί σε ομάδα της αρεσκείας του και Richard Hamilton, για τον οποίο θα γίνει χρήση του δικαιώματος της αμνηστίας (σ.σ εξαγορά συμβολαίου). Οπότε τα “Πιστόνια” θα στηριχθούν αναγκαστικά στον Charlie Villanueva και θα διαπιστώσουν στην πράξη τι ψάρια μπορούν να πιάσουν οι Austin Daye και Jonas Jerebko.Ο νέος κόουτς της ομάδας, Lawrence Frank θα συμπεριλάβει στο rotation και τον rookie πλέι μέικερ Brandon Knight. Αν προσθέσουμε τους επίσης νεαρούς Greg Monroe και Rodney Stuckey), αλλά και το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, τον 28χρονο Ben Gordon, οι Pistons σφύζουν από νιάτα και απομένει να τους κάνει ο Frank ομάδα.

Cleveland Cavaliers (19-63): Το ρόστερ τους θυμίζει ελβετικό τυρί, λόγω των πολλών ελλείψεων, όμως το μέλλον είναι λαμπρό για τους Cavs, έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του LeBron James και τη διάλυση της ομάδας που έφτασε μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Το κίνημα νεότητας των Cavaliers εκπροσωπείται επάξια από το Νο. 1 του φετινού draft, Kyrie Irving του Duke και του Νο. 4, Tristan Thompson, του Texas. Πλαισιώνονται από τον τριτοετή Omri Casspi και τον 29χρονο Anderson Varejao, που είναι υγιής μετά τον τραυματισμό του στον αριστερό του αστράγαλο. Ο Byron Scott δεν θα βιαστεί να κλείσει τις όποιες ελλείψεις στο ρόστερ, μόνο και μόνο για να σημειώσει μερικές νίκες παραπάνω. Θα κάνει τόπο στα νιάτα και θα περιμένει από τη διοίκηση να εξαγοράσει το συμβόλαιο του Baron Davis (δημιουργώντας χώρο στο salary cap) και να προχωρήσει σε ανταλλαγή του Antawn Jamison, φέρνοντας πίσω κι άλλους νεαρούς παίκτες ή έμπειρους, που επιθυμούν να είναι μέλη μιας ανερχόμενης δύναμης.

Νίκος Παπαϊωάννου

sport24.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου