Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Southeast Division


Miami Heat (58-24): Η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή τους δεν θα είναι άλλος από τον Udonis Haslem, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν λόγω ρήξης συνδέσμων στο αριστερό του πόδι. Αναμένεται ν’ αποτελέσει την… κόλλα ανάμεσα στους τρεις σωματοφύλακες των Heat, LeBron James, Dwyane Wade και Chris Bosh. Ομως η μεγαλύτερη ανάγκη τους είναι στην θέση του πλέι μέικερ. Η παρουσία του Mike Bibby, που μόνο με θαύμα θ’ ανανεωθεί το συμβόλαιό του, ήταν απογοητευτική. Την ίδια στιγμή ο restricted free agent Mario Chalmers δεν φαίνεται να πείθει ούτε τον Pat Riley, αλλά ούτε και τον Erik Spoelstra ότι μπορεί να σηκώσει την ευθύνη του βασικού κουμανταδόρου.


Ηδη οι φήμες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον στο πρόσωπο ενός εκ των δημίων τους, στους τελικούς του ΝΒΑ, του J.J. Barea. Επίσης οι Heat θα ψάξουν για έναν βετεράνο σέντερ, αφού το πείραμα με τον Zydrunas Ilgauskas απέτυχε παταγωδώς.Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι η επιλογή του πλέι μέικερ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους τη φετινή σεζόν.


Orlando Magic (52-30): Δουλειές με… φούντες έχει ο τζένεραλ μάνατζερ των Magic, Otis Smith, αφού η μεγαλύτερή του σκοτούρα είναι το θέμα του Dwight Howard. Ο “κόσμος το’ χει τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι” πως ο Howard πολύ δύσκολα θα ολοκληρώσει τη χρονιά φορώντας τη φανέλα του Ορλάντο. Το πιο πρόσφατο σενάριο θέλει τον θηριώδη σέντερ, στα άμεσα πλάνα των Lakers, οι οποίοι θα πιέσουν για ανταλλαγή. Ο Howard δεν πιστεύει ότι έχει ελπίδες για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο Ορλάντο γι’ αυτό κι επιθυμεί να φύγει. Εκτός κι αν τις επόμενες μέρες ο Otis Smith, με τις κινήσεις του τον πείσει για το αντίθετο.

Είναι βέβαιο ότι οι Magic θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της αμνηστίας για έναν εκ των Gilbert Arenas (19.300.000 δολάρια) ή Hedo Turkoglu (10.600.000 δολάρια). Οπότε θ’ αποκτήσουν χώρο στο salary cap για να καλύψουν το κενό στην περιφέρεια υπογράφοντας τον Caron Butler ή τον Mike Dunleavy. Αν ο πρώτος μήνας της σεζόν κυλήσει ομαλά και ο Howard πειστεί για το εγχείρημα, τότε θ’ αποφευχθούν οι  όποιες αναταράξεις. Διαφορετικά θα έρθουν καταιγιστικές αλλαγές πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας των ανταλλαγών.


Atlanta Hawks (44-38): Στον αστερισμό του Jamal Crawford θα κινηθούν τα “Γεράκια” στο μεταγραφικό παζάρι αφού θεωρούν ότι το Α και το Ω για εκείνους θα είναι η ανανέωση του συμβολαίου του χαρισματικού σκόρερ. Οι Hawks δείχνουν να βρίσκονται σε ανοδική πορεία, όπως φάνηκε από την επικράτησή τους επί των Magic στον α’ γύρο των playoffs. Η παρουσία του Kirk Hinrich στον “άσσο” τους ενίσχυσε αφάνταστα, ενώ μέσα στη σεζόν αποδείχθηκε ότι ο Al Horford (15.3 π.) είναι καλύτερος ως “τεσσάρι”, παρά σαν σέντερ. Ετσι θα ψάξουν για σέντερ, έχοντας στα υπ’ όψιν τους, έναν εκ των Aaron Gray ή Erick Dampier.

Κλειδί των μεταγραφικών εξελίξεων θα είναι το αν θα παραμείνει ο Crawford στην ομάδα. Aν πάει σε άλλη ομάδα, τότε οι Hawks είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ανταλλαγή του Josh Smith, έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και να μην αποδυναμωθεί.


Charlotte Bobcats (34-48): Οι κινήσεις για την ομάδα του Michael Jordan ξεκίνησαν την ημέρα του draft του ΝΒΑ, όταν απέκτησαν με ανταλλαγή τον Corey Maggette. Πρόκειται για έναν αληθινό σκόρερ, τον οποίο είχε τόση μεγάλη ανάγκη η Charlotte. Το δυνατό φίνις στη χρονιά του Gerald Henderson, ο οποίος διπλασίασε την παραγωγικότητά του (14.4 p.), μετά τη διακοπή για το All Star Game, αφήνει πολλές υποσχέσεις για τους Bobcats. Ο D.J. Augustin αναμένεται πολύ καλύτερος, ενώ η επιλογή του Kemba Walker από το πανεπιστήμιο του U Conn τους δίνει άλλον αέρα στην θέση του point guard.

Ομως το βασικό τους πρόβλημα παραμένει στη ρακέτα σε σημείο που να είναι απαραίτητη η παρουσία του Kwame Brown ή η αντικατάστασή του με κάποιον καλύτερο ψηλό. Οι Bobcats ήταν προτελευταίοι στο ΝΒΑ σε παραγωγικότητα στην επίθεση με μ.ο 93.3 πόντους. Καίγονται για αξιόπιστους ψηλούς με παιχνίδι στο low post και ήδη κοιτούν τους Kris Humphries και Carl Landry. Παράλληλα ελπίζουν σε γρήγορη εξέλιξη του Kemba Walker, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν ως … δόλωμα στις ανταλλαγές, τον Augustin.


Washington Wizards (23-59): Το μέλλον (ίσως) τους ανήκει, αλλά για την ώρα το παρόν δεν φαίνεται και τόσο ευοίωνο για την ομάδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Σαφώς και διαθέτουν ταλέντο με πρώτο και καλύτερο τον John Wall (16.4 π., 8.3 ασ.), o οποίος εξελίσσεται σε αστέρι του ΝΒΑ. Στο draft επέλεξαν τον Τσέχο Jan Vesely και μαζί με τους Andray Blatche και JaVale McGee δημιούργησαν μία frontline πλούσια από ταλέντο, αλλά ασταθή λόγω απειρίας.

Πιστεύουν πως ο χρόνος θα είναι ο σύμμαχός τους, αφού η παρουσία του ταλέντου είναι δεδομένη. Ομως θα ψάξουν για παίκτες που θα φέρουν εμπειρία και ηγετικά προσόντα στην Washington. Από την άλλη, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η χρήση του όρου της αμνηστίας στο συμβόλαιο του Rashard Lewis, ο οποίος έχει να εισπράξει περί τα 46.000.000 δολάρια την επόμενη διετία!


Νίκος Παπαϊωάννου

sport24.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου