Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - Ρούμπιν Καζάν

Σήμερα λοιπόν έγινε η κλήρωση των επόμενων φάσεων του Champions League και Europa League, με το ενδιαφέρων των φιλάθλων του Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ να είναι στην κλήρωση της δεύτερης διοργάνωσης, καθώς εκεί συνεχίζουν τους ευρωπαϊκούς τους αγώνες και οι δύο. Ας ρίξουμε μία ματιά στο τι περιμένει απέναντι του ο Ολυμπιακός.

Η κλήρωση έφερε χαμόγελα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που είδαν την ομάδα τους να έρχεται αντιμέτωπη με την Ρούμπιν Καζάν. Μία ομάδα που πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο του ΠΑΟΚ μετά από την "βολική" ισοπαλία που πήρε και άφησε την Τότεναμ τρίτη.


Με μια γρήγορη ματιά στο προφίλ της ομάδας από το Καζάν βλέπουμε πως η ομάδα μπορεί να ανέβηκε το 2003 στην πρώτη κατηγορία  του ρωσικού πρωταθλήματος αλλά από τότε έχει να δείξει πολλές μεγάλες στιγμές. Έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα, το 2008 και το 2009. Επίσης έχει κερδίσει και το ρωσικό σούπερ καπ το 2010. Έχει πάει 2 φορές στους ομίλους του Champions League. Την πρώτη φορά ήταν το 2009 που ήταν στον όμιλο της Μπαρτσελόνα μαζί με Ίντερ και Ντιναμό Κιέβου. Κατάφερε να κερδίσει την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου με 2-1 και έφερε λευκή ισοπαλία μέσα στο Καζάν. Συνέχισαν ως τρίτοι στο Europa League και έφτασαν ως τους 16 όπου και αποκλείστηκαν από την Βόλφσμπουργκ στην παράταση. Την  επόμενη χρονιά βρέθηκε ξανά στο Champion League, ξανά με την Μπαρτσελόνα αλλά αυτή την φορά θα αντιμετώπιζε και μια ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Τερματίζει πάλι τρίτη στον όμιλο και συνεχίζει μέχρι τους 32 του Europa League. 


Σε γενικές γραμμές δεν είναι μια ομάδα φόβητρο για τον Ολυμπιακό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να πάει με το μυαλό πάνω από το κεφάλι του, νομίζοντας πως θα τους αποκλείσουν εύκολα. Ούτε βέβαια να προκαλέσει και τρόμο. Όπως άκουσα και σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία ομάδα του χεριού του, αλλά και καμία ομάδα δεν έχει του χεριού της αυτόν τον Ολυμπιακό. Και συμφωνώ μιας και φέτος στους ομίλους είχε πιο "δυνατές" ομάδες ως αντιπάλους τα πήγε πολύ καλά απέναντι τους. Από την άλλη, όλοι θυμόμαστε τον περσινό αποκλεισμό του στο Ισραήλ. Με μία σοβαρή εμφάνιση μπορεί να πάρει την νίκη μέσα στην Ρωσία, ότι εμφάνιση και να έχει η Ρούμπιν, καθώς τότε θα ξεκινά και το ρωσικό πρωτάθλημα οπότε ίσως και να δούμε και μία διαφορετική ομάδα από θέμα μεταγραφών. Μεγάλο θέμα είναι και ο καιρός στο Καζάν καθώς μιλάμε για μια πόλη 800 χιλιόμετρα πιο βαθιά και από την Μόσχα. Αν και σε αντίστοιχο περσινό παιχνίδι που είχε γίνει με την Τβέντε, λόγο κρύου το πρώτο ματς είχε γίνει στην Μόσχα στις 2 η ώρα το μεσημέρι που υπήρχαν πιο "ανθρώπινες" συνθήκες.


Όχι πως ο Ολυμπιακός θα είναι και αυτός ίδιος. Θα έχουν επιστρέψει παίχτες από τραυματισμούς ίσως και να γίνουν κάποιες μεταγραφές. Αλλά θα επιμείνω. Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται ομάδες όπως η Ρόυμπιν. Από την άλλη, από τώρα ξέρει ο Ολυμπιακός ότι εάν προκριθεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σάλτσμπουρκ και Μέταλιστ. Ομάδες που πάλι δεν φοβίζουν. Δηλαδή έχει μία πολύ καλή ευκαιρία αν παίξει όπως ξέρει να φτάσει μέχρι και  τους 8 του Europa League. Και μετά, βλέπουμε.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου